Balesetet okozott a rajt után – rá nem neheztelnek

írta: M4Sport
2016. május 05. 17:20
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Haas csapatvezetője, Günther Steiner nem akar pálcát törni az istálló mexikói versenyzője, Esteban Gutiérrez felett, aki hibát vétett az Orosz Nagydíj első körében, rontása pedig két másik pilóta futamának is véget vetett.

Miközben Romain Grosjean négy versenyen három alkalommal is pontot szerzett, a márkatárs egyszer sem került be a legjobb 10 közé. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a mexikói pilóta meglehetősen balszerencsés volt az első futamokon, Szocsiban viszont ő rontott, és okozott felfordulást a rajtnál. Ennek itta meg a levét Nico Hülkenberg és Rio Haryanto is, akik a második kanyarban történt baleset miatt adták fel a küzdelmet.

A történet ismerős lehet, hiszen Danyiil Kvjat is egy hasonló hiba miatt került a kritikák középpontjába, sőt részben ez vezetett ahhoz, hogy a Red Bull a Spanyol Nagydíjon már Max Verstappent ülteti az orosz helyére. A bikások és a Haas reakciója között viszont nem is lehetne nagyobb a kontraszt; az újonc csapatnál még csak nem is neheztelnek a fiatal pilótára. „Néhányszor a balszerencsés körülmények áldozata lett, viszont egyre jobb lesz” – magyarázta a csapatvezető, majd hozzátette: „Kipörögtek a kerekei, és nekiment Hülkenbergnek. Mit lehet ilyenkor tenni?”

„Remélhetőleg a következő alkalommal jobb lesz. Most már csak a spanyol futamra kell összpontosítania, mi pedig azon a versenyen is minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni. Az időmérőn egy kicsit elmaradt Grosjeantól, de nagyon jó munkát végez a csapat számára. Most csak volt egy rossz startja, és ez véget vetett a versenyének. Ha már az első körben be kell jönnöd a boxba, és időt is veszítesz, akkor a futamodnak igazából már lőttek” – folytatta.

Steiner egy érdekes összefüggésre is rámutatott: kiemelte, azért sem lenne korrekt a mexikói kritikája, mert a hiba segített a csapattársnak, aki így kerülhetett kedvezőbb pozícióba (ez már fontos eltérés a Red Bull-ügyéhez képest, Kvjat ugyanis a márkatárs dolgát is megnehezítette). „A baleset nélkül Romain talán nem került volna ilyen kedvező pozícióba. Ezt nehéz megmondani. Ha olyan futamunk lett volna, mint a kínai, akkor nem ér célba nyolcadikként. Ezzel tisztában vagyunk. A felfordulás őt jó helyzetbe juttatta, Estebant pedig kedvezőtlenbe. Az egyik oldalon nyertünk valamit, a másikon viszont nem. Maga az élet is ilyen, nem lehet mindig nyerni” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#4 Masters_Of_Hardcore 2016. május 10. 17:42  
GreenHonda:
Amellett, hogy lassú volt, tört zúzott is, két pilóta versenyét tette tönkre. De legalább nem kétszer ment neki az előtte lévőnek. Én azért el tudom képzelni, hogy később megszorongatja Grosjeant, nem akkora pilóta a francia mint amilyennek egyesek képzelik

inkább Guti R Z nem akkora pilóta ahogy azt kb a futamai 98-án mutatja.. :/

GreenHonda
#3 GreenHonda 2016. május 07. 15:26  

Amellett, hogy lassú volt, tört zúzott is, két pilóta versenyét tette tönkre. De legalább nem kétszer ment neki az előtte lévőnek. Én azért el tudom képzelni, hogy később megszorongatja Grosjeant, nem akkora pilóta a francia mint amilyennek egyesek képzelik

ddb
#2 ddb 2016. május 06. 09:30  

Persze, hogy nem neheztelnek rá, mert valamilyen erős gazdasági érdeknek köszönhetően van a csapatnál ez a kispályás. Mialatt Grosjean hozza zsákszámra a pontokat, ez az Esteban azt nyújtja, amit eddig. Semmit.

Jadeite
#1 Jadeite 2016. május 05. 23:41  

„Kipörögtek a kerekei, és nekiment Hülkenbergnek. Mit lehet ilyenkor tenni?” - laza, amcsi felfogás. Szimpatikus csapat.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt