Bahrein után: Rosberg extra serleget kapott, Hamilton harcos kedvében

írta: M4Sport
2016. április 04. 12:25
FOTÓ: ©Nico Rosberg/Twitter

Rosberg-Hamilton 2-0! Pontosabban 50-33 – már ami a bajnoki pontállást illeti. Az idény eddigi két versenyét egyaránt megnyerő német és az újabb rajtot rontó brit teljesen eltérő hangulatban, mégis hasonlóan optimista üzenetekkel veszi az irányt Kína felé.

Az egyik büszkén pózol győzelmi serlegével – a másik a sarokban próbálja ráncba szedni magát. „Bumm” – áll a rendkívül a rendkívül sokat mondó kép fölött a szintén sokat mondó szöveg.

Nico Rosberg öt verseny óta egyszerűen képtelen veszíteni. Ausztrália után Bahreinben is a második rajtkockából nyert – ezúttal ráadásul csapattársa autójának sérülése miatt könnyedén. Nem meglepő, hogy győzelme után közösségi oldalát máris ellepték az ünneplés pillanatait megörökítő felvételek.

A verseny után persze jött a szokásos (most éppen három nyelvű) videoblog is – immáron egy étteremből, ahol szerelői társaságában ünnepelte újabb diadalát. Rosberg megmutatta győzelmi serlegének kicsinyített másolatát is, mellyel a bahreini szervezők lepték meg őt. A német elárulta, a Mercedesszel kötött szerződésük értelmében díjaikat általában nem tarthatják meg, azok a csapathoz kerülnek – így viszont most ő is őrizhet egy emléket első bahreini sikeréről. „Készítettek nekem egy replikát, amit hazavihetek. Ez nagyon klassz, hálás vagyok nekik érte. Az előző futamgyőztesek neve nincs rajta ugyan – az eredetin az is rajta van, de ez mindegy is” – mondta elégedetten.

Aztán válaszolt egy rajongói kérdésre is, mely azt firtatta, mi adja a titkos erejét. „Nem tudom” – felelte, majd egy kollégája segítségére pontosított. „A sisu. Ez a finn harciszellem.” Rosberg ismét elmondta, a rajtot érezte győzelme kulcsának, melyre már csak azért is büszke lehet, mert csapattársa versenye – közvetve – ismét ezen ment el. „Nagyon sokat dolgoztunk ezen, és hihetetlenül sikerült. Mint egy rakéta, úgy indultam el! Tökéletes volt!” Rosberg végül elárulta, alig várja, hogy hazatérhessen családjához Monacóba. „A családom már küldött pár videót nekem arról, hogyan ünnepelnek. Még a kutyám, Bailey is magán kívül volt… Mulatságos volt” – árulta el széles mosollyal.

Eközben a legyőzött fél, Lewis Hamilton már nem mosolygott ennyit. Közösségi oldalán ugyanakkor jelezte, igyekszik erőt meríteni az újabb kudarcból. „Nem minden nap mennek úgy a dolgok, ahogy eltervezzük. De a legfontosabb, hogy tudd kezelni, amit az élet eléd vet. Ez határoz meg téged. Ma mindent megtettem, ami tőlem telt, és a körülményeket figyelembe véve elégedett vagyok azzal, ahogy dobogóra kerültem” – írta a címvédő, majd megköszönte csapatának a kemény munkát, és az „együtt nyerünk, együtt veszítünk”, valamint a „legközelebb Sanghajban” jeligékkel jelezte, készen áll a kínai visszavágásra.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#8 Masters_Of_Hardcore 2016. április 05. 20:27  
GreenHonda:
Nem, Hamilton azzal folytatja majd a pszichológiai hadviselést, hogy a Knai Nagydj előtt is a helyi hagyományos viseletben fog megjelenni, hogy éreztesse Rosberggel, ő velük is cimborál, s hogy az ő diadalát jobban éltetnék a dobogón, ha nem nyer, akkor is neki ordítanak:d

ferde szemmel, szamurájkarddal... XDD

stonefly
#7 stonefly 2016. április 04. 21:43  

Szerintem sokan leszarnátok hol vannak a serlegek évi 20 millió euróért.

trialboj
#6 trialboj 2016. április 04. 20:02  

Milyen megállapodás ez? Ha Rózi dobbant a mercitől akkor sem viheti majd haza? Mekkora parasztság már, hogy nem állíthatja ki őket otthon?! Mire kell, hogy kiállítsák a gyárban és úgy tűnjön ők az alig 10 éves szereplésük alatt annyit gyűjtöttek mint a ferka 60 éve? FTS

GreenHonda
#5 GreenHonda 2016. április 04. 18:14  
Paberto:
Na vajon jonnek Hamiltontol twitteren a VILAGBAJNOKI serleges pozer kepek valaszkent? Esetleg a 43 futamgyozelmi serlegekkel?

Nem, Hamilton azzal folytatja majd a pszichológiai hadviselést, hogy a Knai Nagydj előtt is a helyi hagyományos viseletben fog megjelenni, hogy éreztesse Rosberggel, ő velük is cimborál, s hogy az ő diadalát jobban éltetnék a dobogón, ha nem nyer, akkor is neki ordítanak:d

Paberto
#4 Paberto 2016. április 04. 15:16  

Na vajon jonnek Hamiltontol twitteren a VILAGBAJNOKI serleges pozer kepek valaszkent? Esetleg a 43 futamgyozelmi serlegekkel?

Lewisthebest
#3 Lewisthebest 2016. április 04. 14:46  
027:
Ezen mindig kiakodok, hogy a győztes nem tarthatja meg a trófeát. Most komolyan mi ez a ratyiság?Tudtommal a versenyek végén a három legjobb PILÓTÁNAK teljesítményét díjazzák+ a győztes konstruktőrt. Merci ugyanúgy megkapta trófeát győzelemért, nem tom mi értelme van elvenni a pilótáttól pluszba... Én biztos megtiltanám ezt

Egyetértek. Ez így nagy gyökérség olyan mintha az olimpián elvenné pl a futótól az aranyérmet az edzője.

027
#2 027 2016. április 04. 13:46  

Ezen mindig kiakodok, hogy a győztes nem tarthatja meg a trófeát. Most komolyan mi ez a ratyiság?Tudtommal a versenyek végén a három legjobb PILÓTÁNAK teljesítményét díjazzák+ a győztes konstruktőrt. Merci ugyanúgy megkapta trófeát győzelemért, nem tom mi értelme van elvenni a pilótáttól pluszba...
Én biztos megtiltanám ezt

hammertime
#1 hammertime 2016. április 04. 13:03  

Haminak egy, max. két versenye van megtanulni rendesen rajtolni az új szisztémával, különben elmegy a hajó.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához