Bottas megtalálta Baku titkait?

írta: M4Sport
2016. június 17. 18:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kanada után Azerbajdzsánban is erős hétvégéje lehet a Williamsnek és Valtteri Bottasnak, aki az első pillanattól kezdve jó tempót diktált az új pályán, sőt saját elmondása szerint tartalékai is maradtak még. A finn versenyző meglelte a bakui pálya titkait?

Bottas múlt vasárnap megszerezte idei első dobogós helyezését, ezen a hétvégén pedig ismét maximálisan kihasználhatja a Mercedes-motorok erejét. Legalábbis úgy tűnik a pénteki edzésnap után, ahol végig jól teljesített: a Mercedes már-már legyőzhetetlennek tűnő kettőse és a Force Indiát hajtó Sergio Pérez mögött negyedik lett az eredménylistán.

„Azt hiszem, erősek lehetünk ezen a pályán” – nyilatkozta a leintés után. „Imádom megtanulni és felfedezni az új pályákat; nagyon menő, amikor folyamatosan fedezed fel az aszfaltcsík titkait” – tette hozzá sejtelmesen. „Nagyon érdekes ez a pálya. A versenyzőket és az autókat is komoly kihívás elé állítja. Alapvetően egy gyors helyszínről beszélünk, ugyanakkor rengeteg kanyar található a pályán. Ma egyébként különböző mennyiségű leszorítóerővel próbálkoztunk.”

„Nem hiszem, hogy ez a pálya feküdne legjobb az autónknak, de úgy tűnik, hogy jók lehetünk rajta. A vezethetőség még nem tökéletes. Nem voltam maximálisan elégedett. Biztosra veszem, hogy még jobbak lehetünk majd” – jelezte a finn, akinek jó emlékei lehetnek az új helyszínekről, 2014-ben ugyanis dobogóra állhatott a visszatérő Osztrák Nagydíjon és az akkor debütáló orosz futamon is, tavaly pedig harmadik lett a felújított mexikói pályán.

Az edzés után nem mindenki volt elégedett a gumikkal és a tapadással (Ricciardo például ezekre panaszkodott a pénteki nap végén), Bottas viszont eddig nem találta szembe magát ilyen jellegű problémákkal. „Nem voltak gondjaim a gumikkal. Szerintem nem lesz sok boxkiállás ezen a versenyen. A pálya nagyon sokat javul még, és nagyon sokat tanulunk még róla, valamint a beállításokról is. Élveztem a mai napot, a pálya pedig nagyon menő. Megterhelő, több szempontból is. Holnap, úgy érzem, még többet hozhatunk ki belőle” – zárta gondolatát.


Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary