„Becsuktam a szemem, és megpróbáltam”

írta: M4Sport
2016. június 11. 22:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Újabb áldozatot szedett a híres fal: Carlos Sainz a célegyenes elején törte össze autóját, miután elmondása szerint tudatosan mindent egy lapra tett fel.

Bár Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is nekikoccant a Bajnokok Falának a kanadai időmérőn, Carlos Sainz volt az egyetlen valódi áldozata a célegyenes elején húzódó hírhedt betonfalnak. A spanyol Toro Rossója a Q2 elején csapódott neki, ami miatt egy időre piros zászlóval is félbeszakították a kvalifikációt.

Elmondása szerint tudatosan vállalt kockázatot abban a körben. „A harmadik edzésen elég erősek voltunk, ám mihelyst megkezdtem a Q1-et éreztem, hogy kissé le vagyunk maradva. Persze nem volt meglepetés, mivel tudtuk, hogy a Mercedes-motoros autók egy fokozattal feljebb kapcsolnak majd. De eléggé elkeserítő volt, mert a második és harmadik szabadedzésen jó helyzetben voltunk, és az időmérőn már nem” – vázolta hibája lélektani hátterét.

„A Q2-ben egyszerűen csak megpróbáltam. Nagyon szerettem volna bejutni a Q3-ba, ezért becsuktam a szemem, és megpróbáltam. Három-négy kanyar után szárnyaltam abban a körben. Láttam a kijelzőt, és máris két tizeddel gyorsabb voltam, amire nem számítottam. Azt gondoltam, talán ezzel a körrel juthatok be a Q3-ba. Tökéletes volt – egészen az utolsó kétszáz méterig, amikor elkaptam a falat.”

„Egyszerűen elszámítottam magam, mert azt gondoltam, volt elég helyem. Megnéztem a visszajátszást, és az autó ugyan csúszott, a hátsó kerék csak érintette a falat, de az elejét nem veszítettem el. Természetesen csalódott vagyok, mert egész hétvégén nagyon jól ment, és amikor hibázik az ember, az fáj.”

Sainznak úgy véli, ha sikerül egyenesben tartani autóját az első koccanás után, jó kört futott volna, ami a tízbe kerülésre is elég lehetett volna. „Talán. Elnézve, milyen időt autózott Alonso a Q3-ban… Elég jól ment, és ezért is kockáztattam, mert úgy gondoltam, ezt az időt a második alkalommal már nem tudom majd megismételni. Ha van pálya, ahol nincs veszítenivalónk, az éppen ez, mivel nem számítottunk rá, hogy túl gyorsak leszünk itt. Talán a Q2-ben egy kicsit túlságosan is érvényesnek gondoltam ezt a szabályt.”

Sainznak hibája után a 16. rajtkockával kellett megelégednie.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary