„Azt akarjuk, hogy Bottas velünk nyerjen”

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 18. 19:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams csalódott lenne, ha Valtteri Bottas egy másik istálló színeiben szerezné meg első királykategóriás futamgyőzelmét. A szakember úgy érzi, itt az ideje annak, hogy az istálló „visszaadjon valamit” a finnek, akik évek óta hűséges hozzájuk.

Bottas 2013-as debütálása óta csak a Williams pilótájaként indult F1-es versenyen, pályafutása során pedig kilenc alkalommal állhatott fel a dobogóra (legutóbb az idei Kanadai Nagydíjon), győzni azonban még egyszer sem tudott. Nemrég felmerült, hogy a finn a hosszabb távon győzelmi és bajnoki reményeket dédelgető Renault-hoz igazol, ám egyelőre úgy tűnik, marad jelenlegi csapatánál.

Hűségét természetesen főnökei is értékelik, sőt a folytatásban mindenképpen meg szeretnék hálálni azt, mégpedig egy győzelemre esélyes versenygéppel. „Többször elmondtam már neki, türelmetlenül várom, hogy olyan autót adjunk alá, amivel végre nyerhet” – mondta Claire Williams az Autosportnak. „Velünk kezdte a pályafutását, rengeteg időt szánt ránk és hűséges volt a jó valamint a rossz időszakokban is. Szóval azt akarom, hogy a Williams legyen a csapat, ami győztes autót ad neki. Jelenleg ez a célunk” – tette hozzá határozottan a brit szakember.

„Ebben az évben nagyon erős volt, bár ő mindig az. Tudják, ő mindig jó eredményeket szállít a csapatnak, amikor beül az autóba, lecsukja a sisakrostélyt és kihajt a pályára. Egy roppant nyugodt és elegáns versenyző. Idén nagyszerű évet fut, rengeteg fontos pontot gyűjtött a csapatnak, és tényleg nagyon megbízható volt” – dicsérte versenyzőjét.

A tavalyi szezon elején felmerült, Bottas a Ferrarihoz igazol, ahol Kimi Räikkönen utódja lehet. Akkor ő maga is elismerte, hogy ezek a pletykák megzavarták kissé, nemrég azonban már a történet pozitívumait emelte ki: azt, hogy tavaly megtanulta, hogyan kell kezelni az ehhez hasonló helyzeteket, így a folytatásban már nehezebb lesz kizökkenteni. Most Williams is elmondta, hogy a történtek még erősebbé tették, vagyis ma már megbirkózik a hasonló pletykákkal is.

„A Ferrarival kapcsolatos spekuláció jó lecke volt. Megtanulta, hogyan kell kezelnie az ilyen híreszteléseket egy olyan tehetséges versenyzőnek, mint amilyen ő maga. Ha ilyen pilóta vagy, akkor mindig lesznek híresztelések és spekulációk körülötted. Ebben az esetben el kell engedned ezeket a híreket, hiszen te is felelősséggel tartozol a csapat iránt, ami fizeti a béredet, és azok iránt az emberek iránt, akik a gyárban dolgoznak. Ő pontosan ezt tette, és azt hiszem, remek munkát végzett. Sokat tanult a tavalyi helyzetből, és idén már jobban kezeli az ilyen szituációkat” – magyarázta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

MS_argo001
#1 MS_argo001 2016. október 18. 19:55  

Azt várhatja, mikor produkál győztes autót a Williams. :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra