Baj van, ha a Ferrari elnöke már nem bízik az embereiben

írta: M4Sport
2016. július 26. 13:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Komoly a baj a Ferrarinál, ha az elnök már saját embereiben sem bízik kellőképpen – véli a korábbi versenyző, Martin Brundle.

Az elmúlt hetekben sok pletyka látott napvilágot a Ferrarival kapcsolatban. Hírbe hozták a csapattal Ross Brawnt, megszellőztették James Allison technikai igazgató közelgő távozását, emellett pedig arról is lehetett hallani, hogy az egyre türelmetlenebb Sergio Marchionne próbálja a kezébe venni az irányítást.

„Még sosem láttam olyan elnököt, aki azt mondja: rendben, elégedett vagyok a második hellyel. Ez számunkra is segítség a folytatáshoz” – nyilatkozta Maurizio Arrivabene csapatfőnök felettese szerepéről és elégedetlenségéről.

A ma tévés riporterként és szakkommentátorként dolgozó Martin Brundle ezzel szemben éppen úgy látja, Marchionne beavatkozása nemcsak bajt jelez, de tetézheti is a problémákat. A brit arra reagálva jegyezte ezt meg, hogy a hírek szerint az elnök már rendszeresen részt vesz a Ferrari maranellói megbeszélésein is, miközben korábban csak időnként tette tiszteletét a gyárban.

„A Ferrari már csak egy ponttal van a Red Bull előtt a gyártók bajnokságában. Miközben azt vártuk az év elején, hogy közel lesznek a Mercedeshez, valójában a Red Bull közelített hozzájuk. James Allison számára a személyes tragédiája miatt más élvez most prioritást, közben pedig hallani a vészjósló híreket, miszerint Sergio Marchionne elnök most már szükségét érzi annak, hogy részt vegyen a technikai megbeszéléseken Maranellóban” – írta a Sky Sports honlapján Brundle.

„Ennek nem lehet jó vége. Ha valaki megpróbálja kormányozni a hajót, és a kapitány nem bízik meg az embereiben, ott gond van. Maurizio Arrivabenét egész hétvégén nem lehetett meginterjúvolni, és mostanság nemigen látni semmi pozitívat a Ferrariról a médiában. A válság szóval könnyű dobálózni, de ha a szezon végén csak harmadikak lesznek a gyártók bajnokságában, és nem sikerül előrelépniük, szerintem a válság megfelelő jelző lesz a helyzetük leírására” – bírált a brit.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

F1890
#7 F1890 2016. július 26. 19:12  

káosz a köbön. "jó" látni.

vacsad
#6 vacsad 2016. július 26. 18:41  

Marchionne egy bohóc. Még két évet kibírni vele....

Zasalamel
#5 Zasalamel 2016. július 26. 17:13  

A baj inkább ott kezdődik, h egy elnök beleszól a csapat dolgába.

Utoljára módosítva: 2016. július 26. 17:13

SANI{Ó
#4 SANI{Ó 2016. július 26. 16:58  

tény, hogy nincs optimális helyzetben most a Ferrari, de talán akkora tragédia sincs, mint ahogy azt itt előadják.
de a F1 az olyan, hogy vagy első vagy a többi már nem is érdekes....a Ferrari meg közel sem első ez tény...

easyleft
#3 easyleft 2016. július 26. 16:19  
guide:
Talán annyira tényleg nem rossz a ferrari,mint ahogy előzőleg tűnt,de lehet,hogy csak a meleg segített nekik egy kicsit.De ha még versenyen gyorsabbak is az RB-nél,csak kapaszkodni fognak,ha szombatonként nem képesek őket legyőzni.Előzni nem olyan könnyű ezt a két srácot,a taktika meg eléggé ingoványos terület a Ferrarinál.

szerintem inkább az olyan pálya a ritka ahol nem lehet elözni. ring pont ilyen volt... más pályán ez sima ferrari 3-4. és amugy egy két versenytöl eltekintve mindenhol jobb a ferrari versenyen. egy nyáron zajlo bajnokségba pedig nem az a jellemzö h hüvös van hanem h meleg. idén ezzel is elég sok hétvége alakult ugy h szivtak. ezek persze nem mentségek csak jo ezt is végiggondolni.

guide
#2 guide 2016. július 26. 16:12  

Talán annyira tényleg nem rossz a ferrari,mint ahogy előzőleg tűnt,de lehet,hogy csak a meleg segített nekik egy kicsit.De ha még versenyen gyorsabbak is az RB-nél,csak kapaszkodni fognak,ha szombatonként nem képesek őket legyőzni.Előzni nem olyan könnyű ezt a két srácot,a taktika meg eléggé ingoványos terület a Ferrarinál.

gviktor21
#1 gviktor21 2016. július 26. 14:58  

Türelmetlen barom.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

12016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"