Bottast érdekli a Ferrari, de…

írta: M4Sport
2016. január 08. 17:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams finn versenyzője, Valtteri Bottas szívesen csatlakozna a Ferrarihoz, a vörösök F1-es alakulatát azonban nem tartja különlegesebbnek jelenlegi csapatánál, vagy például a Mercedes istállójánál; neki most az legfontosabb, hogy gyors autó legyen alatta a folytatásban.

Bottas a 2015-ös év során több forrás szerint is közel került a Ferrarihoz, hiszen ő is szerepelt azon a listán, amin Kimi Räikkönen lehetséges utódait tartották számon, sőt állítólag ő volt az első számú jelölt a honfitárs helyére. Az olaszok végül meghosszabbították Räikkönen szerződését, a csapatvezető, Maurizio Arrivabene azonban nemrég kijelentette, idén szorosabb küzdelmet vár pilótáitól, szavait pedig egyfajta figyelmeztetésként is értelmezhetjük.

Abban az esetben, ha az idősebb finn sorsa bizonytalanná válik, újra kezdetét veheti az utódkeresés, Bottas pedig ismét ott lehet a jelöltek között. Ő egyébként a szóban forgó felvetés kapcsán kijelentette, továbbra sem zárkózik el a csapatváltás elől, a ferraris lehetőséget pedig érdekesnek tartja. „Egy ikonikus márkáról beszélünk” – nyilatkozta az UOL Esporte munkatársának. „Ez nemcsak a Forma-1-ben van így, hanem azon kívül is. Mindenki tudja, mennyire jó a Ferrari, szóval teljesen egyértelmű, hogy érdekesnek tartom a csapatot” – folytatta, majd gyorsan hozzátette.

„Viszont arra is emlékszem, hogy gyermekként a Williams autót is érdeklődve figyeltem. Akkoriban futamokat és világbajnoki címeket nyertek, szóval örülök, hogy már most is egy történelmi csapattal dolgozhatok” – utal Sir Frank Williams alakulatának legsikeresebb időszakára, azaz az 1990-es évek elejére és közepére, amikor olyan nagyságok értek fel a csúcsra az istálló színeiben, mint Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill és Jacques Villeneuve.

Bottas egyébként nemcsak a Williamsszel áll kapcsolatban, hanem bizonyos értelemben a Mercedesszel is, a gyár sportigazgatója, Toto Wolff ugyanis még mindig érdekelt a menedzsmentjében, sőt tavaly elhintette, ha az istállónak pilótára lenne szüksége, akkor Fernando Alonsót és saját védencét keresné fel egy ajánlattal. „Versenyzőként a Mercedest is tisztelem, hiszen most nagyszerű formában vannak, és a pilóták általában azoknál a csapatoknál akarnak versenyezni, amelyek nyerő autókkal rendelkeznek” – mondta a címvédő említésekor.

Néhány pilóta azon túl, hogy győztes autóra vágyik, pályafutása során legalább egyszer részese akar lenni a „Ferrari-élménynek”. Sebastian Vettel például nem győzi hangsúlyozni, gyermekkora óta a vörös autóról álmodott, Bottas azonban nem tartja különlegesebbnek az olaszokat, mint mondjuk a már említett Mercedest, vagy éppen a Williams F1-es istállóját. „Nincsenek különleges óhajaim. Ferrari, Williams, Mercedes; ezek mind jó csapatok. Egy versenyző pedig tényleg a lehető leggyorsabb versenyautót keresi” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. január 08. 18:29  

nem hiszem hogy egyszer a Ferrari versenyzője lesz.