Bottas talált egy „nagyon jó célt” idénre

írta: M4Sport
2016. március 10. 19:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes legyőzése nem lesz egyszerű, a Williamsnek azonban arra kell törekednie, hogy futamgyőzelemmel zárja a 2016-os évet – jelentette ki a csapat finn pilótája, Valtteri Bottas. A márkatárs, Felipe Massa is magabiztosan várja az évet.

Sir Frank Williams csapata 2014-ben és 2015-ben is harmadikként zárt a gyártók bajnokságában, és a két év alatt összesen 13 dobogós helyezést gyűjtött, győzni azonban egyszer sem tudott (a csapat legutóbbi sikere a 2012-es spanyol futamon diadalmaskodó Pastor Maldonado nevéhez köthető). Bottas szerint csak idő kérdése, hogy az istálló visszatérjen a győztesek közé, noha mindenki tisztában van azzal, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, ha le akarják győzni a két legnagyobb gyári alakulatot.

„Egyértelmű, hogy nyerni szeretnék” – tette egyértelmű egy olaszországi sajtóeseményen. „Jelenleg, egy olyan csapat számára, mint mi vagyunk, ez nagyon nehéz, de mindig meg kell próbálni. Szerintem lehetséges, ez az egész csupán idő kérdése. Nagyon keményen kell dolgoznunk érte, és várnunk kell a lehetőségekre. Folyamatosan ott szeretnék lenni a dobogón. Még sohasem nyertem futamot, szóval mindenképpen erre fogok törekedni. Párszor felállhattam már a dobogóra, de a legmagasabb fokára eddig még nem, szóval úgy gondolom, ez egy jó cél az idei szezonra” – jelezte.

A Williamsnél egyelőre nemcsak a fiatal finn tűnik roppant magabiztosnak: a csapat vezető tesztmérnöke a múlt héten azt mondta, idén elkaphatják a Ferrarit, hiszen a vörösök „nem látszanak olyan erősnek” és felkészültnek, mint a Mercedes, velük tehát szoros csatát vívhatnak. A célokról most a tapasztaltabb pilóta, Felipe Massa is beszélt, aki bár óvatosabban fogalmazott, mint márkatársa, szavaiból kivehető volt, hogy az istálló komoly terveket szövöget.

„Vannak terveink, az biztos” – idézte szavait a Motorsport. „A Mercedesszel szeretnénk harcolni, és persze a többi csapattal is. Nem tudjuk, hogy erre lesz-e lehetőségünk, de hinnünk kell benne és mindent meg kell tennünk érte. Mindenki a nulláról indul, szóval remélem, hogy jobb munkát végzünk majd, mint az előző két évben. De továbbra is a földön kell maradnunk. Tudjuk, hogy nagyon sok erős csapat van; például a Ferrari, ami nagyon sokat fejlődött az előző évben. Szóval, tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de keményen fogunk próbálkozni” – ígérte.

Massa a második barcelonai teszthéten a lágy gumival futotta legjobb körét, ami mindössze néhány tizeddel maradt el a Mercedest hajtó Nico Rosberg leggyorsabb lágy keveréken elért eredményétől. A brazil azonban nem akar messzemenő következtetéseket levonni ebből, hiszen nem tudja, mennyi üzemanyag volt ellenfele autójában. „Magabiztosabbak vagyunk tőle, de nem tudunk semmit az üzemanyagszintekről. Itt 10 kiló körülbelül három tizedet jelent. Ez is a játék része. Szerintem a Mercedes még mindig előttünk van. Versenyképesek vagyunk, de hogy mennyire…” – magyarázta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary