Bottas nem titkolja, mi a gond a Williamsnél

írta: M4Sport
2016. augusztus 16. 18:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapat finn pilótája, Valtteri Bottas nem csinál titkot abból, a Williams fejlesztések tekintetében elmaradt közvetlen ellenfeleitől, hiszen hiába vetettek be több új alkatrészt az év első felében, azok nem hozták a várt előrelépést.

2014-ben Sir Frank Williams csapata szállította az év legpozitívabb meglepetését azzal, hogy harmadikként zárt a gyártók bajnokságában. Ezt a pozíciót tavaly is megőrizték, a hibridéra harmadik szezonjában viszont már a negyedikért is harcolniuk kell, pedig ennek az évnek is dobogós reményekkel vágtak neki. Finn pilótájuk nemrég őszintén elmondta, hol hibáztak.

„A csapat nem volt teljesen elégedett a fejlesztésekkel és a frissítésekkel” – nyilatkozta Bottas az Autosportnak. „Néhány csapat kicsivel jobb munkát végzett ezen a területen. Így fordulhatott elő például az, hogy most a Force India nyomás alá tudott helyezni bennünket. A második félévben az lesz a legfontosabb, hogy kihozzuk a maximumot a versenyautónkból, ami az előző futamokon nem sikerült, hiszen küszködtünk kicsit” – folytatta értékelését.

Noha a Williams a nyári szünet alatt leállította az FW38-as fejlesztését, hogy a folytatásban csak és kizárólag a 2017-es évre összpontosítson, néhány alkatrész még érkezik a folytatásban (egészen a Szingapúri Nagydíjig), ezek ugyanis már korábban elkészültek. Most abban bíznak, ezek segítségével megőrizhetik helyüket, a fejlesztéseket szintén leállító indiai alakulattal szemben.

Ez a cél persze elmarad az év elején megfogalmazottól, a helyettes csapatvezető szerint azonban nincs ok a pánikra, hiszen ez is benne volt a pakliban. „Mielőtt pánikba esnénk, hogy a Williams visszacsúszik oda, ahol volt, elmondom, hogy ez elsősorban a mezőny szorosabbá válásának köszönhető, ami megesik, ha stabilak maradnak a szabályok. Az utóbbi futamokon persze elkövettünk néhány hibát, de ez benne van, ha új dolgokat próbálunk ki” – mondta Claire Williams.

„Tudjuk, milyen problémákkal szembesültünk, a mérnökök pedig már elkezdték felderíteni, hol gyökereznek ezek a gondok, hogy megpróbálják orvosolni őket, mielőtt bevetjük az új elemeket. Nem vagyunk elégedettek a jelenlegi pozíciónkkal, de ez olyasmi, ami minden valószínűség szerint elkerülhetetlen. Ez is egy kihívás: meg kell találnunk a megoldásokat” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"