BAR-Honda: Button jól van

írta: Motorsportal
2003. május 31. 22:00
A Monacói Nagydíj második szabadedzésén a BAR-Honda csapat fiatalabbik pilótája, Jenson Button adott okot az izgalmakra, aki súlyos balesetet szendevett, azonban komolyabb sérülés nélkül úszta meg az esetet. Ennek okán nem állt rajthoz az időmérő edzésen, azonban a tervek szerint holnap már indul a versenyen. Jacques Villeneuve a tizenegyedik legjobb idôt autózta.

Jenson Button:
A délelőtti balesete miatt nem nyilatkozott.

Jacques Villeneuve:
"Örülök, hogy a délelőtti balesetét követően Jenson már jól van. Ami engem illet, a hétvége eddigi eredményei kicsit hasonítanak Barcelonához, ahol az első nap elég rosszul alakult, majd folyamatosan sikerült elôrelépéseket tennünk. Az abroncsok terén jó munkát végeztünk, az autó az kvalifikációs edzés alatt versenyképesnek bizonyult. Pontosan olyan eredményt sikerült elérnünk, amilyenre a stratégiánkat illetően számítottunk, és már nagyon várom a futamot."

David Richards:
"Először is természeretesen mindannyian megnyugodtunk, hogy Jenson a délelőtti balesetében nem sérült meg. Ez igen nagy eredménynek mondható a modern Formula-1-ben, ami az FIA ezen a téren történő erőfeszítéseinek köszönhető. Jenson természetesen csalódott, hogy nem tudott részt venni az időmérőn, miután olyan jól indult számára a hétvége. Ennek ellenére optimisták vagyunk, hogy holnapra újra fitt lesz. A pályaviszonyok a hétvége kezdete óta -amikor igen versenyképesek voltunk- valószínűleg megváltoztak, de bizakodó vagyok, hogy Jacques holnap pontszerző helyen tudja majd befejezni a küzdelmet."

Geoff Willis:
"Természetesen én is örülök annak, hogy Jenson nem sérült meg. A baleset elég súlyos volt, de bízunk abban, hogy holnap rajthoz tud állni. A csütörtöki jó eredményünket követően, a mai nap folyamán a versenybéállításokon dolgoztunk, valamint a régebbi abroncsokra koncentráltunk. Nagy előrelépéseket tettünk, de sajnos Jenson autója új abroncsokkal volt felszerelve, és kicsit keményebben nyomta a gázt, s végül ez vezetett a balesethez. A baleset azt is megmutatta, hogy a gumifal és a kasztni kombinációja mekkora védelmet jelent a pilóták számára. Sajnos Jenson nem tudott elindulni az időmérőn. Jaques ma délután nayon örült az autójának. Optimisták vagyunk, hogy holnap jó teljesítményt tudunk majd nyújtani, és remélhetőleg pontokat szerezni."

Shuhei Nakamoto:
"A legfontosabb az, hogy Jenson jól van a balesetét követően. Remélem, hogy holnap rajthoz tud majd állni. Jacques nagyon időt autózott az időmérőn, és ez is azt bizonyítja, hogy versenyképesek vagyunk. Tehát bizakodó vagyok, és remélem, hogy sikerül pontot szereznünk."

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást