BAR-Honda: Francia Nagydíj előzetes

írta: Motorsportal
2003. július 01. 09:42
A BAR-Honda számára vegyes érzelmekkel zárult az elmúlt hétvégén rendezett Európa Nagydíj. Jenson Button hetedikként haladt át a célvonalon. Ezzel az eredménnyel két pontot szerzett, a csapat pedig jelenleg az ötödik helyen tartózkodik a konstruktőrök versenyében. Az 1997-es esztendő világbajnoka pontok nélkül távozott Németországból. A csapatfőnök, David Richards bízik abban, hogy hétvégén Magny-Cours-ban sikeresen szerepel majd a BAR-Honda.

Jacques Villeneuve:
"Mivel Magny-Cours-ban nem teszteltünk, így nem tudom, hogy mi vár ránk. Az utolsó kanyarokon némi változtatásokat vittek véghez, de mivel még nem autóztunk ezen a pályán, így nem tudom megmondani, hogy ezáltal jobb lett-e, valamint hogy lehet-e most ott előzni. A televízióban megnéztem más versenysorozatok közvetítését, de nem úgy tűnik, hogy most jobban lehetne előzni azon a pályaszakaszon. Várjuk ki a végét. Egy nehéz versenyre számítunk, és keményen kell majd küzdenünk a Michelin ellen is, akik hazai pályán fognak menni. Emiatt aggódom egy kicsit, és nem vagyok valami bizakodó. Nagyon nehéz megmérettetés vár ránk. Az Adelaide hajtűkanyarban talán lehetőségünk nyílik az előzésre."

Jenson Button:
"A nürburgringi nehéz hétvégét követően örülök, hogy sikerült két pontot szereznem. A Francia Nagydíj újabb kihívást jelent a számunkra, de szeretem a pályát és már nagyon várom a futamot. Az időmérő fontos szerepet fog játszani, mivel nehéz előzni a pályán. Az autók finom beállítást követelnek, és ugyan az aszfalt nem egyenetlen, de a kanyarokban elengedhetetlen a jó tapadás, csakúgy, mint a hajtűkanyar kijáratánál a megfelelő gyorsulás. A tapadásnak döntő szerepe lesz, és bízom benne, hogy szerencsésebben alakulnak majd az események, mint a Nürburgringen."

David Richards:
"Annak ellenére, hogy a Nürburgringen nem volt egyszerű feladatunk, sikerült két pontot szereznünk, amivel az ötödik helyre kerültünk. Ez nagy motivációt jelent az egész csapatnak. Most Magny-Cours van soron, ahol a pilótáink jó szereplésében bízunk. Jacques nagyon csalódott volt a hétvégét követően, de azáltal, hogy most csak egy hét választja el a két versenyt egymástól, és hamarabb vissza kell ülni a versenyautóba, talán könyebb lesz felülkerekednie ezen. Kemény gumiháborúra számítunk, és úgy gondoljuk, hogy sikerül pontokat szereznünk."

Geoffrey Willis:
"Figyelembe véve az előző két futam gyenge szerepléseit, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy mindkét autónk -Bridgestone abroncsokkal felszerelve - jól teljesítsen és javítani tudjunk. Az elmúlt esztendőben némi változtatásokat vittek véghez a pályán, de a karakterisztikája megmaradt. A pályán sok gyors kanyar és számos lassú szakasz található, ezért különösen fontos a megfelelő stabilitás, az aerodinamika, valamint az abroncsok, mivel igen magas aszfalthőmérséklet várható. Mivel csak egy hét választja el a két versenyt egymástól, így nem sokat tudunk rajta dolgozni. A Jacques-nál felmerült hajtómű problémát azonban mindenképpen ki fogjuk vizsgálni."

Shuhei Nakamoto:
"Bizakodásra ad okot, hogy a Nürburgringen két pontot tudtunk szerezni, most azonban meg kell próbálnunk Magny-Cours-ban továbbiakat gyűjteni ."
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba