Baleset után ismét padlógázzal

írta: M4Sport
2016. szeptember 01. 16:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Délelőtt megkapta a rajtengedélyt a Belga Nagydíjon nagyot bukó Kevin Magnussen, a hivatalos sajtótájékoztatón pedig kijelentette, Olaszországban ismét tövig fogja nyomni a gázpedált, hiszen remekül érzi magát, és gyorsan maga mögött hagyta a történteket.

Bár már a történtek után jelezte, készen áll a folytatásra, a Renault pilótájának máig kellett várnia a rajtengedélyre, hiszen a futamon csak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyével vehet részt, Fernando Alonso bahreini esete pedig jól példázza, a testület orvosai szigorúan veszik a vizsgálatokat. Magnussen azonban átment, ezzel pedig eltűntek a kérdőjelek.

„Nyugodt vagyok” – mondta a hivatalos sajtótájékoztatón, amikor arról kérdezték, hogyan érzi magát, és hogyan készül a hétvégére a történtek után. „Semmi sem tört el, és nem sérültem meg a balesetben. Nem volt szükség semmilyen speciális kezelésre. Csak eltöltöttem néhány napot az otthonomban, és már készen is állok a következő versenyre” – tette hozzá a dán, akinek az orvosok jelentése szerint mindössze egy vágás keletkezett a bokáján a hatalmas baleset során.

Később azt is megkérdezték tőle, egészen pontosan mi történt múlt vasárnap a sokat emlegetett becsapódás előtt. „Megcsúsztam az Eau Rouge tetején. Elkaptam az egyik kerékvetőt és elveszítettem az autó hátulját. Azt hittem, balra csúszik majd, de újra betapadt, és jobbra indult, majd belecsapódott a falba. Ez történt” – adott szűkszavú választ a fiatal pilóta.

Bár egy komoly baleset után nem lehet egyszerű visszaülni az autóba, a hétvégével kapcsolatban nincsenek aggályai. „Ez a baleset is egyértelművé tette, az autóink nagyon biztonságosak, szóval nem kell aggódnom. A folytatásban is tövig fogom nyomi a gázt, és olyan gyorsan akarok majd menni, amilyen gyorsan csak lehet” – jelezte határozottan.

Ami pedig a Renault teljesítményét illeti, reméli, hasonló formában lesznek, mint a Belga Nagydíjon voltak, amikor az autó, önmagához képest elég jól muzsikált. „Azt hiszem, Spában már erősebb hétvégénk volt. Egy kicsit meglepődtünk a tempón, főleg az időmérő edzésen. A beállítások nem változnak túl sokat, tehát az autó itt is hasonló lehet. Szóval reméljük, legalább azon a szinten leszünk, mint legutóbb voltunk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary