Baku felkészült – az első képek az új pályáról!

írta: M4Sport
2016. június 15. 09:35
FOTÓ: ©xpbimages.com

Új helyszín mutatkozik be a hétvégén a Forma–1-es versenynaptárban: Azerbajdzsán fővárosában már minden a verseny körül forog.

Lázasan készülnek az azeriek első Forma–1-es futamukra. A Baku utcáin kialakított versenypálya már elkészült az idei Európa Nagydíj lebonyolítására. A résztvevők leginkább Makaóhoz és a korábban szintén az Európa Nagydíjnak otthont adó valenciai pályához hasonlítják az új ringet.

„A pálya kicsit Valenciára emlékeztet” – állapította meg szimulátoros felkészülése után Danyiil Kvjat. „Végighaladunk a történelmi városrészen, ami rendkívül szűk rész, itt igencsak precíznek kell majd lennünk. Aztán van egy másik gyors szakasz, a tizenhármas, tizennégyes és tizenötös kanyarnál, ahol a tizenötös féktávja igencsak nehéz lesz. Meglátjuk, hogy megy majd. A tizenhatos kanyar egy közepes tempójú derékszögű forduló, aztán utána egészen az első kanyarig már egyszer sem kell fékezned.”

Csapattársa, Carlos Sainzban a híres Forma–3-as makaói futamok helyszínét idézi az új pálya. „Engem inkább Makaóra emlékeztet: a hetes és tizenkettes kanyarok közötti rész nagyon hasonló az ottani szűk szakaszhoz, miközben a hosszú egyenes, ami a tizenhatos kigyorsítása után jön, és egészen az első kanyarig tart, szintén az ottani egyenesre hajaz.”

Fernando Alonso a mezőnyből elsőként tekintette meg a pályát, miután az azeriek őt választották futamuk egyik nagykövetének. Ő a montreali hétvégével is párhuzamot vont. „Ez a pálya mindenféle sajátosságot vegyít, és valamennyi utcai helyszín közül a leggyorsabb lesz. Izgatottan várom a kihívást. Ez egyfajta ugrás az ismeretlenbe. Már vezettem a pályán a szimulátorban, és bizony több vonás is különlegessé teszi. A középkori falak közel vannak az újonnan lerakott aszfalthoz, az óramutató járásával ellentétes kanyarok, minimális bukóterek – minden adott a drámai, izgalmas versenyhez” – vélekedett a kétszeres bajnok.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Toti
#5 Toti 2016. június 15. 13:12  
f1m12:
izgalmas ezzel az óvárosi hangulattal. kockakövek is lesznek?

Nem, azt ideiglenesen leaszfaltozták.

velorex
#4 velorex 2016. június 15. 12:32  

Azt hiszem erre a pályára lehet elmondani, hogy olyan lesz, mint egy főzőkatlan. A csekély 33C és a bezárt légáramlatoktól mentes aszfaltcsík szerintem a kanadai futamon egyeseknek kedvezőtlenebb viszonyokat kedvezőbbé teszi másokat viszont komoly problémák elé fogja állítani. No és esőre 0% az esély.

f1m12
#3 f1m12 2016. június 15. 12:06  

izgalmas ezzel az óvárosi hangulattal. kockakövek is lesznek?

Toti
#2 Toti 2016. június 15. 11:42  

A 25-ös képen még nagyon építkeznek, kíváncsi vagyok, kész lesz-e péntekig.

Thibczy
#1 Thibczy 2016. június 15. 10:02  

Eleinte nem néztem jó szemmel ezt a pályát, de képek alapján határozottan tetszik. Remélem nézők is lesznek a futamon.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

12016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához