„Az idei lehet Rosberg legjobb esélye”

írta: M4Sport
2016. május 27. 19:56

Az idei lehet Nico Rosberg legjobb esélye a világbajnoki győzelemre – véli Fernando Alonso, aki ebből a szempontból Mark Webber 2010-es szezonjához hasonlította a pontversenyt öt futam után kényelmes előnnyel vezető német évét.

Rosberg remekül kezdte a szezont: az első négy futamon nem talált legyőzőre, így hamar előnybe került első számú ellenfelével, Lewis Hamiltonnal szemben. Ezt a fórt két héttel ezelőtt, Spanyolországban is növelhette volna, hiszen a start után leelőzte ellenfelét, az első kanyart azonban egyikük sem fejezte be, miután összeütköztek a négyes kanyarban. Az incidens megosztotta a közvéleményt: a napokban komoly viták zajlottak arról, ki hibázott az ütközés előtt.

A témáról a mezőny egyik világbajnokának, Fernando Alonsónak is kikérték a véleményét, aki egyik riválisát sem akarta felelősségre vonni, elmondása szerint ugyanis mindketten azt tették, amit tenniük kellett, miután Rosberg motorja üzemmódot váltott. „Ami Barcelonában történt, az szerintem egy roppant egyedi eset volt” – kezdte a spanyol. „Nico MGU-K-ja a kanyar közepén veszített a teljesítményéből, neki pedig választania kellett, merre mozduljon, hiszen csak az egyik oldalt választhatja. Ő úgy döntött, jobbra megy” – tette hozzá.

„Lewis nagyon gyorsan érkezett, teljes erővel és ő is a jobb oldalt választotta, szóval olyan helyzetben találták magukat, amiből már nem volt kiút. Szóval szerintem ez egy szerencsétlen szituáció volt mindkettejük számára, és biztosra veszem, hogy itt mindketten újrakezdenének” – utalt a Monacói Nagydíjra, ahol tovább folytatódhat a Mercedes két versenyzőjének csatája, amit tehát a német vár kedvezőbb pozícióból (az előnye most 43 pont).

Alonso szerint Rosbergnek ki kell használnia ezt az előnyt, ami miatt a 2016-os év lehet a legjobb esélye a világbajnoki sikerre. „Fantasztikusan versenyzett a szezon első futamain, és megérdemelte a győzelmeket” – dicsérte ellenfelét. „Ha a pontokat vesszük, akkor most elég szép előnnyel bír, a szezon azonban nagyon hosszú, és láttuk, hogy Lewist műszaki hibák is hátráltatták, szóval ez akár Nicóval is megtörténhet, és akkor Hamilton szempontjából hamar kiegyenlítődhet ez a bajnokság. Egyértelmű, hogy ez egy jó lehetőség Nico számára! Néha úgy érzed, ez az egyetlen lehetőséged arra, hogy megnyerted a világbajnokságot” – magyarázta.

Példaként Mark Webber 2010-es évét hozta fel: az ausztrál – akinek korábban nem volt esélye arra, hogy harcba szálljon a végső győzelemért – akkor hosszú ideig vezette a pontversenyt, igaz, végül alulmarad a csapattárssal szemben. „Ez történt Markkal 2010-ben. Néha valóban egyszeri az alkalom, és néha nagyon nehéz megcsinálni a szezon végén, amikor jönnek az utolsó versenyek. De azt hiszem, Nico most élvezheti ezt az előnyt. Jól teljesít, jó formában van, szóval élvezheti a helyzetet” – zárta gondolatát a McLaren-Honda tapasztalt versenyzője.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

s60pcc
#2 s60pcc 2016. május 28. 10:07  

Nos ha nem tudja kihasználni amit idén kapott, akkor tényleg nem lesz VB F1-ben....
Addig kell előnyt építeni míg Őt nem éri el a technika ördöge.

niconauta
#1 niconauta 2016. május 27. 21:09  

dehogyis,
Barbarella(1968) tépd ki a megtért lelkű Hamupipőke szívét és taposd meg jól, az majd jól össszezavarja. ámen

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak