Barcelona, első tesztnap: versenyzői nyilatkozatok

írta: M4Sport
2016. május 17. 19:31
FOTÓ: ©Ferrari

Kulcsfontosságú teszt a Ferrari számára, új Renault-motor a gyári csapatnál és a Red Bull autójában, különleges szárnyak a Williamsen, ismerős arcok és fiatal tehetségek a boxutcában – röviden, tömören erről szólt az első barcelonai tesztnap, melynek leintése után természetesen alaposan „kifaggatták” a főszereplőket. Cikkünkben az ő szavaikat idézzük!

Sebastian Vettel (Ferrari) – 1. hely

„Egyedülálló lehetőség számunkra, hogy ugyanazon a pályán tesztelhetünk, ahol a hétvégén versenyeztünk, mégpedig többé-kevésbé hasonló körülmények között. Szombaton szenvedtünk kicsit, szóval ma kipróbáltunk néhány dolgot. Ezekre nagyon oda kellett figyelni, de nem csak ezért voltunk itt. Mindent igyekeztünk elvégezni, amit egy nap alatt el lehet. Itt Barcelonában olyan versenyképesek voltunk, mint vártuk, kivéve a szombati napot.”

Nico Rosberg (Mercedes) – 2. hely

„Jó nap volt a mai. Örülök, hogy ismét autóba ülhettem; idén csak ez az egy tesztnap áll a rendelkezésemre, szóval a lehető legtöbbet kellett kihoznom belőle. Az első felfüggesztésnél és a fékeknél próbára tettünk néhány dolgot. Ki kellett használni a napot, hiszen ezek a lehetőségek nagyon fontosak. Magabiztosan utazom majd Monacóba, ahol szeretném megnyerni a versenyt. Az biztos, hogy a Ferrarikra és a Red Bullokra is figyelünk majd, de úgy gondoljuk, gyorsak leszünk és minden rendben fog menni.”

Pascal Wehrlein (Manor-Mercedes) – 5. hely

„Ez egy pozitív nap volt a csapat számára. Elég hosszú listánk volt az újításokkal kapcsolatos teendőkről, délután pedig a szuperlágy abroncsokkal is teljesítettünk néhány etapot. Ezt a gumit nem használtuk a hétvégén, szóval érdekes volt ismét összehasonlítani magunkat a többi csapattal. Most már Monacóra összpontosítok, ahol szerintem jobb hétvégénk lehet a ma elvégzett munkának hála.”

Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer) – 6. hely

„Azt hiszem, eddig nagyon elégedettek lehetünk. Majd meglátjuk, mit találunk még este, de az új motor megbízható volt, és jól működött. Egyértelmű, hogy előreléptünk. Ezután meg kell még tennünk az utolsó lépést, az utolsó kicsi lépést, hogy a Mercedesszel harcolhassunk. De egyre közelebb vagyunk, és ez izgalmas. Monaco lesz a legjobb esélyünk a győzelemre. Jó hétvége van mögöttünk, de nyers sebesség tekintetében Monaco érdekes lesz. Meglátjuk, már ott bevethetjük-e az erőforrást. Örülnék, ha sikerülne. Mindez csupán idő kérdése.”

Pierre Gasly (Toro Rosso-Ferrari) – 7. hely

„Mindig fantasztikus érzés F1-es autót vezetni! Az a legfontosabb, hogy jó munkát végeztem a csapat számára, és sok kört teljesítettem. Reggel aerodinamikai teszteket végeztünk, délután pedig a beállításokra összpontosítottunk. Sajnos a nap végén, amikor a teljesítményt figyeltük a lágy gumikon adódott egy kisebb probléma, ezért hamarabb be kellett fejezni a programot. De még így is sokat körözhettünk, ez pedig fontos számomra, hiszen tapasztalatot szerezhetek. Most vezethettem másodszor a Toro Rossót, és ezúttal sokkal jobban éreztem magam. Jobban ismerem a csapattagokat, és az eljárásokat is, ez pedig sokat segít. Így, hogy nem volt minden teljesen új, magát a vezetést is jobban élveztem. Már várom, hogy ismét beülhessek a volán mögé.”

Alfonso Celis (Force India-Mercedes) – 8. hely

„Pozitív tesztnap volt, hiszen sok kört teljesítettem, és több gumikeveréket is kipróbáltam. Érdekes volt visszatérni a pályára a téli tesztek után, amikor teljesen másak voltak a körülmények, és amióta az autó is változott, szóval elment egy kis idő az alkalmazkodással. Egyre magabiztosabban érzem magam a volán mögött, de még mindig félve lépkedek, mert nem akarok hibázni. Az a legfontosabb, hogy elvégezzem a munkát, amit a csapat kér, de azért remélem, holnap egy kicsit keményebben nyomhatom majd.”

Alex Lynn (Williams-Mercedes) – 9. hely

„Igazság szerint nem nyomtam túl keményen. Nem hagyták. Holnap Felipe (Massa) valószínűleg jobban odaléphet majd a gáznak, szóval ő többet mondhat majd a szárnyról. Kár ezért, mert úgy tűnt, elég sok leszorítőerőt termel, de semmit sem tehettem. Jó lenne, ha szabályos volna. Úgy néz, mint a 90-es években használt szárnyak. Azt hiszem, nem tehettem volna többet annál, minthogy jó sok kört teljesítek, főleg akkor, amikor ennyi alkatrészt próbálgatunk. Remélem, sikerül előrelépnünk a következő versenyeken, hiszen most ezért dolgoztunk. Számomra is értékes volt a nap, hiszen ismét F1-es autóba ülhettem. Most könnyebbnek tűnt, mint legutóbb, talán azért, mert azóta sokkal több időt töltöttem nagyobb teljesítményű versenyautók volánja mögött.”

Esteban Ocon (Renault) – 10. hely

„Meg fognak lepődni! Az új motor nagyon jó. Nagyon jó. Gyorsabb lesz, az biztos. Keveset vezettem a szabadedzésen, de az előrelépés akkor is figyelemre méltó. Nem nyomjuk 100 százalékosan egy teszten, de a megbízhatóság rendben van. Nem volt semmilyen problémánk, pedig 105 kört teljesítettünk, szóval a kezdet nagyon jó. Óriási lehetőség, hogy holnap a listavezető autóját is vezethetem. Sokat tanulhatok belőle. De a Renault is nyert bajnoki címeket, nem is olyan régen. Szóval, mindkét csapat nagyszerű. Sokat tanulok, és élvezem a lehetőséget.”


Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

renault4
#5 renault4 2016. május 17. 22:57  
albutr:
Button?

Button lehet a hallgatni arany mondáshoz tartja magát.:-)

renault4
#4 renault4 2016. május 17. 22:55  
Agressor:
Nagyon bízom a Renault-ban!! Végre vannak bíztató jelek...

Én Esteban Ocon holnapi nyilatkozatára lennék nagyon kíváncsi miután kiszállt a Mercedes-ből és az összevetését elmondaná, de gondolom erre nem lesz lehetőség.
A viszonylag sok a majd 200 hibátlan kör biztatónak tűnik legalábbis a megbízhatóság terén.

Agressor
#3 Agressor 2016. május 17. 22:06  

Nagyon bízom a Renault-ban!! Végre vannak bíztató jelek...

_JuSuF_
#2 _JuSuF_ 2016. május 17. 21:50  

Azért Ocon szavai elég biztatóak! És rögtön sok kört tudott megtenni az RB és a Renault is. Ez nagyon jó hír! Én drukkolok nekik.

albutr
#1 albutr 2016. május 17. 21:41  

Button?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend