Baku nagykövetet választott a versenyzők közül

írta: M4Sport
2016. március 02. 15:12
FOTÓ: ©Baku City Circuit

A bakui verseny szervezői megmutatják neki a pálya előkészületeit és promóciós rendezvényekre viszik őt.

Idén Azerbajdzsán fővárosában, Baku új utcai pályáján rendezik majd meg a versenynaptárba négy év kihagyás után visszatérő Európai Nagydíjat, amelynek szervezői most bejelentették, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso szolgál majd a júniusban megrendezésre kerülő futam nagyköveteként.

Mindez azt jelenti, hogy a mezőny összes versenyzője közül a spanyol lesz az első, aki személyesen is megtekintheti a vonalvezetés részleteit és bejárhatja a város szívében kijelölt pályát. Alonso március 8-án és 9-én tartózkodik majd Bakuban, ahol a verseny nagyköveteként különböző promóciós eseményeken is részt vesz.

„Biztos vagyok benne, hogy technikai szempontból én és a kollégáim is imádnak majd Bakuban versenyezni, tekintve, hogy egy utcai pálya kihívása bármelyik versenyzőre üdítően hat – és amit erről a pályáról eddig hallottam, annak alapján világosnak tűnik, hogy ez sem lesz kivétel” – kommentálta a hírt a McLaren pilótája.

A Hermann Tilke által kijelölt aszfaltcsík a pálya legkeskenyebb pontján – a középkori városfal alatt – alig 7 méter széles (!), amely a híres makaói utcai kör legkeskenyebb részével vetekszik. A vonalvezetés a második felében egy meredek lejtőn és néhány gyors kanyaron keresztül egy extrém hosszú és extrém széles célegyenesre vezet vissza.

Alonso 2012-ben az év egyik legfordulatosabb és leglátványosabb futamát nyerte meg az eddigi utolsó Európai Nagydíjnak helyet adó Valenciában, amelyen a középmezőnyből rajtolva hazai közönség előtt sikerült győznie. A korábbi világbajnok ezt megelőzően is sikeresen szerepelt az Európa nagydíjáért folyó versenyeken.

„Eddigi karrierem során három Európai Nagydíjon is győzni tudtam, úgyhogy nagyon testhezálló szerep ez számomra, hogy segíthetek népszerűsíteni a verseny visszatérését a Forma1-es versenynaptárba ezen a csodálatos helyszínen.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt