Barrichello nem tudta visszatartani könnyeit

írta: Motorsportal
2003. július 24. 23:31
Rubens Barrichello számára nagyon sokat jelentett a Brit Nagydíjon szerzett győzelem. A hétvége nem kezdődött szerencsésen a brazil pilóta számára, mivel az első időmérő edzésen az abroncsok tapadása nem volt megfelelő, így nem sikerült értékelhető kört autóznia. Szombaton elérkezett a fordulópont: megszerezte az első rajtkockát, majd vasárnap a versenyen egy újabb győzelemmel lett gazdagabb.

A verseny során több előzésnek is a szemtanúi lehettünk, amelyek többnyire Barrichello nevéhez fűzödtek. "Silverstone-ban sokkal jobban lehet előzni, mint a többi versenypályán, de az a legfontosabb, hogy Ferrarim gyorsabb volt a többiek versenygépénél. Az autóm hihetetlenül jól gyorsult, mindössze annyi volt a feladatom, hogy a belső vagy a külső ívre kényszerítsem a versenyzőtársaimat, majd elmenjek mellettük. Felvételről is megnéztem a futamot, amit nagyon élveztem.”

Rubens Barrichellónak azokat is sikerült meggyőznie a tehetségéről, akik korábban élesen bírálták őt. "Néhány kritikus azt mondta, hogy fenomenálisan versenyeztem, de erről nem nagyon beszélgettünk a csapatnál. A Ferrarinál soha senki nem kételkedett a tehetségemben és a motiváltságomban – a támogatásukat mindig élveztem."

"Legutóbb az elmúlt esztendőben nyertem, de a győzelem nélküli hónapokat követően nagyszerű érzés kerített hatalmába a brazil himnusz hallatán. A családom jutott eszembe, akik mindig együttéreznek velem, ha nem mennek túl jól a dolgok. A himnusz alatt arra a pillanatra emlékeztem, amikor édesapám eladta a Fiatját, hogy folytathassam az autóversenyzést – ekkor már nem tudtam visszafolytani a könnyeimet."
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”