Az új járvány sokakban negatív érzelmeket kelt

írta: Motorsportal
2003. március 20. 13:10
Peter Sauber
Az A-típusú tüdőgyulladás, amely már tíz halálos áldozatot követelt, sokakat tart rettegésben világszerte. Peter Saubert nyugtalanítja a helyzet és vegyes érzelmekkel érkezett Szepangba. Az érintett országok nem messze fekszenek Malajziától, a hétvégi Formula-1-es futam helyszínétől, így érthető, hogy a száguldó cirkusz szereplőit is foglalkoztatja a kérdés: milyen veszélynek vannak kitéve, noha ott még nem regisztráltak egyetlen megbetegedést sem. A két ország között naponta több repülő közelekedik, így nagyobb a kockázat, hogy hamarosan elterjed a betegség.

A Williams és a McLaren istálló szerint nincs szükség különleges intézkedésekre a járvány miatt. Hasonlóképpen gondolkodik az FIA és a helyi hatóságok; sem a verseny helyszínén, sem a repülőtereken nem hoztak különleges intézkedésket, hogy megakadályozzák a betegség terjedését.

Michael Schumacher ezzel szemben információkat gyűjtött a kórról, és az esetleges kockázatokról. A hamburgi Bernhard-Nocht Intézet vezetője Dr. Helmut Jäger elmondta, hogy nem szabad alábecsülni a járványt, és a Formula-1 rajongóit is informálni kell a jelenlegi helyzet veszélyességéről. Egyes orvosok azt javasolják, hogy lehetőségekhez mérten mindenki kerülje a forgalmasabb helyeket.

Jäger szerint azonban pánikra nincsen ok, de kis mértékben biztosan ront majd a második futam hangulatán a nézőtéren.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary