„Az ütközés nyomot hagyott a csapatban”

írta: M4Sport
2016. május 26. 15:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár már mindenki szeretne túllépni rajta, Lewis Hamilton és Nico Rosberg első körös balesete nyomott hagyott a Mercedes dolgozóiban – jelentette ki a gyár sportigazgatója, Toto Wolff, majd ismét leszögezte: egyelőre nem akarnak csapatutasítást alkalmazni!

A versenyzők lezártnak tekintik a történteket, Hamilton pedig a szerdai sajtónapon jelezte, már beszéltek is a sokat emlegetett balesetről, ami nem változtatott kapcsolatunkon, hiszen továbbra is tisztelik egymást, sőt ezúttal mindketten érettebben kezelték a helyzetet, mint évekkel ezelőtt, amikor jóval indulatosabban viselkedtek volna egy hasonló incidens után. Ennek ellenére a történtek minden csapattagban nyomot hagytak – legalábbis a sportigazgató szerint.

„Minden komoly incidens – és azt hiszem, a barcelonait nevezhetjük komoly incidensnek – után maradnak sebek” – nyilatkozta Wolff az Autosportnak. „Barcelona természetesen nyomot hagyott a versenyzőkben és az érintett alkalmazottakban. Ez egy olyan dolog volt, aminek nem kellett volna megtörténnie. De filozofikusan nézem a dolgokat. A sebek fájnak, de jó oldala is lehet a történetnek, mert a jövőben el akarod kerülni az incidenseket. Ezt szeretnénk megragadni. Nagy törés volt ez a csapat számára, de szeretném azt hinni, hogy a jövőben elkerülhetjük ezeket” – tette hozzá.

Egyes vélemények szerint az ütközés olyan komoly törést okozott a két pilóta kapcsolatában, hogy azt a folytatásban már helyre sem lehet hozni, Wolff szerint azonban szó sincs erről. „A kapcsolatuk folyamatosan változik. A körülményektől függően. Télen kicsi a nyomás, mondhatni, minden nyugodtabb kicsit. Akkor, amikor indul a tesztelés már nagyobb a nyomás. Akkor pedig, amikor indul a versenyzés, vetélytársaként viselkednek” – kezdte magyarázatát.

„Ha úgy döntesz, hogy nagyítóval nézed át a híreket a kapcsolatuk szempontjából, akkor látni fogod, hogy hol jobb, hol rosszabb. Időnként beszélgetnek egymással, míg van olyan, hogy nem. Ez attól függ, mi történik a versenypályán. Persze nem szeretnék általánosítani egy hosszabb kapcsolatot azzal, hogy hol jobb, hol rosszabb, majd időnként ismét jobb, hiszen ez azért sokkal összetettebb ennél” – folytatta gondolatmenetét a tapasztalt sportvezető.

Wolff már az ütközés után elmondta, a Mercedes nem változtat hozzáállásán, azaz a folytatásban is engedi, hogy versenyzői küzdjenek egymással, hiszen kevésszer történik a két héttel ezelőttihez hasonló incidens, a szabad verseny pedig az F1-nek is jót tesz. „Több oka is van annak, hogy itt vagyunk a királykategóriában, az egyik az, hogy reklámozzuk a márkát. A márka támogatja a versenyzést és a sportszerűséget. A csapatutasítást eredményes lenne, de ártana a Mercedesről kialakult képnek. Még nem alkalmaztuk és nem is szerepel a tervek között. De, ha nehéz helyzetbe kerülünk, akkor ezt sem szeretném kizárni” – jelezte a beszélgetés végén.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást