„Azt sem tudtam, hol vagyok” – Alonso

írta: M4Sport
2016. március 20. 11:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

Szerencsésen úszta meg Fernando Alonso ausztráliai félelmetes repülését. A spanyol a futamot követően részletesen is beszámolt kellemetlen pillanatairól.

Az Ausztrál Nagydíj 17. körében a hármas kanyarnál futott rá a kétszeres világbajnok McLarenje a nála lassabb Esteban Gutiérrez Haasára. Fernando Alonso akkorát repült, hogy hiába a bukótérben állt meg, a versenyirányítás úgy ítélte meg, félbe kell szakítani a futamot a pályán lévő törmelékek és a helyreállítási munkálatok miatt.

A spanyol balesete után nem győzött hálálkodni a fejlett biztonsági megoldásokért, melyek „talán az életét” mentették meg. Később pedig már mosolyogva beszélt a nagyjából 300 km/óránál történt ütközésről és az azt követő ijesztő pillanatokról. „Azt sem tudtam, hol vagyok, olyan messze voltam a pályától. Mondtam is magamnak: nagyon sokat repültem” – fogalmazott a spanyol. „Az autóban ülve minden annyira lassúnak tűnt. Ott repülsz, össze-vissza pattogsz, először az eget látod, aztán a földet, majd újra az eget, és azt sem tudod, hol vagy. Végig mozgásban vagy, és csak egyet szeretnél: megállni. Az autó végül megállt, és volt is egy kevés helyem ahhoz, hogy kiszálljak. Gyorsan meg is tettem, mivel anyukám is nézi a tévét, és mihamarabb jelezni akartam, hogy rendben vagyok! Igencsak nagy bukás volt.”

Alonso kiemelte, nem hibáztatja Gutiérrezt a történtek miatt. „Nem, nem hinném, hogy hibázott volna. Versenyzünk, harcolunk, amennyire csak tudunk, és próbáljuk maximálisan kihasználni a szélárnyékot. Próbáltam megelőzni őt a kanyarban, nem tudom, hogy elkésett-e, azt sem, hogy én későn mozdultam volna. Ilyenkor a hátsó szárnyat látod, nem a teljes pályát. Ez nagyon szoros, és számára is az volt, hiszen, elöl volt, és nem tudhatta, mit csinál a másik fél. Szóval mindketten annak örülünk, hogy rendben vagyunk. Az a legfontosabb, hogy most itt beszélhetek” – nyilatkozta Alonso, akinek autója olyannyira összetört, hogy erősen kérdéses, megmenthető-e az erőforrása.

„Nagyjából rendben vagyok. Kicsit fáj a térdem, mert össze-vissz pattogsz a pilótafülkében, de ettől eltekintve minden rendben. Biztosat persze csak holnap reggel mondhatok majd, amikor fölkelek… Hálás vagyok, hogy életben vagyok, hogy semmi sem történt, nincs sérülés, semmi komoly. De másodszor már arra gondoltam, mennyire bosszús vagyok, hogy nem tudtam célba érni.”

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#3 khristiank 2016. március 21. 10:00  

keményen ledarálta a gépet az ziher. embertelen, hogy elsétált amellől a műanyaghalom mellől épen!

claydavis
#2 claydavis 2016. március 20. 14:38  

Alonso valszeg megszokta a tavalyi lassú Hondát, így ráfutott Estebanra. Örülök, hogy jól van, remélem versenyezhet Bahreinben.

Diák Murphy
#1 Diák Murphy 2016. március 20. 12:04  

Alonso hazamegy és az anyukája leszidja: "Kisfiam, elég későn jeleztél! Ma nem kapsz repetát a bikapörköltből!"

HairHungary