Beköszönt a kis Schumi: Visszatérne az F1-es boxutcába – mint versenyző!

írta: M4Sport
2016. augusztus 01. 11:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Úton van az újabb Schumacher! A hétszeres világbajnok fia, Mick a hétvégén belekóstolhatott a Forma–1 légkörébe. Valóságos „nevezetessége” lett a boxutcának – és nem titkolja, hosszú távon e világba vágyik.

Hol a Mercedes garázsában ücsörögve figyelte, miként dolgozik egy világbajnok csapat, hol átruccant a Ferrarihoz, hol Bernie Ecclestone-nal vagy Sebastian Vettellel készített közös fotót. Többen még autogramért is megállították, s az F1-es közvetítések rendezői számára is hálás „témául” szolgált. Mick Schumacher ugyan még mindig csak Forma–4-es versenyző, így is nagy rész jutott neki a rivaldafényből a Német Nagydíj hétvégéjén.

Persze akinek egy hétszeres F1-es világbajnok az édesapja, annak nem lehet idegen mindez – már megszokhatta versenyein is. Az F1 közege azonban ennek ellenére számos újdonsággal szolgált számára. Apja menedzsere, Sabine Kehm a régi kapcsolatokat kihasználva vezette őt végig mindenhol. A rajtrácson járkálva sokan fogtak kezet vele, mutatkoztak be neki, hol Toto Wolff, hol a ferrarisok terelgették – valósággal úgy kezelték, mint egy különleges hírességet. Ő pedig csak szerényen figyelt és mindent magába szívott.

Ismerkedés a világgal, amelybe hosszú távon maga is vágyik?

„Mindenképpen izgalmas volt. Mindenütt jártam a boxban, közelről megvizsgáltam az autókat, amiket amúgy csak a tévében láttam eddig” – nyilatkozta a német RTL-nek a 17 esztendős versenyző. „Klassz volt, élveztem, és sok érdekes tapasztalatot gyűjtöttem.”

A kérdésre, egy nap majd állandó látogatója is lehet-e az F1-es boxutcának, nem titkolta, ez a célja. „Lenyűgöző lenne ilyen autót vezetni és a legjobbak ellen harcolni. Megpróbálok minél több tapasztalatot gyűjteni, aztán végigjárni az utat” – mondta.

Addig persze még hosszú az út, és ezt ő maga is rendszeresen hangsúlyozza. Jelenleg a német és az olasz Forma–4-ben is a bajnoki tabella második helyén áll, a legfőbb célja pedig, hogy minél átfogóbb „képzést” kapjon az alsó kategóriában. Mivel a Prema-csapat gyakorlatilag a szamárlétra összes fokán jelen van, akár egyenes út is vezethet számára az F1 előszobájáig. Hogy el is jut-e odáig, csak rajta áll. A kapcsolatok mindenesetre megvannak – mind ferraris, mind mercedeses oldalon.

Az álmok világából persze Mick a jövő hétvégén máris visszatér a valóságba. Akkor ül vissza saját autójába a német F4 nürburgringi futamain.

Oszd meg!

50 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

G0007
#50 G0007 2016. augusztus 02. 18:47  

Hamilton:

"Fent volt az emeleten, a kiszolgáló épületünkben, én pedig fölugrottam hozzá, hogy köszönjek neki. Mégiscsak egy Schumacherről van szó, ezért biztosra veszem, hogy miközben figyelt bennünket, azt gondolta: »Ezeket én le tudom győzni!« Nálam is így volt ez, amikor ennyi idős voltam.”

Nigel
#49 Nigel 2016. augusztus 02. 14:45  
G0007:
nem tévedek. én azt mondom hogy ha eleve abból indulunk ki h neki zseninek kell lennie akkor valószínűleg csalódás lesz . csak azért mert egy ikon az apja nem hozzá kell hasonlítgatni és nem is a zseni szinthez hisz még sehol sincs a srác . mikor olyanokat olvasok h nagyon magas a mérce amit el kell érnie stb az nem korrekt vele szemben . az ő mércéje az hogy ha bejut az f1-be akkor képes legyne megragadni majd évek alatt fejlődni villantani . ez az elvárás tőle. ha ennél kevesebbet nyújt az lehet csalódás, de ha ennél többet az előtt meg le a kalappal, de ez utóbbi semmiképp sem lehet elvárás tőle hogy na te is schumacher vagy akkor nyerj 2 maroknyi vb-t mint az apád. ja nem megy? de béna vagy... ez sztem hülyeség


Ez már csak így megy. Komoly eredményeket várnak el tőle, ami persze nem fair. Még ha MS fia is, két különböző személyről, személyiségről van szó, teljesen értelmetlen összehasonlítgatni őket. Ráadásul még egészen más periódusában jár a pályafutásának, mint anno MS ennyi évesen.

Elsősorban a zsurnaliszták gerjesztik ezt a hype-ot, ők akarnak mindenáron szenzációt. Ha róla írnak, akkor rendszerint Michaelt is megemlítik, és párhuzamot vonnak kettejük között. Micknek egyenként kell vennie az akadályokat, csak akkor van értelme feljebb lépnie, ha az előző kategóriát már minden tekintetben "kinőtte".

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 02. 16:58

vacsad
#48 vacsad 2016. augusztus 02. 13:25  
F1890:
tévedsz, nem csak msc zseni, nem hozzá hasonlítottam. zseni többek között verstappen hamilton alonso vettel. neked nem az másoknak igen. damon hill is ilyen tragédiák után bejutott az f1-be kevés segítség után. neki abból a szemőpontból könnyebb a dolga h kivan kövezve az uta a pénz a neve miatt és amiatt mert pl egy kiválló menedzseriroda dolgozik mögötte. a versenyei oké jók, de én nem látom azt a wow szinten mint egypár versenyzőnél. ugyanúgy nem láttam sem bianchi alsókategóriás versenyeiben, sem marcello sem leclercben nem látom az extrát. (pedig a ferrarisok minden egyes év után nagyban bizonygatják h milyen kurvajó utánpótlásaik vannak aztán 2 év múlva belátják h tévedtek:D) ettől még közepes versenyző simán lehet f1-ben, nincs is ezzel gond. attól h vki nem a legjobb még lehet helye a mezőnyben, és lehet neki szurkolni. mellesleg nekem is inkább szimpatikus a srác mintsem az.

Lello F3-ban eléggé tarolt, de GP2-ben eltűnt, most kezd helyrerázódni egy amúgy is gyenge mezőnyben, van ilyen, be nem váltott ígéret.
Leclerc viszont az F3 első félévét kérdés nélkül vitte (utána leeresztett, tény), GP3-ban első versenyét megnyerte, újoncként vezeti a bajnokságot, Haas teszten Grosjean közelében van, mit akarsz még?
Te nézed is a junior kategóriákat vagy csak meglesed a ponttáblázatot...?

G0007
#47 G0007 2016. augusztus 02. 12:00  
F1890:
főleg mikor a közös kedvencenket is lehordta szarnak :P

mármint melyiket?

G0007
#46 G0007 2016. augusztus 02. 11:52  
F1890:
tévedsz, nem csak msc zseni, nem hozzá hasonlítottam. zseni többek között verstappen hamilton alonso vettel. neked nem az másoknak igen. damon hill is ilyen tragédiák után bejutott az f1-be kevés segítség után. neki abból a szemőpontból könnyebb a dolga h kivan kövezve az uta a pénz a neve miatt és amiatt mert pl egy kiválló menedzseriroda dolgozik mögötte. a versenyei oké jók, de én nem látom azt a wow szinten mint egypár versenyzőnél. ugyanúgy nem láttam sem bianchi alsókategóriás versenyeiben, sem marcello sem leclercben nem látom az extrát. (pedig a ferrarisok minden egyes év után nagyban bizonygatják h milyen kurvajó utánpótlásaik vannak aztán 2 év múlva belátják h tévedtek:D) ettől még közepes versenyző simán lehet f1-ben, nincs is ezzel gond. attól h vki nem a legjobb még lehet helye a mezőnyben, és lehet neki szurkolni. mellesleg nekem is inkább szimpatikus a srác mintsem az.

nem tévedek. én azt mondom hogy ha eleve abból indulunk ki h neki zseninek kell lennie akkor valószínűleg csalódás lesz . csak azért mert egy ikon az apja nem hozzá kell hasonlítgatni és nem is a zseni szinthez hisz még sehol sincs a srác . mikor olyanokat olvasok h nagyon magas a mérce amit el kell érnie stb az nem korrekt vele szemben . az ő mércéje az hogy ha bejut az f1-be akkor képes legyne megragadni majd évek alatt fejlődni villantani . ez az elvárás tőle. ha ennél kevesebbet nyújt az lehet csalódás, de ha ennél többet az előtt meg le a kalappal, de ez utóbbi semmiképp sem lehet elvárás tőle hogy na te is schumacher vagy akkor nyerj 2 maroknyi vb-t mint az apád. ja nem megy? de béna vagy...

ez sztem hülyeség

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 02. 11:57

Nigel
#45 Nigel 2016. augusztus 02. 00:29  
Go.Michael:
Azoknak a szurkolóknak, sport szeretőknek, akiknek megadatott a lehetőség és láthatták a pályafutása nagy részét, vagy csak egy részét, olyan élményt adott hogy míg élnek nem fogják elfelejteni. Egyébként páratlan érzés volt látni a hungaroringen is, hogy mennyi ferrari drukker van, és a nagy részének bizony a Schumis sapka, vagy póló volt a megkülönböztető jelző. Futam közben bántam nagyon, nem volt lehetőségem kijutni amíg versenyzett. Egyébként ha már Senna neve is felmerült, az egész FIA elmehet egy bizonyos helyre, amennyi régi felvétel van a birtokukban, nagyjából minden verseny, mérhetetlen árat kérnek egy-egy futamért, minél régebbre megyünk vissza, annál drágább. Ez pl. számomra hatalmas csalódás. pl. egy monacoi felvezető műsorban 1-2 Senna videót is bejátszhatnának.. persze lehet okkal van mindez, mert a régi idők f1 hangulata az páratlan és magával ragadó.


Rengeteg teljes verseny fellelhető a neten. A yt-on is van egy csomó, de a Dailymotion az igazi kincsesbánya. Csak néhány ezen különlegességek közül, van köztük magyar is :

http://indavideo.hu/video/F1_Magyar_Nagydij

http://videa.hu/videok/sport/f1-1996-olasz-nagydij-monza-ferrari-michael-schumacher-futam-bmRHEd7noGfnRduE

http://videa.hu/videok/sport/f1-magyar-nagydij-1990-palik-ferrari-laszlo-hungaroring-magyarorszag-esxn5l9JVTXT6Dy1

http://f1fullraces.com/full-race/2000/formula-1-2000-round-11-german-grand-prix/

http://www.dailymotion.com/video/xx1lyi_f1-japanese-gp-1988-race-part-1_sport

http://www.dailymotion.com/video/x1249i6_f1-portugal-1989-race-part-1_sport

http://www.dailymotion.com/video/x12j1v0_f1-monaco-gp-1993-race-part-1_sport

http://www.dailymotion.com/video/x18c4s7_f1-belgian-gp-1993-race-part-1_sport

http://www.dailymotion.com/video/xpqze8_formula-1-italia-1991-hrt-part-1_sport

http://www.dailymotion.com/video/xx7mxw_f1-hungaroring-1998-race-part-1_sport

http://www.dailymotion.com/video/xpgfr5_formula-1-belgia-spa-1991-race-hrt-part-1_sport

http://www.dailymotion.com/video/xz9g6t_f1-belgian-gp-1992-race-part-1_sport

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 02. 00:54

Go.Michael
#44 Go.Michael 2016. augusztus 01. 23:44  
Zasalamel:
Még Fangio-ra is emlékeznek emberek, pedig akkor média se nagyon volt, akkor F1 legeredményesebb versenyzőjét h felejtené el az emberek? :D

Azoknak a szurkolóknak, sport szeretőknek, akiknek megadatott a lehetőség és láthatták a pályafutása nagy részét, vagy csak egy részét, olyan élményt adott hogy míg élnek nem fogják elfelejteni.

Egyébként páratlan érzés volt látni a hungaroringen is, hogy mennyi ferrari drukker van, és a nagy részének bizony a Schumis sapka, vagy póló volt a megkülönböztető jelző. Futam közben bántam nagyon, nem volt lehetőségem kijutni amíg versenyzett.

Egyébként ha már Senna neve is felmerült, az egész FIA elmehet egy bizonyos helyre, amennyi régi felvétel van a birtokukban, nagyjából minden verseny, mérhetetlen árat kérnek egy-egy futamért, minél régebbre megyünk vissza, annál drágább. Ez pl. számomra hatalmas csalódás. pl. egy monacoi felvezető műsorban 1-2 Senna videót is bejátszhatnának.. persze lehet okkal van mindez, mert a régi idők f1 hangulata az páratlan és magával ragadó.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 23:45

Enveblo
#43 Enveblo 2016. augusztus 01. 23:24  
F1890:
főleg mikor a közös kedvencenket is lehordta szarnak :P

nekem schumi a másik :) és akkor még nem volt itt, 10-11ben rai, nem mellesleg te is lehordod szarnak :) pedig neked a kedvenced is ráadásul

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 23:25

Nigel
#42 Nigel 2016. augusztus 01. 23:15  
F1890:
attól még prost mellett nem tűnt fakezűnek, persze jobb volt prost az tény. manapság hill kalibereknek esélyük sincs semmire mert fejben nem elég erős


Egyáltalán nem volt rossz pilóta, Prost csapattársaként meg-megcsillogtatta a tehetségét. Három futamgyőzelmet szerzett zsinórban ’93-ban, le a kalappal ezen teljesítmény előtt.

’95-ben viszont eléggé szétesett. A Williams volt a legjobb konstrukció abban az évben, ám nem tudott élni a nagy lehetőséggel. ’96 azonban már az ő éve volt, és bár ehhez kellett MS távozása a Ferrarihoz, Hill azt a világbajnoki címet abszolút megérdemelte.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 23:17

F1890
#41 F1890 2016. augusztus 01. 23:06  
Nigel:
Második számú pilótának szerződtették Prost mellé. Egy évvel később ugyanez a szerep jutott neki Senna mellett. Egész pontosan három futamig. AS halála után lett ő a Williams vezető pilótája.

attól még prost mellett nem tűnt fakezűnek, persze jobb volt prost az tény. manapság hill kalibereknek esélyük sincs semmire mert fejben nem elég erős

Nigel
#40 Nigel 2016. augusztus 01. 23:02  
F1890:
ha jól tudom ez úgy volt h tesztet hill és elégedettek voltak vele majd őt választották végül ki. vb lett úgy h 30 fölött kezdte. nem kell érte sztárolni de csak eljutott oda

Második számú pilótának szerződtették Prost mellé. Egy évvel később ugyanez a szerep jutott neki Senna mellett. Egész pontosan három futamig. AS halála után lett ő a Williams vezető pilótája.

Nigel
#39 Nigel 2016. augusztus 01. 22:56  
Zasalamel:
Még Fangio-ra is emlékeznek emberek, pedig akkor média se nagyon volt, akkor F1 legeredményesebb versenyzőjét h felejtené el az emberek? :D


Vannak, akik az új generációk tagjai közül már azt sem tudják biztosan, hogy ki volt Ayrton Senna. Szomorú, de sokak számára idővel feledésbe merülnek még a legnagyobb bajnokok is.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 02. 00:24

F1890
#38 F1890 2016. augusztus 01. 22:51  
Nigel:
Minden tiszteletem Hillé, egy ízig-vérig angol úriember. Viszont neki hét, közepesen sikerült futam elég volt ahhoz, ami másoknak egy egész élet alatt sem jött össze. Mansell távozása után Frank Williams egy brit pilótát keresett a csapatába, Damon ennek köszönhette, hogy pár futam után a mezőny legjobb csapatában találta magát. Holott rajta kívül lettek volna még tehetségesebb versenyzők is, akikre eshetett volna FW választása.

ha jól tudom ez úgy volt h tesztet hill és elégedettek voltak vele majd őt választották végül ki. vb lett úgy h 30 fölött kezdte. nem kell érte sztárolni de csak eljutott oda

sába
#37 sába 2016. augusztus 01. 22:50  
Rikii:
ahhoz hogy bajnok legyen, egy 3 futamos hetvegen nem eleg 1-1 dobogo.

Sajnos nem tudom mi történt vele az időmérőn, de az esett kelt dolog baromi nagy ferdítés. A kvalis helyezése miatt szívott a versenyeken. Az első futamon a 15. helyről jött fel a 6. helyre, a 2. futamon a 33-ról a 11.-re. A 3. futamon az 5.ről lett 2. Baromi jó versenyeket futott, úgy ment át a mezőnyön mint kés a vajon. Mellesleg ha valaki elfelejtette volna: míg a többi 14 éves srác a versenyzői pályafutását nyomatta ezerrel, addig ez a kölyök azon aggódott, hogy az apja éppen él-e még amikor felkel a nap. Nagyon kiegyensúlyozott, kedves srác, eddig még mindenkitől csak jót lehetett olvasni róla. Az hogy valaki alsóbb kategóriában bajnok lett, még egyáltalán nem garancia arra, hogy fenomén lesz az f1-ben. Majd kiderül mi lesz belőle. részemről örülök, hogy az f1-s társadalom befogadta és támogatja őt.

Nigel
#36 Nigel 2016. augusztus 01. 22:47  
F1890:
tévedsz, nem csak msc zseni, nem hozzá hasonlítottam. zseni többek között verstappen hamilton alonso vettel. neked nem az másoknak igen. damon hill is ilyen tragédiák után bejutott az f1-be kevés segítség után. neki abból a szemőpontból könnyebb a dolga h kivan kövezve az uta a pénz a neve miatt és amiatt mert pl egy kiválló menedzseriroda dolgozik mögötte. a versenyei oké jók, de én nem látom azt a wow szinten mint egypár versenyzőnél. ugyanúgy nem láttam sem bianchi alsókategóriás versenyeiben, sem marcello sem leclercben nem látom az extrát. (pedig a ferrarisok minden egyes év után nagyban bizonygatják h milyen kurvajó utánpótlásaik vannak aztán 2 év múlva belátják h tévedtek:D) ettől még közepes versenyző simán lehet f1-ben, nincs is ezzel gond. attól h vki nem a legjobb még lehet helye a mezőnyben, és lehet neki szurkolni. mellesleg nekem is inkább szimpatikus a srác mintsem az.


Minden tiszteletem Hillé, egy ízig-vérig angol úriember. Viszont neki hét, közepesen sikerült futam elég volt ahhoz, ami másoknak egy egész élet alatt sem jött össze.

Mansell távozása után Frank Williams egy brit pilótát keresett a csapatába, Damon ennek köszönhette, hogy pár futam után a mezőny legjobb csapatában találta magát. Holott rajta kívül lettek volna még tehetségesebb versenyzők is, akikre eshetett volna FW választása.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 23:29

Zasalamel
#35 Zasalamel 2016. augusztus 01. 22:46  
Nigel:
Mick gondoskodik arról, hogy a Schumacher név ne merüljön feledésbe. Jó látni őt versenyezni, figyelemmel kísérni a pályafutását, és remélem, hogy egyszer ő is tagja lesz az F1 mezőnyének. Nyilván nem lesz könnyű dolga, sorra kell vennie a nehezebbnél nehezebb akadályokat, meg kell felelnie az elvárásoknak, ráadásul igen magasra tették a mércét vele kapcsolatban. De ez egy Schumacher esetében egyáltalán nem meglepő. De tartsuk szem előtt, hogy viszonylag későn kezdte autóversenyzői pályafutását, sok időnek kellett eltelnie ahhoz, míg végül úgy döntött, hogy az apa nyomdokaiba lép, és autóversenyzésre adja a fejét. Nem tudni, hogy mennyi energiája lesz, hogy meddig jut el, még csak az első lépcsőfokokat mássza. Azonban már most is a figyelem középpontjában van, csak miatta közvetíti például az egyik német sportcsatorna az F4 futamait. Sokan drukkolnak neki, hogy sikeres legyen, és hogy eljusson a legfőbb célig, beteljesítve valamennyi pilóta legnagyobb álmát, vagyis hogy egy nap F1-es versenyző váljon belőle. Nem reménytelen küldetés, bár nagyon rögös út vezet odáig, függetlenül attól, hogy mi a vezetékneve.

Még Fangio-ra is emlékeznek emberek, pedig akkor média se nagyon volt, akkor F1 legeredményesebb versenyzőjét h felejtené el az emberek? :D

Nigel
#34 Nigel 2016. augusztus 01. 22:24  

Mick gondoskodik arról, hogy a Schumacher név ne merüljön feledésbe. Jó látni őt versenyezni, figyelemmel kísérni a pályafutását, és remélem, hogy egyszer ő is tagja lesz az F1 mezőnyének.

Nyilván nem lesz könnyű dolga, sorra kell vennie a nehezebbnél nehezebb akadályokat, meg kell felelnie az elvárásoknak, ráadásul igen magasra tették a mércét vele kapcsolatban. De ez egy Schumacher esetében egyáltalán nem meglepő.

De tartsuk szem előtt, hogy viszonylag későn kezdte autóversenyzői pályafutását, sok időnek kellett eltelnie ahhoz, míg végül úgy döntött, hogy az apa nyomdokaiba lép, és autóversenyzésre adja a fejét.

Nem tudni, hogy mennyi energiája lesz, hogy meddig jut el, még csak az első lépcsőfokokat mássza. Azonban már most is a figyelem középpontjában van, csak miatta közvetíti például az egyik német sportcsatorna az F4 futamait. Sokan drukkolnak neki, hogy sikeres legyen, és hogy eljusson a legfőbb célig, beteljesítve valamennyi pilóta legnagyobb álmát, vagyis hogy egy nap F1-es versenyző váljon belőle.

Nem reménytelen küldetés, bár nagyon rögös út vezet odáig, függetlenül attól, hogy mi a vezetékneve.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 23:23

F1890
#33 F1890 2016. augusztus 01. 22:22  
Enveblo:
végre, lassan vissza fognak térni a híres G vs F189 viták, régen csak ezeket olvastam :D vagyis általában csak a G felét, azok jók voltak

főleg mikor a közös kedvencenket is lehordta szarnak :P

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 22:23

F1890
#32 F1890 2016. augusztus 01. 22:22  
G0007:
zseninek? erről jut eszembe, (ezt nem csak neked hanem mindenkinek írom a mércével kapcsolatban). nekem az a véleményem, hogy a valaha élt egyik legnagyobb versenyző ikonjához abszurd dolog hasonlítgatni valakit , akár egy többszörös vb-t is, nem hogy egy zöldfülüt. attól, hogy ő egy ilyen ember fia attól még nem szabad eleve úgy hozzáállni, hogy ha ő nem zseni akkor az csalódás, vagy ha ő nem úgy megy mint az ikon még ha az az apja is, a akkor egy bukta a srác. biztos sokat tanult az apjától, biztos hogy minden ajtó nyitva van előtte, biztos hogy jó kezekben van, az is biztos, hogy ezt akarja csinálni, látványosat fejlődött, és keményen versenyez. azt viszont csak remélni lehet, hogy tehetségben és hozzáállásban örökölt az apjától annyit , hogy ne csak a neve miatt legyen reflektorfényben. ő nem Michael Schumacher, hanem egy külön egyéniség aki azért melózik, hogy legyen belőle valaki a vezetéknevén kívül. tehetségben pedig majd kiderül mennyire lesz meghatározó tényező. mindenesetre az agresszívitása figyelemreméltó, mivel látszik belőle hogy vannak tökei tudja mit akar és tud küzdeni. emellett a családját ért tragédia és ezzel együtt járó médianyomás ellenére fejben sem tűnik kizökkentnek ami ha mást nem , annyit sejtet vele kapcsolatban, hogy az esélye megvan rá, hogy legyen belőle valaki a forma-1-ben is ami túlmutat azon hogy kinek a fia. szurkolok azért hogy képes legyen megmutatni azt amit tud, és azért is hogy ez a tudás jó értelemben lepjen meg mindenkit. szegény öreg Schu biztos hogy már most is büszke lenne rá ..:(

tévedsz, nem csak msc zseni, nem hozzá hasonlítottam. zseni többek között verstappen hamilton alonso vettel. neked nem az másoknak igen.

damon hill is ilyen tragédiák után bejutott az f1-be kevés segítség után. neki abból a szemőpontból könnyebb a dolga h kivan kövezve az uta a pénz a neve miatt és amiatt mert pl egy kiválló menedzseriroda dolgozik mögötte.

a versenyei oké jók, de én nem látom azt a wow szinten mint egypár versenyzőnél. ugyanúgy nem láttam sem bianchi alsókategóriás versenyeiben, sem marcello sem leclercben nem látom az extrát. (pedig a ferrarisok minden egyes év után nagyban bizonygatják h milyen kurvajó utánpótlásaik vannak aztán 2 év múlva belátják h tévedtek:D) ettől még közepes versenyző simán lehet f1-ben, nincs is ezzel gond. attól h vki nem a legjobb még lehet helye a mezőnyben, és lehet neki szurkolni. mellesleg nekem is inkább szimpatikus a srác mintsem az.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 22:24

albutr
#31 albutr 2016. augusztus 01. 21:51  
cyberpunk999:
Azért elég sok apa--fia versenyző volt már az F1-ben, mert az odajutáshoz a legfontosabbak, hogy korán kezdje, jól menedzeljék és legyenek kapcsolatai. Ez pedig a volt f1 versenyző apáknál azért alapvetően adottak és ez elég sokat tud ellensúlyozni. Azonban a teljesítmény már nem feltétlenül fog megegyezni. Jos szerintem sosem volt annyira jó, mint amennyire max már most is jó. Ahogy a két villeneuve sem volt egy szinten szerintem soha és ahogy a rosbergek sem, de a Piquet páros se.. De az f1-be eljutni ilyen környezetből relatíve könnyű, mert azért nem totáls antigénekkel szüöletnek, korán kezdik, van kapcsolat, vannak megfelelő tanácsok. Elég durva belegondolni, hogy milyen lehetett volna schumacher meg senna, akkor ha nekik is f1 versenyző apjuk van, és úgy kell előre jutniuk...

Hilléket ne felejtsük ki.

cybergyerek
#30 cybergyerek 2016. augusztus 01. 20:52  

azért ne felejtsük el, hogy újabban már az f1-es szuperlicensz megszerzéséhez jelentős bajnokságban kell beférni a legjobb 3-ba (és persze akkor se mindegy hogy gp2., gp3. vagy egyéb). és azért nyilván ahogy lépdel fölfelé a kategóriákban mindig egyre inkább sűrűsödik össze a mezőny. de nem reménytelen a helyzet, kiindulásnak nem rossz ez az f4-es szereplés.

Enveblo
#29 Enveblo 2016. augusztus 01. 20:17  
G0007:
zseninek? erről jut eszembe, (ezt nem csak neked hanem mindenkinek írom a mércével kapcsolatban). nekem az a véleményem, hogy a valaha élt egyik legnagyobb versenyző ikonjához abszurd dolog hasonlítgatni valakit , akár egy többszörös vb-t is, nem hogy egy zöldfülüt. attól, hogy ő egy ilyen ember fia attól még nem szabad eleve úgy hozzáállni, hogy ha ő nem zseni akkor az csalódás, vagy ha ő nem úgy megy mint az ikon még ha az az apja is, a akkor egy bukta a srác. biztos sokat tanult az apjától, biztos hogy minden ajtó nyitva van előtte, biztos hogy jó kezekben van, az is biztos, hogy ezt akarja csinálni, látványosat fejlődött, és keményen versenyez. azt viszont csak remélni lehet, hogy tehetségben és hozzáállásban örökölt az apjától annyit , hogy ne csak a neve miatt legyen reflektorfényben. ő nem Michael Schumacher, hanem egy külön egyéniség aki azért melózik, hogy legyen belőle valaki a vezetéknevén kívül. tehetségben pedig majd kiderül mennyire lesz meghatározó tényező. mindenesetre az agresszívitása figyelemreméltó, mivel látszik belőle hogy vannak tökei tudja mit akar és tud küzdeni. emellett a családját ért tragédia és ezzel együtt járó médianyomás ellenére fejben sem tűnik kizökkentnek ami ha mást nem , annyit sejtet vele kapcsolatban, hogy az esélye megvan rá, hogy legyen belőle valaki a forma-1-ben is ami túlmutat azon hogy kinek a fia. szurkolok azért hogy képes legyen megmutatni azt amit tud, és azért is hogy ez a tudás jó értelemben lepjen meg mindenkit. szegény öreg Schu biztos hogy már most is büszke lenne rá ..:(

végre, lassan vissza fognak térni a híres G vs F189 viták, régen csak ezeket olvastam :D vagyis általában csak a G felét, azok jók voltak

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 20:17

G0007
#28 G0007 2016. augusztus 01. 20:03  
F1890:
meglátjuk mi lesz, egyelőre én nem tartom akkora zseninek. ettől függetlenül simán kinézhet neki egy sokéves f1-es karrier ha hoz egy jó közepes teljesítményt. a képed ötletes, "tetszik".

zseninek?

erről jut eszembe, (ezt nem csak neked hanem mindenkinek írom a mércével kapcsolatban).

nekem az a véleményem, hogy a valaha élt egyik legnagyobb versenyző ikonjához abszurd dolog hasonlítgatni valakit , akár egy többszörös vb-t is, nem hogy egy zöldfülüt. attól, hogy ő egy ilyen ember fia attól még nem szabad eleve úgy hozzáállni, hogy ha ő nem zseni akkor az csalódás, vagy ha ő nem úgy megy mint az ikon még ha az az apja is, a akkor egy bukta a srác.

biztos sokat tanult az apjától, biztos hogy minden ajtó nyitva van előtte, biztos hogy jó kezekben van, az is biztos, hogy ezt akarja csinálni, látványosat fejlődött, és keményen versenyez. azt viszont csak remélni lehet, hogy tehetségben és hozzáállásban örökölt az apjától annyit , hogy ne csak a neve miatt legyen reflektorfényben.

ő nem Michael Schumacher, hanem egy külön egyéniség aki azért melózik, hogy legyen belőle valaki a vezetéknevén kívül. tehetségben pedig majd kiderül mennyire lesz meghatározó tényező. mindenesetre az agresszívitása figyelemreméltó, mivel látszik belőle hogy vannak tökei tudja mit akar és tud küzdeni. emellett a családját ért tragédia és ezzel együtt járó médianyomás ellenére fejben sem tűnik kizökkentnek ami ha mást nem , annyit sejtet vele kapcsolatban, hogy az esélye megvan rá, hogy legyen belőle valaki a forma-1-ben is ami túlmutat azon hogy kinek a fia.

szurkolok azért hogy képes legyen megmutatni azt amit tud, és azért is hogy ez a tudás jó értelemben lepjen meg mindenkit. szegény öreg Schu biztos hogy már most is büszke lenne rá ..:(

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 20:10

vacsad
#27 vacsad 2016. augusztus 01. 19:59  
Rikii:
ahhoz hogy bajnok legyen, egy 3 futamos hetvegen nem eleg 1-1 dobogo.

Tényleg nem, de eddig kb. ezek voltak a leggyengébb hétvégéi.

G0007
#26 G0007 2016. augusztus 01. 19:44  
F1890:
meglátjuk mi lesz, egyelőre én nem tartom akkora zseninek. ettől függetlenül simán kinézhet neki egy sokéves f1-es karrier ha hoz egy jó közepes teljesítményt. a képed ötletes, "tetszik".

mikre nem képes a paint xD

sztárvorsz
#25 sztárvorsz 2016. augusztus 01. 19:26  
Rikii:
Azert... Bruno Senna Brit F3 3ik helyezett, GP2 2ik helyezett. Nelson Piquet Jr. Brit F3 bajnok, GP2 2ik helyezett. Szoval az F1be kerulesig nem derult ki egyertelmuen, hogy nem lesznek meltoak a felmenoik legendajahoz. Ezekhez az eredmenyekhez a kis Schumi meg egyelore sehol sincsen.

Piquet 19 évsen lett Brit F3 bajnok és 21 évesen gp2 2. 17 évesen még azért korai ítélkezni felette, a wiki szerint pl Hamilton sem volt kiemelkedőbb ennyi idősen. Bár nem dominál egyik szériában sem, az szerintem mindenképp egy elég bíztató dolog, hogy 2 bajnokságot is tud egyszerre vinni eredményesen. Az idő megmondja..

Rikii
#24 Rikii 2016. augusztus 01. 18:11  
Go.Michael:
Ami számomra szembetűnő, illetve örömteli, hogy édesapja személyiségét is örökölte, egy dolog a külsőség, de én az apja természetét vélem benne felfedezni. 17 éves, piszok fiatal, aki szerint nem tehetséges, annak ma is gratulálni tudok, látta egyáltalán valaki versenyezni? Ha egy gp2 vagy gp3-ban leszerepelne akkor azt mondom nincs tehetsége, de egyenlőre két sorozatban megy párhuzamosan és egyre szebb eredményeket szállít, a pályán pedig nem éppen tűnik kutyaütőnek. Egy valamiért piszkosul sajnálom, hogy édesapja nem lehet ott mellette. Schumi az f1 legendája, koronázatlan királya, mindent tud erről a sportról, a pályákról, az összes kanyarról... emiatt elképesztően nehéz lehet neki, mivel mindenki a Mesterhez fogja hasonlítani, édesapja pedig egy jótanácsot se tud neki adni. Ebbe mi "halandó" emberek bele se tudunk gondolni milyen lehet... már most kész sztárként kezeli a sajtó, mi lesz ezután. Én csak bízok benne, hogy örökölt némi tudást ami a pályára kell, a személyisége, nyugodt, kimért természete meg van hozzá. Talán Senna és Pique ebben különbözött, nekik tényleg csak a név volt meg a sporthoz és a vele járó támogatás. Álljon valaki mellette az útja során és terelgesse, ha már Michael nem lehet ott vele. Szurkolok öcskös!

Azert...
Bruno Senna Brit F3 3ik helyezett, GP2 2ik helyezett.
Nelson Piquet Jr. Brit F3 bajnok, GP2 2ik helyezett.
Szoval az F1be kerulesig nem derult ki egyertelmuen, hogy nem lesznek meltoak a felmenoik legendajahoz.
Ezekhez az eredmenyekhez a kis Schumi meg egyelore sehol sincsen.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 18:14

Go.Michael
#23 Go.Michael 2016. augusztus 01. 17:53  

Ami számomra szembetűnő, illetve örömteli, hogy édesapja személyiségét is örökölte, egy dolog a külsőség, de én az apja természetét vélem benne felfedezni. 17 éves, piszok fiatal, aki szerint nem tehetséges, annak ma is gratulálni tudok, látta egyáltalán valaki versenyezni? Ha egy gp2 vagy gp3-ban leszerepelne akkor azt mondom nincs tehetsége, de egyenlőre két sorozatban megy párhuzamosan és egyre szebb eredményeket szállít, a pályán pedig nem éppen tűnik kutyaütőnek.

Egy valamiért piszkosul sajnálom, hogy édesapja nem lehet ott mellette. Schumi az f1 legendája, koronázatlan királya, mindent tud erről a sportról, a pályákról, az összes kanyarról... emiatt elképesztően nehéz lehet neki, mivel mindenki a Mesterhez fogja hasonlítani, édesapja pedig egy jótanácsot se tud neki adni. Ebbe mi "halandó" emberek bele se tudunk gondolni milyen lehet... már most kész sztárként kezeli a sajtó, mi lesz ezután. Én csak bízok benne, hogy örökölt némi tudást ami a pályára kell, a személyisége, nyugodt, kimért természete meg van hozzá. Talán Senna és Pique ebben különbözött, nekik tényleg csak a név volt meg a sporthoz és a vele járó támogatás. Álljon valaki mellette az útja során és terelgesse, ha már Michael nem lehet ott vele. Szurkolok öcskös!

Rikii
#22 Rikii 2016. augusztus 01. 17:26  
vacsad:
Hö? RB Ringen és Mugelloban is hozott egy-egy 2. helyet plusz pontokat.

ahhoz hogy bajnok legyen, egy 3 futamos hetvegen nem eleg 1-1 dobogo.

vacsad
#21 vacsad 2016. augusztus 01. 16:30  
Rikii:
kis Schumi a legutobbi olasz es nemet F4es futamon is esett-kelt-tort-zuzott. Igy nem lesz bajnok egyikben sem.

Hö? RB Ringen és Mugelloban is hozott egy-egy 2. helyet plusz pontokat.

vacsad
#20 vacsad 2016. augusztus 01. 16:29  
Balrog:
Ha azt nézem, hogy a Prema milyen szinten dominál jelenleg minden kategóriában, ahol indulnak, most elég jó helyen van. És az idei teljesítménye már teljesen rendben van, de úgyis majd a nemzetközi sorozatok lesznek mérvadóak. De azért remélem nem fogja hagyni, hogy Stroll fater, vagy bárki más hatalmasat kaszáljon a nevéből. :) Egyébként meg a tavalyi ellenfelei közül nekem továbbra is Lando Norris tűnik igazán klasszis szintnek. Idén négy bajnokságban indul(t), ebből egyet megnyert, kettőt vezet és egyben hatodik helyen áll négy győzelemmel, mert csak 6/4 hétvégén tudott indulni.

Norris piszok gyors és jó fej srác, bár még mindig kb 12-nek néz ki :) A hungaroringi Formula Renault NEC hétvégén volt alkalmam beszélgetni vele, értelmes, kiegyensúlyozott gyereknek tűnik.

guide
#19 guide 2016. augusztus 01. 16:24  
andrea1:
https://pbs.twimg.com/media/CoiLC_YVUAAOZps.jpg így igazad van viszont itt..copy http://images.motorsportal.hu/main/600/default/89799__XPB_831384_1200px.jpg

A srác szerintem tiszta anyja,de a közvetítésben volt olyan pillanat,ahol tényleg emlékeztetett Schumira.

F1890
#18 F1890 2016. augusztus 01. 16:15  
G0007:
fejlődik, fejben erősnek tűnik, agresszív. ezek jó alapok és jó kezekben van. valamit csak tanult és örökölt ahhoz hogy akár még bármi is legyen belőle

meglátjuk mi lesz, egyelőre én nem tartom akkora zseninek. ettől függetlenül simán kinézhet neki egy sokéves f1-es karrier ha hoz egy jó közepes teljesítményt.

a képed ötletes, "tetszik".

andrea1
#17 andrea1 2016. augusztus 01. 15:50  
Denis Hunter:
sztem kajak nem hasonlit, elsore meg sem ismertem a kozvetites alatt :D

https://pbs.twimg.com/media/CoiLC_YVUAAOZps.jpg
így igazad van

viszont itt..copy
http://images.motorsportal.hu/main/600/default/89799__XPB_831384_1200px.jpg

G0007
#16 G0007 2016. augusztus 01. 15:46  
Denis Hunter:
sztem kajak nem hasonlit, elsore meg sem ismertem a kozvetites alatt :D

nem hasonlít?

http://kepfeltoltes.hu/160801/schu_sschu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

csekkold

Denis Hunter
#15 Denis Hunter 2016. augusztus 01. 15:11  
andrea1:
Azért némely képen ebben a sapiban rémisztő hasonlóságokat lehet felfedezni.

sztem kajak nem hasonlit, elsore meg sem ismertem a kozvetites alatt :D

andrea1
#14 andrea1 2016. augusztus 01. 14:58  

Azért némely képen ebben a sapiban rémisztő hasonlóságokat lehet felfedezni.

Rikii
#13 Rikii 2016. augusztus 01. 14:41  

kis Schumi a legutobbi olasz es nemet F4es futamon is esett-kelt-tort-zuzott. Igy nem lesz bajnok egyikben sem.

Balrog
#12 Balrog 2016. augusztus 01. 14:15  

Ha azt nézem, hogy a Prema milyen szinten dominál jelenleg minden kategóriában, ahol indulnak, most elég jó helyen van. És az idei teljesítménye már teljesen rendben van, de úgyis majd a nemzetközi sorozatok lesznek mérvadóak. De azért remélem nem fogja hagyni, hogy Stroll fater, vagy bárki más hatalmasat kaszáljon a nevéből. :)

Egyébként meg a tavalyi ellenfelei közül nekem továbbra is Lando Norris tűnik igazán klasszis szintnek. Idén négy bajnokságban indul(t), ebből egyet megnyert, kettőt vezet és egyben hatodik helyen áll négy győzelemmel, mert csak 6/4 hétvégén tudott indulni.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 14:22

G0007
#11 G0007 2016. augusztus 01. 14:13  
F1890:
Mindenfajta roaazindulat nelkul. En semmi extrat nem latok benne. Elfog jutni az f1be ahogyan bruno senna is de nem hiszem h maradandot fog alkotni.

fejlődik, fejben erősnek tűnik, agresszív. ezek jó alapok és jó kezekben van. valamit csak tanult és örökölt ahhoz hogy akár még bármi is legyen belőle

F1890
#10 F1890 2016. augusztus 01. 13:53  

Mindenfajta roaazindulat nelkul. En semmi extrat nem latok benne. Elfog jutni az f1be ahogyan bruno senna is de nem hiszem h maradandot fog alkotni.

Enveblo
#9 Enveblo 2016. augusztus 01. 13:43  
kulcsarb:
csak egy évvel fiatalabb Verstappennél... :D

ves nem referencia

sztárvorsz
#8 sztárvorsz 2016. augusztus 01. 13:15  

Szerintem latszik a fejlodes a teljesitmenyen, es a hozzaallasa is erettnek tunik nekem, a foldon jar. Ezek a 2. helyezesek 17 evesen egyaltalan nem rosszak szeritnem - az mar latszik, hogy Schumacer nev ide vagy oda, van keresnivaloja magasabb szeriakban is. Van meg ideje, 20 evesen meglatjuk mit nyujt.

kulcsarb
#7 kulcsarb 2016. augusztus 01. 13:02  
mrktrx:
Nem teljesít rosszul a két bajnokságban, látványos és élvezetes, ahogy vezet. De fejlődjön csak, nem kell semmivel sem sietni. Az szinte borítékolható, hogy lesz helye a F1-ben, kérdés milyen szintre tud jutni addig. Nem lenne rossz versenyképesnek látni őt.

csak egy évvel fiatalabb Verstappennél... :D

guide
#6 guide 2016. augusztus 01. 13:02  

Külső szemlélőként azt látom,hogy valakik nagyon elkezdték felépíteni a srácot.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 13:10

cyberpunk999
#5 cyberpunk999 2016. augusztus 01. 12:17  
fist1:
Személy szerint nem annyira hiszek az ilyen apa-fiú történetekben, kevés a kivétel. Verstappen ilyen, de Schumacher esetén nagyon-nagyon magasan van a mérce.

Azért elég sok apa--fia versenyző volt már az F1-ben, mert az odajutáshoz a legfontosabbak, hogy korán kezdje, jól menedzeljék és legyenek kapcsolatai.

Ez pedig a volt f1 versenyző apáknál azért alapvetően adottak és ez elég sokat tud ellensúlyozni. Azonban a teljesítmény már nem feltétlenül fog megegyezni. Jos szerintem sosem volt annyira jó, mint amennyire max már most is jó. Ahogy a két villeneuve sem volt egy szinten szerintem soha és ahogy a rosbergek sem, de a Piquet páros se..

De az f1-be eljutni ilyen környezetből relatíve könnyű, mert azért nem totáls antigénekkel szüöletnek, korán kezdik, van kapcsolat, vannak megfelelő tanácsok.
Elég durva belegondolni, hogy milyen lehetett volna schumacher meg senna, akkor ha nekik is f1 versenyző apjuk van, és úgy kell előre jutniuk...

fist1
#4 fist1 2016. augusztus 01. 12:11  

Személy szerint nem annyira hiszek az ilyen apa-fiú történetekben, kevés a kivétel. Verstappen ilyen, de Schumacher esetén nagyon-nagyon magasan van a mérce.

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. augusztus 01. 12:10  

Nagyon remélem h teljesítményével kerül be és nem a nevével, mert annak nincs semmi értelme, sőt lejáratná magát. Borzasztóan óvatosan kell kezelni ezt a helyzetet, az egész világ rajta tartja a szemét és baromi nagy az elvárás is.

G0007
#2 G0007 2016. augusztus 01. 12:10  

alig várom megérkezzen, nagy lépésekben fejlődik és jó tökös előzéseket láttam tőle idén. kezd emlékeztetni az apjára az agresszivitása.

pl itt:
https://www.youtube.com/watch?v=CJe0H_xfIsw

egyébként a Német RTL-en sokat foglalkoztak vele, meg csináltak interjút , mentek hozzá pacsizni a versenyzők, csapattagok. Lewist is kérdezték mini MSC-ről egy interjúban de miután elkezdte mondani, hogy "well he is a Schumacher so..." átváltott németre sajna . ha valaki esetleg látta ezt és értette, meg mini MSC nyilatkozatát a rajtrácson , az megoszthatná hogy miről beszéltek :)

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 12:12

mrktrx
#1 mrktrx 2016. augusztus 01. 12:00  

Nem teljesít rosszul a két bajnokságban, látványos és élvezetes, ahogy vezet. De fejlődjön csak, nem kell semmivel sem sietni. Az szinte borítékolható, hogy lesz helye a F1-ben, kérdés milyen szintre tud jutni addig. Nem lenne rossz versenyképesnek látni őt.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

32016.10.21. 16:15

Amerikai Nagydíj – első szabadedzés

Beszámoló az eseményről

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

82016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"