Bizarr balesetet szenvedett a Sauber pilótája

írta: M4Sport
2016. szeptember 28. 18:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

Meglehetősen balszerencsésen sikerült a Sauber svéd versenyzőjének biciklis edzése: Marcus Ericsson ma közösségi oldalán jelentette, nemrég elütött egy „nagy csirkét”. Bár szemmel láthatóan megsérült az ütközés során, a pilóta biztosan részt vesz a Maláj Nagydíjon.

A Forma–1-es versenyzők körében régóta a kerékpározás az egyik – ha nem a – legnépszerűbb edzésforma, nem meglepő tehát, hogy Ericsson is tekeréssel készült a Maláj Nagydíjra. Felkészülése azonban nem a tervek szerint alakult, biciklizés közben ugyanis sikerült összeszednie néhány sérülést, mégpedig egy – első hallásra – meglehetősen bizarr baleset során.

„Ma érkeztem meg Kuala Lumpurba” – írta nemrég közösségi oldalán, majd gyorsan felvezette a nem mindennapi történetet. „Néhányan biztosan olvastátok már, hogy volt egy biciklis balesetem Thaiföldön. Szerencsés vagyok, hogy megúsztam néhány zúzódással és karcolással. Nem ajánlott elütni egy (nagy) csirkét 45 km/órás tempóval. De már összefoltoztak, és készen állok a Maláj Nagydíjra” – emelte ki, hogy a történtek nem lesznek hatással a hétvégéjére.

Később néhány képet is feltöltött a biciklijét ért sérülésekről, valamint saját horzsolásairól, végül pedig azt is megjegyezte, hogy a beleset másik résztvevője is „átvészelte az ütközést”. „Akár hiszitek, akár nem, a csirke elfutott! Nem tudom, mivel etetik a csirkéket Thaiföldön, mert ez az ütközés elég nagy volt” – tette hozzá humorosan, jelezve, hogy a hangulatával sincsenek problémák.

Ericsson nemrég magáról a hétvégéről is kifejtette gondolatait. „Újabb kihívást jelentő verseny vár ránk a magas hőmérséklet és a páratartalom miatt” – mondta csapata hivatalos oldalának. „Erre készültem a Szingapúri Nagydíj után egy thaiföldi edzőtáborban. A fizikai kihívás mellett az időjárás szerepe is fontos, itt ugyanis bármikor lehet vihar vagy heves esőzés. Emiatt azonban általában eléggé eseménydúsak és izgalmasak a versenyek” – tette hozzá.

A Forma–1 mezőnye Malajzia után azonnal Japán felé veszi irányt, az a helyszín pedig különösen kedves lesz a svéd számára. „Mindig nagyon jó visszatérni Japánba, hiszen 2009-ben ott éltem, amíg az ország Forma–3-as bajnokságában versenyeztem. Sok szép emlék köt oda, a szurkolók és az általuk teremtett légkör pedig tényleg egyedülálló” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze