Bottas kontra Verstappen – két menetben!

írta: M4Sport
2016. június 18. 17:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az Európa Nagydíj időmérőjén kétszer is egymásra talált Max Verstappen és Valtteri Bottas: először a második szakasz végén, majd az utolsó etapban a piros zászlós fázis után. A felek között természetesen nincs egyetértés abban, ki akadályozta a másikat.

Noha a felkészülés egyikük számára sem volt tökéletes (Verstappen az első, Bottas a harmadik szabadedzést hagyta ki különböző okok miatt), a kvalifikációt a finn és a holland pilóta is jó esélyekkel várta, hiszen tempójukra nem lehetett panasz. Végül azonban ezt a sebességet egyikük sem tudta jó eredményre váltani, Bottas ugyanis nyolcadik, Verstappen pedig kilencedik lett.

Köszönhetően többek között az utolsó szakasz megszakítását követő kakaskodásuknak (mindketten tiszta kört akartak futni a rendelkezésre álló rövid idő alatt, a pályán azonban egymást zavarták), amit egyébként a Q2 végén is megelőzött egy „találkozás”. „A Q1 nagyon jól ment” – kezdte nyilatkozatát Verstappen, majd gyorsan a kérdéses incidensre terelte a szót. „A Q2-ben is minden jónak tűnt, de Bottas megelőzött – teljesen feleslegesen! Ezért elveszítettem egy szett gumiabroncsot…”

Majd jött az utolsó szakasz; a második menet. „Nagyon jó volt az első köröm, amivel akár a harmadik helyre is kerülhettem volna, de előkerült a piros zászló, így csak a kilencedik helyen voltam. Nem tudtam mit tenni, a piros zászló az piros zászló. Újra kimentünk, de a kettes kanyarban ismét ugyanaz történt Bottasszal. Elém akart kerülni a szélárnyék kihasználásával, de szerintem ez nem volt egy okos manőver” – panaszkodott a holland, majd a futammal kapcsolatban megjegyezte: holnap Lewis Hamiltont akarja követni a mezőny élére.

A Q3-ban történtekről Bottas véleményét is kikérték – nem meglepő, ő máshogy látta az esetet: úgy érzi, a holland feltartotta őt az újraindítást követően. „A Q3-ban minden próbálkozásomnál bezavart a forgalom. A piros zászló után megpróbáltam leelőzni Verstappent, hogy tiszta kört futhassak, de ez nem jött össze. Azt hiszem, ma egyszerűen balszerencsések voltunk a forgalommal. Az első próbálkozásnál is, majd a piros zászló után is” – elmélkedett, végül azonban ő is hozzátette, most már főként a futammal foglalkozik, és bízik a Williams jó versenytempójában.

Nemcsak a versenyzők, a csapatok is másként értékelték a történteket. A Red Bullt vezető Christian Horner például „nem értette”, miért próbálkozott Bottas előzéssel, hiszen ezzel semmit sem nyert volna, ahogyan azt sem, miért kísérletezett kétszer ugyanazzal. A Williams főmérnöke, Rob Smledly viszont elárulta, az első esetnél azt hitték, Verstappen melegítő körön van, a másodiknál pedig Bottas azért próbálkozott, mert „mindenkinek nagyon kevés ideje volt, ezért tiszta pályát akart magának.”


Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

jackasszoli
#3 jackasszoli 2016. június 18. 19:11  

Szerintem meg jól csinálta, ha bejön neki akár az elsők közi is beért volna, mert a 2. szektora nagyon jó volt. Nem jött össze de majd holnap. :)

sába
#2 sába 2016. június 18. 18:23  

Ezt Bottas jól benézte, mindkettejük időmérőjét elcseszte.

Lewisthebest
#1 Lewisthebest 2016. június 18. 18:23  

Bottas amatőr volt. A végén a piros zászló után még rendbe van mert nem volt idő, de az elején hagynia kellett volna annyi helyet, hogy ne érje utol már az 1-es kanyarba

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt