Az FIA megvitatja Vettel büntetésének ügyét

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 11. 14:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái meg fogják vitatni Sebastian Vettel mexikói büntetésének ügyét, miután a Ferrari csütörtökön arra kérte őket, vizsgálják újra a történteket, hiszen „új bizonyítékok” kerültek napvilágra az elmúlt két hétben.

A négyszeres világbajnok 10 másodperces büntetést kapott, miután a Mexikói Nagydíjra kirendelt versenybírák úgy ítélték meg, szabálytalanul mozgott a féktávon, miközben védte a pozícióját Daniel Ricciardóval szemben. Tegnap a szövetség versenyigazgatója, Charlie Whiting is beszélt az ügyről, egyértelművé téve, a német az új szabályok értelmében megérdemelte a szankciót.

A Ferrari azonban röviddel a csütörtöki sajtótájékoztató után a szóban forgó büntetés – és az FIA ítéletének – felülvizsgálását kérte (elsősorban a szabályok tisztázása végett), mondván a mexikói hétvégét követően új tényezők kerültek a napvilágra. Igaz, a csapat arról nem adott tájékoztatást, egészen pontosan milyen bizonyítékokra gondolt.

A Motorsport információi szerint az FIA eleget tesz a csapat kérésének, és a mexikói hétvége versenybíráival – Garry Connelly, Silvia Bellot, Danny Sullivan és Jorge Rodriguez – egy telefonos konferencia keretein belül meg fogja vitatni a történteket. Ha az illetékesek egyetértenek abban, hogy a Ferrari által talált „új bizonyítékok” megállják a helyüket, az ügy átkerül a Brazil Nagydíj versenybíráinak hatáskörébe, és kezdetét veszi egy újabb tárgyalás.

Az FIA versenybírái Interlagosban Tim Mayer, Nish Shetty, és a korábbi Forma–1-es versenyző, Mika Salo, valamint egy negyedik, helyi képviselő. Adott esetben tehát nekik kell átvenniük az ügyet „elődeiktől”, ha a pénteki délutáni megbeszélésen elfogadják a Ferrari bizonyítékait. A vörösök egyébként hivatalos közleményükben többször kiemelték, főként a szabályokat akarják tisztázni, abban az esetben is, ha a Mexikói Nagydíj eredménye változatlan marad.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra