Belga Nagydíj: a dobogósok mondták

írta: M4Sport
2016. augusztus 28. 16:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Első belgiumi futamgyőzelmét aratta Nico Rosberg, miután senkitől sem zavartatva végig vezette a kaotikus spái viadalt. Mögötte Daniel Ricciardo ért célba, folytatva dobogós sorozatát, a harmadik helyet pedig Lewis Hamilton szerezte meg, kinek a 21. rajtkockáról kellett felkapaszkodnia – a leintést követően így értékeltek ők hárman az eredményhirdetés helyszínén.

Nico Rosberg (Mercedes) – 1. hely

„Nagyon jó hétvégém volt, boldog vagyok és elégedett ezzel az eredménnyel. Tudom, hogy a szurkolók közül sokan most csalódottak, mert Verstappen szerették volna itt látni, de ne aggódjatok, nagyon fiatal még, sokszor láthatjátok még itt – talán már jövőre. Örülök, hogy ilyen sokan kijöttetek, és remek hangulatot teremtettetek. A csapatomnak is köszönettel tartozom, hogy ilyen remek autót adtak alám, és gratulálok Lewisnak. Az utolsó helyről a harmadikra? Az nem semmi! Jó, hogy végre nyertem egy ilyen legendás pályán, de könnyebb volt, mert Lewis hátulról indult. Monzában viszont biztosan visszatér, és sokkal keményebb dolgom lesz.”

Daniel Ricciardo (Red Bull) – 2. hely

„Eléggé érdekes futam volt. A rajt nagyon zűrös volt, majd jött a biztonsági autó és a piros zászló is. Tudtam, hogy az első kanyarban megsérült az autó, de kijavítottuk a szárnyat. Kicsit magam voltam, de nagyon örültem az autó tempójának, és annak, hogy Lewist magam mögött tudtam tartani. Azt hiszem, ez mindenképpen nagy teljesítmény volt.”

Lewis Hamilton (Mercedes) – 3. hely

„Először is köszönetet szeretnék mondani a közönségnek: remekek voltatok! Tudom, hogy sokan Max miatt jöttetek, és ez nagyon jó a sportnak is, de köszönettel tartozom annak, aki nekem is szurkolt és engem is támogatott. A hétvégén három motort használtunk, szóval már mindenki más előtt tartok. Hálás vagyok a csapatnak! A mai nap remek volt: a szurkolók és a futam is. Szenzációs!”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt