Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 23. 16:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hullámzó teljesítményt nyújt a McLaren-Honda, a nyári szünet utáni fellendülést ugyanis az utóbbi időben egy kisebb visszaesés követte, a csapat versenyigazgatója, Éric Boullier azonban nem aggódik, hiszen tudni véli, mindez elsősorban a pályák közötti különbségeknek köszönhető.

Egy rövid ideig Jenson Button és Fernando Alonso folyamatosan a Q3-as szereplést célozta, a versenyeken pedig ismét ott voltak a pontszerzők közé, Japánban viszont a McLaren inkább tavalyi önmagát idézte, és a tegnapi időmérőn is elmaradtak a biztató formától: Alonso tizenkettedik, a forgalomra panaszkodó Button pedig csak tizenkilencedik lett.

A helyezéseknél is aggasztóbb azonban, hogy a csapat tempója most jobban elmarad a közvetlen riválisokétól. Boullier azonban nem aggódik amiatt, hogy a McLaren és a Honda elveszítette az irányt, elmondása szerint ugyanis a visszaesést a pályák jellemzői közötti különbségek okozzák, ezekkel pedig már korábban számoltak.

„Azt hiszem, mindez a pályakaraktereknek köszönhető” – magyarázta a francia szakember. „Vannak olyan aszfaltcsíkok, melyek vonalvezetése jobban fekszik az autónknak, és vannak olyanok is, melyek kevésbé. Ráadásul, ha összehasonlítjuk magunkat a közvetlen ellenfelekkel, látni fogjuk, hogy a középmezőny nagyon szoros. Hét-nyolc futammal ezelőtt a jelenlegi lemaradásunkkal előrébb végeztünk volna, és az állás egyre szorosabb és szorosabb lesz” – tette hozzá.

Míg a McLaren-Honda nagyon jól viselkedik a féktávokon és a kanyarok bejáratánál, a hosszabb, elnyújtott kanyarokban továbbra is szenved. Ez több tényezőnek is köszönhető: a Motorsport információi szerint például még mindig magas az erőforrás súlypontja, és maga az egység sem olyan könnyű, mint a rivális gyártók által használtak, noha a szezon során próbálták csökkenteni annak súlyát a különböző fejlesztésekkel.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#5 f1m12 2016. október 23. 20:45  
BCS_F1:
Ha jövőre 4. erő lenne stabilan a McLaren, azzal már nagyon elégedett lennék. Akkor már esély lenne dobogós helyekre is. Való igaz, hogy nehéz az erőforrás, és még az előfecskendezést sem használják tudtommal.

a Ferrari most a harmadik erő. a dobogóért labdába se rúgnak. szóval ne legyél elégedett ennyivel. ide jobb teljesítmény kell. az etalon a RB, mert dinamikus, tud fejlődni szemmel láthatóan és profi utánpótlás csapatuk van. míg a Meki meg a ferka elköltött egy csomót sztárpilótákra, akik vesződnek a géppel és szenvednek a háttérben zajló dolgoktól,addig a RBnál az ilyesmit is más csinálja. jó a csapatstruktúra. igaz a ferrarinál rosszabb aligha lehet

No.1
#4 No.1 2016. október 23. 19:45  
oltaag5:
Ezt nyilván nem mondhatja még akkor se ha ez áll a legközelebb a valósághoz :D Vicces mert nyáron Alonso azt nyilatkozta h Austin nagyon fekszik majd nekik...:D hát látom Mondhatnak ezek bármit ez az autó akkor is egy fos mind a kasztni mind a motor. Szerintem ha összeszarják magukat akkor sem lesznek jövőre 3. - 4. erőnél jobbak...de ne legyen igazam

Ember hol élsz te? 3.-4. erőnél jobbak? Jó ha hátulról lesznek 3.-4. erő. Ha a renault összekapja magát akkor már csak a manort és a saubert tudják megelőzni.

BCS_F1
#3 BCS_F1 2016. október 23. 18:43  

Ha jövőre 4. erő lenne stabilan a McLaren, azzal már nagyon elégedett lennék. Akkor már esély lenne dobogós helyekre is. Való igaz, hogy nehéz az erőforrás, és még az előfecskendezést sem használják tudtommal.

oltaag5
#2 oltaag5 2016. október 23. 17:01  
HannaLill:
Vagy azért estek vissza mert az egész autó úgy szar ahogy van a fejlesztések nem működnek rohadjanak meg azok akik ezt az egész szart megtervezték

Ezt nyilván nem mondhatja még akkor se ha ez áll a legközelebb a valósághoz :D
Vicces mert nyáron Alonso azt nyilatkozta h Austin nagyon fekszik majd nekik...:D hát látom
Mondhatnak ezek bármit ez az autó akkor is egy fos mind a kasztni mind a motor. Szerintem ha összeszarják magukat akkor sem lesznek jövőre 3. - 4. erőnél jobbak...de ne legyen igazam

HannaLill
#1 HannaLill 2016. október 23. 16:42  

Vagy azért estek vissza mert az egész autó úgy szar ahogy van a fejlesztések nem működnek rohadjanak meg azok akik ezt az egész szart megtervezték

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra