Bolond lenne nem megpróbálni

írta: M4Sport
2016. október 26. 14:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

Marcus Ericsson továbbra is úgy gondolja, jó eséllyel marad a Saubernél, ám elmondása szerint bolond lenne nem próbálkozni a Force Indiánál.

A Sauber-istálló tulajdonosváltása óta a svéd kapcsolatok miatt Marcus Ericssont biztos pontként szokás emlegetni Hinwilben, ám ettől még tény, hogy a svédnek továbbra sincs szerződése 2017-re, a csapat pedig még nem tett bejelentést jövő évi terveiről. Miután Nico Hülkenberg a Renault-hoz távozik, a Force Indiánál megüresedik egy ülés. A hírek szerint erre újabban a Banco do Brasil pénzeit felmutatni képes Felipe Nasr is eséllyel pályázik – most azonban kiderült, jelenlegi csapattársa is érdeklődik e lehetőség iránt.

Ezt maga Ericsson árulta el. „Most nyílt egy új lehetőség a Force Indiánál. Ez egy jó hely. Még mindig úgy vélem, hogy a Saubernél fogok maradni, de már korábban is mondtam, hogy a legjobb csapatnál akarom folytatni, és most úgy fest, a Force India egészen erős. Egy középmezőnybe tartozó autóról van szó, én pedig pont erre vágyom a következő évre. Foglalkoztat minket a lehetőség, hülyék is lennénk, ha nem így lenne, hiszen még nincs aláírt szerződésem a következő évre, és ott felszabadult egy hely. Muszáj minden lehetőséget számba vennünk” – idézte a svéd versenyzőt az Autosport.

Monisha Kaltenborn, az istálló első embere szerint nem csak rajtuk múlik, kivel folytatják. „Folynak a tárgyalások, ismerjük a lehetőségeinket, de mint mindig, ehhez most is két fél megállapodására van szükség. Nincs rajtunk nyomás, hogy már holnap bejelentést tegyünk, de szeretnénk gyorsan megoldani a helyzetet” – fogalmazott az osztrák.

A csapatfőnök azzal is tisztában van, hogy a Sauber jelenleg – és tudva, hogy jövőre is csak egyéves erőforrással versenyeznek – nem túl vonzó célállomás a versenyzők számára, így azt is megérti, hogy Ericsson és Nasr más csapatoknál is körülnéz. Ami a párosa idei teljesítményét illeti, elmondta: „Nehéz szezon volt ez, a versenyzők számára és a csapat többi tagja számára is. Innen nézve jó munkát végeztek. De senki sem lehet elégedett az eredményeinkkel, mindig többre vágyunk.”

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#6 f1m12 2016. október 27. 14:53  

köszi

@ericsson@
#5 @ericsson@ 2016. október 26. 20:19  
f1m12:
hol lehet ezt megnézni, h a többiekről is tudjak?

http://www.skysports.com/f1/news/12433/10630380/united-states-gp-driver-ratings

Pl. Itt olvastam

Balrog
#4 Balrog 2016. október 26. 19:49  
f1m12:
hol lehet ezt megnézni, h a többiekről is tudjak?

kicsit nehezen követhető a topic, mert közben megy a diskurzus, de itt össze szokták gyűjteni a nevesebb szaklapok értékeléseit:
http://forums.autosport.com/topic/201587-driver-ratings-2016/page-28

f1m12
#3 f1m12 2016. október 26. 19:37  
@ericsson@:
Azért azt megjegyezném, hogy Ericsson az elmúlt futamokon elég erősen teljesít. Az a Q2 meg a futamon sokàig 11. volt a fos Sauberrel. Ja és mielőtt beszólnak az autosporton vagy vmelyik nemzetközi oldalon is 9-es osztalyzatot kapott a 10-ből ami magert beszél.

hol lehet ezt megnézni, h a többiekről is tudjak?

Balrog
#2 Balrog 2016. október 26. 19:23  
@ericsson@:
Azért azt megjegyezném, hogy Ericsson az elmúlt futamokon elég erősen teljesít. Az a Q2 meg a futamon sokàig 11. volt a fos Sauberrel. Ja és mielőtt beszólnak az autosporton vagy vmelyik nemzetközi oldalon is 9-es osztalyzatot kapott a 10-ből ami magert beszél.

Ericssonból egész korrekt versenyző lett, ezt el kell ismerni. Azt még mindig nem mondanám, hogy potenciális bajnokként lehet rá tekinteni, de az ilyen "ez meg mit keres itt" jellegű kétkedést az idei teljesítményével teljesen elhallgattatta. Viszont van pár jelölt, akit én személy szerint szívesebben látnék egy Force Indiában. :)

@ericsson@
#1 @ericsson@ 2016. október 26. 18:22  

Azért azt megjegyezném, hogy Ericsson az elmúlt futamokon elég erősen teljesít. Az a Q2 meg a futamon sokàig 11. volt a fos Sauberrel.

Ja és mielőtt beszólnak az autosporton vagy vmelyik nemzetközi oldalon is 9-es osztalyzatot kapott a 10-ből ami magert beszél.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”