Bakui pályabejárás

írta: M4Sport
2016. május 10. 12:42
FOTÓ: ©Baku City Circuit

Alig több mint egy hónap van hátra az F1 történetének első azerbajdzsáni versenyéig – Charlie Whiting versenyigazgató szemügyre vette az épülő bakui pályát.

Június 17-e és 19-e között a Forma–1 mezőnye először látogat el Azerbajdzsánba, miután Baku városában rendezik meg az idei Európa Nagydíjat. Az utcai versenypálya már javában épül, nemrég pedig az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting személyesen is ellátogatott a helyszínre, hogy meggyőződjön róla, minden rendben zajlik.

Elégedetten nyilatkozott tapasztalatairól. „A pálya időben el fog készülni. Bárhová mész, minőségi munkát látsz. Legközelebb június elején utazom Bakuba, és azt várom, hogy akkor már kimondhassam, minden elkészült” – fogalmazott az Autosportnak. „Ha bármelyik pályához is hasonlítanom kéne az ittenit, talán Szingapúr lenne az, de a tempó itt sokkal nagyobb lesz! A nyolcas és tizenkettes kanyarok közötti rész lesz talán a legérdekesebb, de az lesz a tizenkettestől a tizenötösig tartó szakasz is. Utóbbi kanyar különösen látványosnak ígérkezik. Aztán a tizenhatos és a húszas közötti hosszú rész, mely padlógázos lesz, szintén remekül fog kinézni” – nyilatkozta az FIA versenyigazgatója.

A pálya ügyvezető igazgatója, Arif Rahimov biztosra veszi, hogy az FIA következő látogatásáig mindennel elkészülnek. „Örülünk, hogy Whiting úr ilyen pozitív visszajelzéseket adott a látogatása során. Biztosak voltunk benne, hogy az FIA elégedett lesz az előrelépésekkel, és büszkeséggel tölti el a csapatunkat, hogy ez be is bizonyosodott. Most már csak rajtunk áll, hogy célba érkezzünk a munkával, és biztosítanunk kell, hogy a legközelebbi júniusi látogatásakor a pálya már készen áll arra, hogy vendégül lássa a Forma–1-et. Tudjuk, hogy így lesz, folytatjuk a kemény munkát, hogy ez egy felejthetetlen és izgalmas esemény legyen a szurkolók számára – a televíziók előtt és a lelátókon ülve is.”

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

12016.10.21. 22:31

Rosberg Ricciardo előtt húzta be a második edzést – törmelékhullás Austinban

Folyamatosan "morzsolódtak" az autók a kerékvetőkön

02016.10.21. 21:49

Úgy tűnik, eldőlt a tesztvita

A felek megtalálták a közös nevezőt

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak