BAR-Honda: bíznak a pontszerzésben

írta: Motorsportal
2003. augusztus 02. 08:24
A BAR-Honda alakulata a versenyre készítette fel autóit, így az időmérő edzésen nem tudták a maximumot nyújtani, azonban a versenyen jobb eredményre számítanak. Villeneuve a tizenharmadik pozícióból vághat neki a megmérettetésnek, míg Jenson Button a tizenhetedik rajtkockából indulhat.

Jacques Villeneuve:
"Az autóm egyensúlya nem volt rossz, így sikerült keményebben küzdenem. A legnehezebb az abroncsok optimális hőmérsékletének az elérése volt, amire normál esetben öt-hat körre van szükség. A pálya első két szakaszán sok időt veszítettem, mivel az autóm erősen alulkormányozottá vált. Több választásunk is volt az abroncsokat illetően; az egyik egy körön lett volna jó, a versenyen viszont kevésbé, a másik lehetőségünk egy olyan gumi volt, ami a futamon jelenthet előnyt. Az utóbbi mellett döntöttünk, és bízom benne, hogy holnap sikerül profitálnunk ebből.”

Jenson Button:
"Borzalmas volt az időmérő, és nagyon csalódott vagyok, mivel az autóink igen jól üzemelnek ezen a pályán. Az autóm erősen túlkormányozottá vált, majd a kocsim hátulja is ide-oda csúszkált. Az utolsó kanyarban magam is hibáztam, mivel nagyon túlkormányozott volt az autóm. Ez azért érdekes, mert a bemelegítés óta semmi változtatáson nem ment keresztül az autó, amikor pedig gyorsnak bizonyultunk. Talán az lehetett az oka, hogy az aszfalt hőmérséklete hat fokot emelkedett. Az első tíz között kellett volna végeznünk, de bizakodó vagyok, hogy versenyen jobban alakulnak majd számunkra az események. Az elvárásokkal ellentétben Silverstone-ban nagyon jól mentem, és most újból mezőny végéről rajtolhatok.”

David Richards:
„Azt is mondhatnánk, hogy nem vagyunk megelégedve az időmérő edzésen nyújtott teljesítményünkkel, de az egész hétvége folyamán a versenybeállításokra összpontosítottunk, mivel egy olyan pályán kerül megrendezésre a futam, ahol jó előzési lehetőségek vannak. Bizakodó vagyok ami az abroncsválasztásunkat illeti, és figyelembe véve a stratégiánkat, az időmérőn mért sebességünket, előnyös helyzetben vagyunk.”

Geoffrey Willis:
„Az autó és a motor jól üzemelt, mivel a versenybeállításokra összpontosítottunk. Annak ellenére, hogy nehéznek bizonyult elérni az abroncsok optimális hőmérsékletét, autóink konstansnak bizonyultak, és a végsebesség is bizakodásra ad okot. Amikor délelőtt döntés született a gumik kapcsán, tudtuk, hogy nehéz feladatunk lesz délután, de bíztunk abban, hogy benne leszünk az első tizenkettőben. A vége felé Jacques elveszített néhány tizedmásodpercet, de meg vagyunk elégedve a rajtpozíciójával. Jenson úgy véli, hogy autójának egyensúlya a bemelegítés óta megváltozott, majd a kör végén egy nagyot hibázott, így a mezőny végéről rajtolhat. Meg kell próbálnunk holnap a legjobbat kihozni autóinkból.”

Shuhei Nakamoto:
„Mindkét pilótánk keményen küzdött a mai nap folyamán. Jenson Silverstone-ban már bebizonyította, hogy bármilyen pozícióból el tudunk csípni egy pontszerző helyezést. Ennek okán optimista vagyok, hogy holnap újabb világbajnoki pontokkal leszünk gazdagabbak.”
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája