Az FIA közleményben reagált az F1 tulajdonosváltására

írta: M4Sport
2016. szeptember 09. 08:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Üdvözli a Liberty Media érkezését az FIA. Jean Todt elnök közleményben tudatta, már alig várja, hogy együtt dolgozhasson az F1 új tulajdonosaival.

Az amerikai médiacég szerda este jelezte, hogy megindította a Forma–1 többségi tulajdonának felvásárlási folyamatát, s első lépcsőben 18,7%-os részesedést vett a sportágat birtokló Delta Topco cégből. 2017 első negyedévére terveik szerint 35,5%-os többségi tulajdonossá válnak – ehhez azonban a többi részvényes beleegyezésére is szükségük lesz.

Köztük van az 1%-os részesedése mellett minden tulajdonosváltás kapcsán vétójoggal rendelkező FIA is. Az általa kiadott közleményből azonban úgy tűnik, ők sem gördítenek akadályt az üzlet elé.

„Az FIA nem részese az eladásról szóló tárgyalásoknak. A szövetség további információkat vár a tranzakció részleteiről, és várja, hogy lehetősége legyen mindegyik féllel tárgyalni az FIA zászlaja alatt futó bajnoksággal kapcsolatos megállapodásról” – állt a közleményben.

Jean Todt elnök kíváncsian várja, hogy az új tulajdonosok érkezésével mi változik. „Egyelőre nem tudni, ez a tulajdonosváltás miként befolyásolja az FIA Forma–1-es bajnokságban vállalt szerepét, de örülünk annak, hogy egy, a sport, a média és a szórakoztató ipar terén ennyire tapasztalt cég hosszú távra befektet a Forma–1-be. A motorsportok szövetségeként nagyra tartjuk a Liberty Media széles körű szakértelmét ezeken a területeken, és már várjuk, hogy szoros együttműködésben dolgozzunk velük a jövőben a Forma–1 fejlődéséért, valamint azért, hogy új generációkat nyerjünk meg a világ minden táján a motorsportnak” – mondta a francia.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Felipe Massa

02016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka

22016.10.26. 08:44

Tanulj, öcskös! – Marko kritizálja Verstappent

„Így sem versenyeket, sem világbajnokságokat nem lehet nyerni”

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban