BAR-Honda: Button egy pontot szerzett csapatának

írta: Motorsportal
2003. július 20. 11:46
A BAR-Honda csapat számára is sok izgalmat rejtett a idei Angol Nagydíj. Jacques Villeneuve egykori nagy riválisával, Michael Schumacherrel vívott nagy csatát, míg Jenson Button az utolsó rajtpozícióból a nyolcadik helyre hozta be autóját.

Jenson Button:
"Nagyon élveztem! Tudtam, hogy hátulról indulva nem lesz könnyű feladatom, de semmit nem csinálhattunk volna jobban, ez volt eddigi pályafutásom legjobb teljesítménye. Nem volt veszíteni valóm, így a kezdetektől mindent megpróbáltam. Az első körben öt pozíciót javítottam, és tudtam, hogy egy olyan autóval rendelkezem, amivel bátran fel tudom venni a küzdelmet. Azzal kezdtem, hogy átvergődtem a mezőnyön, amikor a Safety Car miatt ki kellett állunk a box-ba, mivel egy néző a pályára rohant. Egy rövid ideig beszorultam Jacques mögé. A tizennyolcadik helyre estem vissza, és mindent előről kellett kezdenem, ami nagyon kiábrándító volt. Az autóm túlkormányzottá vált, majd a helyzet normalizálódott, az abroncsok elérték az optimális üzemi hőfokot, és az autóm egyensúlya is jó volt. Remekül tudtam irányítani. Nagyon élveztem, hogy egyre előrébb kerültem, mind Jacques mind a magam számára nagyon jó érzés volt a Michael elleni küzdelem. A második kiállásom jól sikerült, és Jacques elé tudtam visszatérni a pályára, így hamar utolértem Alonsot. Amikor ő kiesett, da Mattával viaskodhattam, de végül elfogytak a körök. Számomra különleges verseny volt a mai, és elégedett vagyok, hogy egy pontot szereztem. A csapat keményen dolgozott az előrelépések érdekében."

Jacques Villeneuve:
"Számomra csalódással ért véget a mai nap, miután szombaton jól teljesítettünk. Autóink sokat fejlődtek, és a motor a futam kezdetétől egészen a végéig kifogástalanul üzemelt. A verseny során már nem volt tökéletes, ami egyben különös is volt, mivel ez általában fordítva szokott lenni. Olyan keményen küzdöttünk, ahogyan csak tudtunk, de sajnos a Safety Car ma nem a mi malmunkra hajtotta a vizet. Nem sikerült pontszerző helyen befejeznem a megmérettetést, de legalább a csapatom gazdagabb lett egy világbajnoki ponttal, ami nagyon fontos."

David Richards:
"A délután folyamán Jenson megcsillogtatta autóversenyzői tudását. Agresszív, de egyben érett teljesítményt láthattunk tőle, nem sajnálta a gázpedált. Ennek a pontnak az év végén még döntő szerepe lehet. Jacques-nak sikerült megtalálnia ezt az egyensúlyt, és biztos vagyok benne, hogy számára csalódást jelent a végeredmény. A Honda nagyszerű munkát végzett, és az aerodinamikára sem panaszkodhatunk. A boxkiállásokkor a szerelők kifogástalan munkát végeztek és ennek köszönhető az értékes egy pont is. Mindent egybe vetve nagyon meg vagyok elégedve a csapat mai teljesítményével.

Geoffrey Willis:
"Az új aerodinakimai eleknek köszönhetően az autóink nagyon jól szerepeltek a hétvége folyamán és örömömre szolgál, hogy egy ilyen izgalmas és eseménydús versenyen mindkét autónk célba ért és sikerült pontot szereznünk az utolsó pozícióból indulva. A verseny második szakaszában Jenson remekül versenyzett, és a szerelők is príma munkát végeztek. Jacques autója nehezebben volt irányítható mint az időmérő edzésen, de a verseny vége felé nagyon jó köröket ment, és az utolsó körben még Jensonnál is gyorsabb volt. Sokat javult a BAR-Honda teljesítménye, és az évad többi részében azon fogunk munkálkodni, hogy továbbra is folytatódjon ez a javuló tendencia.

Shuhei Nakamoto:
"Mindkét pilótánk remekül autózott a mai nap folyamán, és sikerült tanúbizonyságot tennünk arról, hogy autóink a versenyképesség terén folyamatosan fejlődnek. Jenson annak ellenére egy pontot szerzett, hogy a mezőny végéről vághatott neki a megmérettetésnek. A többi versenyen is ilyen célratörőnek kell lennünk."


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna