Az új Ferrari is túl van a törésteszten!

írta: M4Sport
2016. január 25. 12:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Már az új Ferrari is teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos töréstesztjeit. A csapat úgy tűnik, jól áll az új idényre való felkészülésben.

Hiába beszélt némi csúszásról az elnök Sergio Marchionne 2016-os projektjük kapcsán, a Ferrari az előzetes ütemtervnek megfelelően halad új autója fejlesztésével. Mindezt az is jelzi, hogy beszámolók szerint – az egyelőre még el nem nevezett – versenygépük már teljesítette is az FIA töréstesztjeit: bár az információ nem hivatalos, a Motorsport bizton állítja, hogy a 667-es kódjelű karosszéria már megkapta az engedélyt a szövetségtől az első téli tesztre.

A Scuderia minden téren kreatív és agresszív szemléletmóddal vágott bele az idei kocsi fejlesztésébe. Találgatások szerint az erőforrás és az aerodinamika terén is jelentős változásokra számíthatunk tőlük. Az egyik legszembetűnőbb újdonság az átalakított orrkúp lehet, amit a szabályok által engedett lehető legrövidebbre terveztek, hogy aerodinamikai szempontból mindent ki tudjanak hozni belőle – hasonló módon, mint a Mercedes.

A rövid orrkúp töréstesztje korábban több csapatnak is komoly nehézséget okozott: tavaly még a Red Bull is csak sokadszori nekifutásra teljesítette azt. A Ferrari emiatt is döntött úgy, hogy (a mezőnyből gyakorlatilag egyedüliként) a teljes 2015-ös évet a hosszú változattal teljesíti, ám James Allison technikai igazgató már akkor elárulta, a másik koncepcióval is folynak a párhuzamos kutatásaik. A Motorsport szerint még az sem kizárható, hogy a csapat pályától függően fogja variálni orrkúpjait 2016-ban.

Az idei Ferrari bemutatójának időpontja egyelőre nem hivatalos, olasz lapok szerint február 19-ére várható az online leleplezés. A csapat persze addig sem tétlenkedik: a múlt héten Sebastian Vettel egy 2014-es Ferrarival körözött Fioranóban, ahol adatokat gyűjtött a szimulátor fejlesztéséhez. A német e hét második felében újra pályára hajt majd házi pályájukon ugyanezen célból – addig viszont kedden még vár rá a Pirelli esős gumitesztje is Franciaországban, ahol hétfőn Kimi Räikkönen vezeti a 2015-ös autójukat.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Onei
#6 Onei 2016. január 25. 20:15  
ernike:
omnicorse-n olvastam és f1analisitecnica

Ok. Köszi!

ernike
#5 ernike 2016. január 25. 18:34  
Onei:
Hol olvastad, hogy sokadjára sikerült? Egy linket megköszönnék.

omnicorse-n olvastam és f1analisitecnica

Enveblo
#4 Enveblo 2016. január 25. 15:59  
Onei:
Hol olvastad, hogy sokadjára sikerült? Egy linket megköszönnék.

a másik moslék oldalon írták

Onei
#3 Onei 2016. január 25. 15:46  
ernike:
https://pbs.twimg.com/media/CZj5BelWYAA0PYD.jpg Ott van. Jó hír ha sokadjára sikerült csak abszolválni a töréstesztet akkor végre feszegették vele a határokat. Kíváncsian várom az autót.

Hol olvastad, hogy sokadjára sikerült? Egy linket megköszönnék.

ernike
#2 ernike 2016. január 25. 14:56  
Hombre B:
A tesztről érkező infók szerint Clear is ott van, így végre hivatalosan is csatlakozott a Ferrari-hoz. :)

https://pbs.twimg.com/media/CZj5BelWYAA0PYD.jpg

Ott van.

Jó hír ha sokadjára sikerült csak abszolválni a töréstesztet akkor végre feszegették vele a határokat. Kíváncsian várom az autót.

Hombre B
#1 Hombre B 2016. január 25. 12:13  

A tesztről érkező infók szerint Clear is ott van, így végre hivatalosan is csatlakozott a Ferrari-hoz. :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa