„Azt mondták, ott van sör” – Ricciardo a délelőtti kicsúszásáról

írta: M4Sport
2016. március 18. 16:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo mindkét edzésen a legjobb négyben végzett – és talán ezért sem kerített nagy feneket neki, hogy az első tréning utolsó másodperceiben kicsúszott a pályáról.

A szezonnyitón az utóbbi években rendre hazai közönség előtt szereplő ausztrál Daniel Ricciardo eddig óvatosan optimista a Red Bull teljesítményével kapcsolatban, amely az első szabadedzésen a harmadik, a másodikon pedig a negyedik helyre repítette őt – igaz, mindkétszer nedves pályán és változékony körülmények között.

„Szerintem minden rendben van – elégedett voltam a köreimmel. A kocsi jól áll, úgyhogy jöhet a holnap. És majd meglátjuk, hogy hol sikerül végezni. Ma este még valószínűleg maradni fog néhány nyitott kérdés, de holnapra megválaszoljuk őket” – utalt arra a kevés érdemi munkára, amelyet a vizes aszfaltcsíkon el tudtak végezni.

„Ilyen időben között egy kicsit úgy érezzük, hogy nem futottunk eleget állandó körülmények között. A holnapi nap mindenkinek eléggé össze-vissza lesz. A mai tempónk alapján nekünk bármi jól jöhet, ami ilyen változékony időjárást jelent” – tette hozzá.

A saját szurkolói körében a rossz időben is szinte sütkérező Ricciardo napját csupán egyetlen egy gikszer tarkította, mégpedig az, amikor az első edzés utolsó másodperceiben nagy sebességnél egy pillanatra elvesztette az uralmát a Red Bullja felett a gyors 12-es kanyarban, aminek eredményeképpen a kavicságyban kötött ki. Az ausztrál ezt követően átmászott a kerítésen és számos autogramot kiosztott illetve fényképet készített az ott várakozó rajongókkal, mielőtt visszatért volna a garázsba.

„Igen, ezt így terveztük” – humorizált a háromszoros futamgyőztes. „Reggel mondták a haverok, hogy van sör a 12-es kanyarnál, és hogy úgysem merek majd megállni és beköszönni nekik! A kocsinak amúgy nem lett semmi baja, és a szerelők jót nevettek az egészen.”

Az Ausztrál Nagydíj új köntösbe bújtatott időmérő edzésére holnap kerül sor (7:00, M4 Sport), és a legfrissebb előrejelzések szerint, ha az azt megelőző utolsó szabadedzésre nem is, a kvalifikációra valószínűleg már felszárad majd a pálya.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#1 Balrog 2016. március 18. 17:22  

Ausztráloknál ez egy teljesen megalapozott érv, pár éve, mikor a V8 Supercars nem hosszabbította meg Abu Dhabival a 3 éves szerződését, az volt az egyik kiemelt indok, hogy a csapattagok folyamatosan elégedetlenségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy sört bevinni és vásárolni sem lehet. :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Felipe Massa

02016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka

22016.10.26. 08:44

Tanulj, öcskös! – Marko kritizálja Verstappent

„Így sem versenyeket, sem világbajnokságokat nem lehet nyerni”

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban