Az új korszak kezdete: Íme, a téli tesztprogram!

írta: M4Sport
2016. szeptember 06. 21:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jelen állás szerint február 27-én veszi kezdetét az új korszak a Forma–1-ben – ekkor hajthat először pályára a mezőny új autóival.

Hiába a jelentős szabályváltozások, az új autók és új gumik, az F1-es csapatoknak 2016-hoz hasonlóan a következő télen is csupán 8 tesztnap áll majd rendelkezésükre. Bár a helyszínekről még nem született egyezség, az Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy a tesztek időpontjait már meghatározták.

A felkészülési idény eszerint február 27-én rajtol – a bemutatókat és bejáratásokat leszámítva várhatóan ekkor láthatjuk majd először a szélesebb, agresszívebb külsejű és gyorsabb versenygépeket száguldani. Az első teszthét március 2-áig tart, majd 4 nap szünet után máris jön az újabb teszt március 7-e és 10-e között. Az már korábban kiszivárgott, hogy a bajnokság várhatóan március 26-án rajtol Ausztráliában.

A téli tesztek otthonául rendszerint Barcelona szolgál, és bár a csapatok továbbra is ezt a pályát preferálják, a Pirelli korábban jelezte, nem bánnák, ha egy melegebb éghajlatú helyszínen mérhetnék fel szélesebb abroncsaik teljesítményét. Egy bahreini vagy abu-dzabi gyakorlásnak ugyanakkor a megnövekedett költségek gátat szabhatnak. Ezenkívül még Jerez, Valencia és Estoril is a lehetséges pályák között szerepel.

A kevés felkészülési lehetőség miatt egyes csapatok egy új javaslattal is előálltak: fölvetették, hogy a gumikról több adatot gyűjthetnének, ha egyszerre két autóval tesztelhetnének az eddigi egy helyett.

„Bízunk benne, hogy nem lesznek gondok a gumikkal a tesztek idején. Az első futamig alig marad időnk” – nyilatkozta Mario Isola, a Pirelli versenyigazgatója. „Természetesen jobb lenne számunkra, ha egy melegebb helyszínen tesztelnénk, és különböző pályákon.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

112016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik