Berger szerint „szükség lesz Verstappenre” a Mercedes elleni harcban

írta: M4Sport
2016. június 03. 20:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen előléptetése jó lehetőséget teremt a Red Bullnak arra, hogy a jövőben legyőzze a Mercedest, hiszen a jelenlegi pilótapáros komoly kihívója lehet majd a stuttgartiak kettősének – jelentette ki a korábbi Forma–1-es versenyző, Gerhard Berger.

A turbókorszak kezdete óta a Mercedes uralja az F1-et; előnyük legnagyobb része szinte „tökéletes” erőforrásuknak köszönhető, de sok szakértő egyetért abban, hogy maga a versenyautó is kiemelkedik a mezőnyből (egyesek szerint aerodinamika terén is csak a Red Bull jár a címvédő előtt) és a csapat pilótapárosa is a legjobbak közé tartozik. Berger szerint egyenesen övék a legjobb kettős, éppen ezért a Red Bullnak is erősítenie kellett, Verstappennel ugyanis pilótafronton is beérhetik az éllovast.

„Úgy vélem, a többi csapat is felismerte, hogy a Mercedesé a legjobb pilótapáros, és ha le akarják győzni őket, amikor ugyanazon a szinten lesznek, akkor a lehető legjobb versenyzőkre lesz szükségük a konstruktőrök bajnokságának megnyeréséhez. A Mercedes pilótái ugyanis a maguk módján kiemelkedőek, és együtt legyőzhetetlenek” – mondta a Motorsportnak, majd a bikások döntésére (a csapat az Orosz Nagydíj után léptette elő a 18 éves tehetséget) terelte a szót.

„Ezért reagált a Red Bull ilyen erősen Max Verstappen szerződtetésével. Azt mondták: már van egy Daniel Ricciardónk, aki eléggé versenyképes, de szükségünk van még valakire, mert náluk ott van Lewis és Nico is. Arra gondoltak: ha egy csapatba tesszük Verstappent és Ricciardót, akkor legalább a Ferrarira nyomást helyezhetünk, a következő évben pedig jó esélyünk lesz arra, hogy két nagyágyúval versenyezzünk a Mercedes ellen” – magyarázta a tízszeres futamgyőztes.

Az osztrák egyetért azokkal, akik szerint az RB12-es a legjobb versenyautó a mezőnyben, a csapat pedig elmondása szerint „már látja a fényt az alagút végén”. „Érezhető, hogy a Red Bullnál nagyon dinamikusan történnek a dolgok. Tudják, a Forma–1-ben mindig vannak ilyen ciklusok: három-négy erős év, majd egy kis visszaesés. Fontos, hogy ilyenkor ne veszítsd el a fontos partnereket, a Red Bull pedig szerintem nagyon jól kezelte a helyzetet. Tudják, hogy jól dolgoztak, és azt is, hogy mindig az ő autójuk volt a legjobb; idén különösen” – hangsúlyozta.

„Mindig tudták, hogy a Renault el fogja végezni a házi feladatot, és most úgy tűnik, a Renault csinált valamit. Úgy tűnik, most előreléphetnek” – utalt a Monacóban bemutatott új erőforrásra, amivel a Renault gyári csapata mellett a Red Bull is roppant elégedett volt; a csapatvezető például úgy érzete, erre is nagy szükség volt Ricciardo pole pozíciót érő körén.

Berger végül komoly dicsérettel illette a fiatal Verstappent, aki véleménye szerint jó esélye van arra, hogy a jövő bajnokává váljon. „Még fiatal, és sokat kell még bizonyítania, de szerintem egyértelmű, hogy egy bajnokjelöltről beszélünk. Már a gokartos időkben is figyeltem, hiszen az unokaöcsém ellene versenyzett. Aztán a Forma–3-ban is figyeltem, hiszen akkoriban az FIA-nál dolgoztam. Emlékszem egy nap a testvérem, az unokaöcsém édesanyja megkérdezte, miért beszélek állandóan erről a Max Verstappenről. A válaszom egyszerű volt: azért, mert kiemelkedő. Korábban is láttam, milyen erő lakozik benne. Tudom, hogy a jövő egyik bajnokesélyese” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

33 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Kepano
#33 Kepano 2016. június 06. 15:14  
Mr. Répatorta balneológus:
Ja, csak Kvjatnak nem kellett. Óbazmeg!

Vettel mióta vb-ellenfél?
1. Kvyat nem harcol a vb-ért
2. Vettel sem harcol a vb-ért (mindegy mit mond Arrivabene)

Ha meg nem tetszik, amit írok, akkor ne olvass, ennyi.
Sehol sem fikáztam, Villeneuve sem fikázta, tessék megtanulni az értő olvasást. ;)

Utoljára módosítva: 2016. június 06. 15:24

Mr. Répatorta balneológus
#32 Mr. Répatorta balneológus 2016. június 05. 19:59  
Kepano:
Persze, gondolom te a tündérekben is hiszel. Alapvető, hogy vigyázunk a vb ellenfélre, ha sportszerűek akarunk lenni. Két eset már nem lehet véletlen,. Szerencsére Jerezben aztán ő járt pórul.

Ja, csak Kvjatnak nem kellett. Óbazmeg!

Mr. Répatorta balneológus
#31 Mr. Répatorta balneológus 2016. június 05. 19:58  

Figyelem ezt a Kepano nevű fószert, amint megjelenik Max neve máris itt veri magát. Kurva szar életed lehet, ha nem áll másból, mint egy 19 éves gyerek folyamatos fikázásából.

sztárvorsz
#30 sztárvorsz 2016. június 05. 17:07  
Kepano:
Tehát szerinted az oké, hogy többször sunyi módon kilökjük a vb ellenfelet, de egy frusztrációból fakadó kisebb baleset után már rúgnád is ki a versenyzőt? Szerintem az előbbi undorító, az utóbbi pedig megbocsátható.

Nem mondtam ilyet, meg amúgy is erőssen ferdítesz persze azzal kapcsolatban h mi hogy történt. Szerintem a 97es eset az egyedüli, amin lehet vitatkozni, viszont keményen meg is büntették. Kis szerencsével máshogy is végződhetett volna amúgy, túl sok rizikót vállalt már be, túlfeszítette a húrt. Kvyatnál viszont nulla! fantázia volt, nem 40-60 hanem 0-100, és még a csapattárs(ak) futamait elcseszte. Ez a "sunyi valaki vagy nem sunyi" meg egy nem létezik, vagy szabálytalan valaki vagy nem.

G0007
#29 G0007 2016. június 05. 13:06  
Kepano:
Tehát ha ő esik ki, akkor semmi gond? Szerencsére az FIA akkor nem így gondolta, és szépen ki is zárta a bajnokságból, annak ellenére, hogy akkor épp ő járt pórul.

nem mondtam semmi gond, csak azt hogy nem igaz amit írsz

Kepano
#28 Kepano 2016. június 05. 13:02  
G0007:
valótlan állításokban nem hiszek. az hogy te azt írod kilökött másokat nem igaz. 94-ben ütköztek ő falat fogott, hill meg visszament a boxba de nem tudta folytatni. az esetről pedig a mai napig nem tudni szándékos volt e vagy sem, hivatalosan versenybaleset volt. az hogy te mást gondolsz az a te véleményed, de objektíven nézve ugyan annyi érv van mellette mint ellene. 97-ben sem lökött ki senkit mivel az ütközés után ő esett ki , Jacques pedig befejezte a futamot . előbb legyél tisztában azzal amiről írsz, utána szólj hozzá. csak ennyi

Tehát ha ő esik ki, akkor semmi gond? Szerencsére az FIA akkor nem így gondolta, és szépen ki is zárta a bajnokságból, annak ellenére, hogy akkor épp ő járt pórul.

G0007
#27 G0007 2016. június 05. 12:37  
Kepano:
Persze, gondolom te a tündérekben is hiszel. Alapvető, hogy vigyázunk a vb ellenfélre, ha sportszerűek akarunk lenni. Két eset már nem lehet véletlen,. Szerencsére Jerezben aztán ő járt pórul.

valótlan állításokban nem hiszek. az hogy te azt írod kilökött másokat nem igaz. 94-ben ütköztek ő falat fogott, hill meg visszament a boxba de nem tudta folytatni. az esetről pedig a mai napig nem tudni szándékos volt e vagy sem, hivatalosan versenybaleset volt. az hogy te mást gondolsz az a te véleményed, de objektíven nézve ugyan annyi érv van mellette mint ellene.

97-ben sem lökött ki senkit mivel az ütközés után ő esett ki , Jacques pedig befejezte a futamot .

előbb legyél tisztában azzal amiről írsz, utána szólj hozzá. csak ennyi

Utoljára módosítva: 2016. június 05. 12:38

Kepano
#26 Kepano 2016. június 05. 12:31  
G0007:
egyik esetben sem lökött ki senkit hiszen mindig ő kötött ki a pálya szélén az ütközés után, 94ről pedig azt sem tudni szándékos volt-e.

Persze, gondolom te a tündérekben is hiszel.
Alapvető, hogy vigyázunk a vb ellenfélre, ha sportszerűek akarunk lenni. Két eset már nem lehet véletlen,. Szerencsére Jerezben aztán ő járt pórul.

Kepano
#25 Kepano 2016. június 05. 12:29  
sztárvorsz:
Akkor jó kacagást :D

Tehát szerinted az oké, hogy többször sunyi módon kilökjük a vb ellenfelet, de egy frusztrációból fakadó kisebb baleset után már rúgnád is ki a versenyzőt?
Szerintem az előbbi undorító, az utóbbi pedig megbocsátható.

G0007
#24 G0007 2016. június 05. 12:28  
Kepano:
Egy Schumi drukkertől vicces ezt olvasni, hiszen a nagy német simán kilökdöste anno a vb riválisait az utolsó versenyeken (1994, 1997).

egyik esetben sem lökött ki senkit hiszen mindig ő kötött ki a pálya szélén az ütközés után, 94ről pedig azt sem tudni szándékos volt-e.

sztárvorsz
#23 sztárvorsz 2016. június 05. 12:18  

Akkor jó kacagást :D

Kepano
#22 Kepano 2016. június 05. 12:05  
sztárvorsz:
Más ha valaki feszegeti a határokat és néha túlcsúszik rajta, és más mikor úgy megy bele egy manőverbe h totál nem érdekli a következmény. Vannak 50-50 manőverek, de ez meg a Szocsi is kb. 10-90 volt. aki tudatosan ezt vállalja, annak nincs itt helye, de biztos nem egy top csapatban. Grosejan is kapott plussz esélyt amúgy, és most Kvyat is. De normál esetben ez nem fér bele, nem is feltétlen elvárható. Mst meg Hamiltont meg ne mosd már egybe velük, nekik is voltak rosszabb napjaik (ahogy mindenkinek) de sokkal többször bizonyították h kötélből vannak az idegeik, van önkontroll.

Egy Schumi drukkertől vicces ezt olvasni, hiszen a nagy német simán kilökdöste anno a vb riválisait az utolsó versenyeken (1994, 1997).

sztárvorsz
#21 sztárvorsz 2016. június 05. 11:58  
Kepano:
Schumi hibái/életveszélyes manőverei csak azért "oké"-k, mert előtte hétszer megnyerte a vb-t? A Hungaroringen konkrétan odapasszírozta a falhoz Barrichellot. És az a manőver is totál értelmetlen volt. Hamilton meg 2011-ben egész évben tört-zúzott. Dekoncentráltság? Ennél jobb kifogást nem találtál? Csak nem a szerelmi bánat műve? Mindegy a te érveid alapján őt is ki kellett volna tenni a mentalitása miatt, és erre nem mentség az, hogy előtte mi volt, mert Kvyat-tal sem volt semmi baj tavaly, és hidd el, hogy már akkor is nyomás alatt versenyzett. Szocsit meg ne keverjük a Monacoi esettel, mert az egyik egy rajtbaleset, amit a túlzott igyekezet szült (Grosjean esetei jóval durvábbak voltak, mégse rakták ki a Lotus-tól, és ez megint csak amellett szól, hogy mekkora hülyeség az, amit írtál), míg Monacoban tényleg frusztrált volt, és hülyeséget csinált, de egy ilyen után senkit sem raknak ki, és nem is lenne igazságos.

Más ha valaki feszegeti a határokat és néha túlcsúszik rajta, és más mikor úgy megy bele egy manőverbe h totál nem érdekli a következmény. Vannak 50-50 manőverek, de ez meg a Szocsi is kb. 10-90 volt. aki tudatosan ezt vállalja, annak nincs itt helye, de biztos nem egy top csapatban.

Grosejan is kapott plussz esélyt amúgy, és most Kvyat is. De normál esetben ez nem fér bele, nem is feltétlen elvárható. Mst meg Hamiltont meg ne mosd már egybe velük, nekik is voltak rosszabb napjaik (ahogy mindenkinek) de sokkal többször bizonyították h kötélből vannak az idegeik, van önkontroll.

Utoljára módosítva: 2016. június 05. 12:04

Kepano
#20 Kepano 2016. június 05. 00:29  
sztárvorsz:
Nem ugyanazok az esetek, nem ment el az uszodánál a Renault mellett (ami eleve túl nagy szó lett volna), és daccból egy totál lehetetlen manőverbe kezdett, aminek tényleg semmilyen más kimenetele nem lehetett. Szocsi dettó, túl reménytelen volt, ezen a szinten ennyire nem lehet benézni 2x is. Ms nél vezetői hibákról / versenybalestekről beszélünk, Hamiltonnak abban az évében lehetett érezni a dacct, de szerintem ott is inkább a dekoncentráltság volt az ok.. illetve többet rakott le az asztalra előtte. Kvyaton meg igazából először növekedett meg igazán a nyomás. De azt mondom lényegtelen a háttér ok, hogy mit tett tavaly, ilyen felfogással nem lehet pilótát volán mögé ültetni. Végülis berakták még a Toroba, ez a második esélye ha úgy tetszik.

Schumi hibái/életveszélyes manőverei csak azért "oké"-k, mert előtte hétszer megnyerte a vb-t? A Hungaroringen konkrétan odapasszírozta a falhoz Barrichellot. És az a manőver is totál értelmetlen volt. Hamilton meg 2011-ben egész évben tört-zúzott. Dekoncentráltság? Ennél jobb kifogást nem találtál? Csak nem a szerelmi bánat műve?
Mindegy a te érveid alapján őt is ki kellett volna tenni a mentalitása miatt, és erre nem mentség az, hogy előtte mi volt, mert Kvyat-tal sem volt semmi baj tavaly, és hidd el, hogy már akkor is nyomás alatt versenyzett.
Szocsit meg ne keverjük a Monacoi esettel, mert az egyik egy rajtbaleset, amit a túlzott igyekezet szült (Grosjean esetei jóval durvábbak voltak, mégse rakták ki a Lotus-tól, és ez megint csak amellett szól, hogy mekkora hülyeség az, amit írtál), míg Monacoban tényleg frusztrált volt, és hülyeséget csinált, de egy ilyen után senkit sem raknak ki, és nem is lenne igazságos.

Utoljára módosítva: 2016. június 05. 00:31

sztárvorsz
#19 sztárvorsz 2016. június 05. 00:07  
Kepano:
Milyen mentalitásról beszélsz? Kvyat egészen az idei Orosz Nagydíjig nem csinált semmi durvát. Szocsiban egyszerűen túlvállalta magát, mert bizonyítnai szeretett volna, hiszen naivan azt hitte, hogy még megtarthatja az ülését jövőre is, ha jó teljesítményt nyújt. Kínában bejött a keménykedés a rajtnál, Szocsiban már nem. Ennyi. Monacoban meg érthető, hogy frusztrált volt. Barcelona óta Verstappen a sztár egy mákgyőzelem miatt, ráadásul amikor pont bizonyíthatna (jó rajthely + Monaco, ahol tavaly is agyon jól ment) beszarik alatt a verda, és Magnussen is feleslegesen keménykedett vele. De amúgy nem volt veszélyes a baleset. Amúgy meg ha igaz, amit írtál, akkor miért nem rúgták ki Hamilton 2011-ben a McLaren-től? Vagy Schumit a Merciből, amikor egy szezonban többször tórpedósat játszott, hol Senná-val, hol Vergne-vel?

Nem ugyanazok az esetek, nem ment el az uszodánál a Renault mellett (ami eleve túl nagy szó lett volna), és daccból egy totál lehetetlen manőverbe kezdett, aminek tényleg semmilyen más kimenetele nem lehetett. Szocsi dettó, túl reménytelen volt, ezen a szinten ennyire nem lehet benézni 2x is. Ms nél vezetői hibákról / versenybalestekről beszélünk, Hamiltonnak abban az évében lehetett érezni a dacct, de szerintem ott is inkább a dekoncentráltság volt az ok.. illetve többet rakott le az asztalra előtte. Kvyaton meg igazából először növekedett meg igazán a nyomás. De azt mondom lényegtelen a háttér ok, hogy mit tett tavaly, ilyen felfogással nem lehet pilótát volán mögé ültetni. Végülis berakták még a Toroba, ez a második esélye ha úgy tetszik.

Kepano
#18 Kepano 2016. június 04. 23:16  
sztárvorsz:
Igy utolag visszanezve a versenyt, amit Kvyat muvelt (megint), az nagyon nem fer bele. Erzodott h total felment a pumpa es egy teljesen remenytelen akcioval probalkozott. Ilyenekert munkahelyen is azonnali kirugas jar, orulhet ha a Toronal marad meg nemi respectje ezekutan, es erezhettek az rb-nel is ezt a viselkedesen. Ehhez kepest Verstappen koccanasai szimplan vezetoi hibak voltak, egyik sem jo, de azert jelentos a kulonbseg. Talan ezt az egesz Kvyat - Max cseret a media kombinalja tul, talan egyszeruen csak eloallt egy szituacio, amit meg kellett oldani. Egyszeruen ilyen mentalitassal nem lehet volan moge engedni senkit! Lehet volt rajta nyomas is ugyan, de akkor sem lehet ezt igy lereaglani.

Milyen mentalitásról beszélsz? Kvyat egészen az idei Orosz Nagydíjig nem csinált semmi durvát. Szocsiban egyszerűen túlvállalta magát, mert bizonyítnai szeretett volna, hiszen naivan azt hitte, hogy még megtarthatja az ülését jövőre is, ha jó teljesítményt nyújt. Kínában bejött a keménykedés a rajtnál, Szocsiban már nem. Ennyi.
Monacoban meg érthető, hogy frusztrált volt. Barcelona óta Verstappen a sztár egy mákgyőzelem miatt, ráadásul amikor pont bizonyíthatna (jó rajthely + Monaco, ahol tavaly is agyon jól ment) beszarik alatt a verda, és Magnussen is feleslegesen keménykedett vele. De amúgy nem volt veszélyes a baleset.
Amúgy meg ha igaz, amit írtál, akkor miért nem rúgták ki Hamilton 2011-ben a McLaren-től? Vagy Schumit a Merciből, amikor egy szezonban többször tórpedósat játszott, hol Senná-val, hol Vergne-vel?

sztárvorsz
#17 sztárvorsz 2016. június 04. 22:23  

Igy utolag visszanezve a versenyt, amit Kvyat muvelt (megint), az nagyon nem fer bele. Erzodott h total felment a pumpa es egy teljesen remenytelen akcioval probalkozott. Ilyenekert munkahelyen is azonnali kirugas jar, orulhet ha a Toronal marad meg nemi respectje ezekutan, es erezhettek az rb-nel is ezt a viselkedesen. Ehhez kepest Verstappen koccanasai szimplan vezetoi hibak voltak, egyik sem jo, de azert jelentos a kulonbseg. Talan ezt az egesz Kvyat - Max cseret a media kombinalja tul, talan egyszeruen csak eloallt egy szituacio, amit meg kellett oldani. Egyszeruen ilyen mentalitassal nem lehet volan moge engedni senkit! Lehet volt rajta nyomas is ugyan, de akkor sem lehet ezt igy lereaglani.

Banana Joe
#16 Banana Joe 2016. június 04. 22:10  
Kepano:
Mert az M4-en adják.

A Duna tv-n lesz az EB miatt.

Kepano
#15 Kepano 2016. június 04. 21:40  
albutr:
miért ne közvetítené?

Mert az M4-en adják.

albutr
#14 albutr 2016. június 04. 19:59  
trialboj:
OFF: A Kanadai futamot közvetíti a Duna tv?

miért ne közvetítené?

Utoljára módosítva: 2016. június 04. 21:01

Tuareg
#13 Tuareg 2016. június 04. 13:10  
trialboj:
OFF: A Kanadai futamot közvetíti a Duna tv?

port.hu szerint közvetíti 19.25-től

Kepano
#12 Kepano 2016. június 04. 12:52  
trialboj:
OFF: A Kanadai futamot közvetíti a Duna tv?

Nem hiszem.

trialboj
#11 trialboj 2016. június 04. 11:44  

OFF: A Kanadai futamot közvetíti a Duna tv?

Masters_Of_Hardcore
#10 Masters_Of_Hardcore 2016. június 04. 11:34  
Lewisthebest:
A konstruktőri bajnokságban valóban segít, de az egyéniben a bukásukat is jelentheti lásd Mclaren 2007. Ha csak Max vagy csak Ricc lenne akkor jövőre egy vb esélyes autóval simán behúzhatnák. Így meg hacsak nem lesz olyan dominanciájuk mint most a Mercinek a többiekre is figyelniük kell mert azzal, hogy csatáznak egymással a pontkülönbség is kevésbé nő az üldözőbolyhoz képest.

Hagyjuk már 2007et. Kémbotrány miatt kellett besorolniuk. Simán nyertek volna anélkül. Konstrüktőrit is. Téma lezárva.

fist1
#9 fist1 2016. június 04. 11:06  
trialboj:
Azért abban szerinte van igazság, hogy ha annyira jó autója lesz valamelyik csapatnak mint a merci, akkor a ferka párosa pl esélytelen lenne, ha a csillagosoknál kijátszák az 1-2es pilóta kártyát... már csak azért is mert Kimi kva peches, de amúgy is ritkán van ott Vettellel. Az Rb cseréje, ahogy mondták jövőre fog beérni, a többieknek viszont nem reális cél vb esélyekről beszélni szóval tök mind1.

Van egy rossz futama Kiminek, máris le van írva. Pedig ugyanannyi pontot (sőt, 1-gyel többet) szerzett, mint Vettel. Vettel pedig elég magas mérce, hiszen az egyik legjobb a mezőnyben, különösen egy körön, ahol sokan szinte elvárják Kimitől, hogy rangidős pilótaként felvegye vele a versenyt, miközben Kimi fiatalon sem az egykörös tempójáról volt nevezetes (nyilván volt pár jó időmérője, de alapvetően versenyállat volt).

trialboj
#8 trialboj 2016. június 04. 07:19  

Azért abban szerinte van igazság, hogy ha annyira jó autója lesz valamelyik csapatnak mint a merci, akkor a ferka párosa pl esélytelen lenne, ha a csillagosoknál kijátszák az 1-2es pilóta kártyát... már csak azért is mert Kimi kva peches, de amúgy is ritkán van ott Vettellel.
Az Rb cseréje, ahogy mondták jövőre fog beérni, a többieknek viszont nem reális cél vb esélyekről beszélni szóval tök mind1.

Benhower
#7 Benhower 2016. június 04. 00:08  
Kepano:
Tök mindegy, a lényeg, hogy hiába volt Webber sokkal jobb helyzetben még a szezon végén is, akkor is Vettelt tolták. Nagyon necces volt az, és hatalmas mázli. Ricciardo viszont jóval jobb pilóta Webbernél, úgyhogy Verstappen győzelmét már nehezebb lesz elintézni, de ezt az RB is tudja, ezért is gyúrnak már most rá (Barcelona és Monaco) :D

Na de most komolyan mit ártott neked ez a gyerek? Akármit csinál csak lehúzod...

Lewisthebest
#6 Lewisthebest 2016. június 03. 22:33  
Kepano:
Tök mindegy, a lényeg, hogy hiába volt Webber sokkal jobb helyzetben még a szezon végén is, akkor is Vettelt tolták. Nagyon necces volt az, és hatalmas mázli. Ricciardo viszont jóval jobb pilóta Webbernél, úgyhogy Verstappen győzelmét már nehezebb lesz elintézni, de ezt az RB is tudja, ezért is gyúrnak már most rá (Barcelona és Monaco) :D

És mivel tolták? :D Ha az neked tolás, hogy nem engedtek Webber sírásának és nem parancsoltak rá Vettelre Interlagosban, hogy engedje el akkor igen, a Németet tolták. De ezek nekem inkább egyenlő feltételek. Abu Dhabiban meg megint az Ausztrál futott fos kvalit a legjobb autóval és emiatt mást nem is tudtak mint, hogy Vettel matematikai esélyeiben reménykednek.

Utoljára módosítva: 2016. június 03. 22:33

Kepano
#5 Kepano 2016. június 03. 22:26  
Lewisthebest:
2010-ben se volt Webber stabilabb csak Vettel elbukott egy csomó pontot technikai hibákon. Bahrein: motor, Melbourne: fék, Barcelona: fék, korea: motor. Ez így önmagában 66 pont és akkor még nem számoltam ki, hogy ezek be nem következése okán Alonso és Webber mennyivel kevesebb pontot gyűjtött volna.

Tök mindegy, a lényeg, hogy hiába volt Webber sokkal jobb helyzetben még a szezon végén is, akkor is Vettelt tolták. Nagyon necces volt az, és hatalmas mázli.
Ricciardo viszont jóval jobb pilóta Webbernél, úgyhogy Verstappen győzelmét már nehezebb lesz elintézni, de ezt az RB is tudja, ezért is gyúrnak már most rá (Barcelona és Monaco) :D

Utoljára módosítva: 2016. június 03. 22:27

guide
#4 guide 2016. június 03. 22:25  
Kepano:
Ha vb címre lesznek esélyesek, akkor nagyjából azt fogják csinálni, mint 2010-ben. Hiába lesz Ricciardo stabilabb, és összeszedettebb, mindenáron a tiniszárt fogják tolni ezerrel, aztán vagy bejön, vagy nem...

A Red Bullnál mindig az ausztrálokat kell nyomni,mert különben baj lesz.:P

Lewisthebest
#3 Lewisthebest 2016. június 03. 22:14  
Kepano:
Ha vb címre lesznek esélyesek, akkor nagyjából azt fogják csinálni, mint 2010-ben. Hiába lesz Ricciardo stabilabb, és összeszedettebb, mindenáron a tiniszárt fogják tolni ezerrel, aztán vagy bejön, vagy nem...

2010-ben se volt Webber stabilabb csak Vettel elbukott egy csomó pontot technikai hibákon. Bahrein: motor, Melbourne: fék, Barcelona: fék, korea: motor. Ez így önmagában 66 pont és akkor még nem számoltam ki, hogy ezek be nem következése okán Alonso és Webber mennyivel kevesebb pontot gyűjtött volna.

Kepano
#2 Kepano 2016. június 03. 22:03  
Lewisthebest:
A konstruktőri bajnokságban valóban segít, de az egyéniben a bukásukat is jelentheti lásd Mclaren 2007. Ha csak Max vagy csak Ricc lenne akkor jövőre egy vb esélyes autóval simán behúzhatnák. Így meg hacsak nem lesz olyan dominanciájuk mint most a Mercinek a többiekre is figyelniük kell mert azzal, hogy csatáznak egymással a pontkülönbség is kevésbé nő az üldözőbolyhoz képest.

Ha vb címre lesznek esélyesek, akkor nagyjából azt fogják csinálni, mint 2010-ben. Hiába lesz Ricciardo stabilabb, és összeszedettebb, mindenáron a tiniszárt fogják tolni ezerrel, aztán vagy bejön, vagy nem...

Lewisthebest
#1 Lewisthebest 2016. június 03. 20:51  

A konstruktőri bajnokságban valóban segít, de az egyéniben a bukásukat is jelentheti lásd Mclaren 2007. Ha csak Max vagy csak Ricc lenne akkor jövőre egy vb esélyes autóval simán behúzhatnák. Így meg hacsak nem lesz olyan dominanciájuk mint most a Mercinek a többiekre is figyelniük kell mert azzal, hogy csatáznak egymással a pontkülönbség is kevésbé nő az üldözőbolyhoz képest.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat

02016.10.23. 12:52

Generációk háborúja: a "Verstappen-szabály" a rutin részsikere

"Tíz éve vagyok az F1-ben, és volt egy szabály, amihez a versenyzők tartották magukat. Aztán jöttek a fiatalok..."

02016.10.23. 01:07

Amerikai Nagydíj: végsebességek az időmérőn

A Manor visszatért a lista élére