Brawn: Hamilton gyorsabb, de Rosberg kompenzál

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 04. 18:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

A korábbi csapatvezető, Ross Brawn nem titkolja, vegyes érzésekkel hagyta el a Mercedest, a történtekért azonban nemcsak a gyár vezetőit okolja, hanem saját magát is. Ennek ellenére örül az istálló sikereinek, a bajnoki csata kapcsán pedig kijelentette: Nico Rosberg jó győztes lenne.

Brawn az Adam Parr-ral közösen megírt, Total Competition (Totális versengés) című könyvében is írt a Mercedestől való távozásáról, melyben elmondása szerint komoly szerepet játszott az, hogy az idő múlásával egyre kevésbé tudott megbízni az új vezetőkben. A brit szakember nemrég a BBC-nek is mesélt erről az időszakról, és „nyugdíjba vonulásának” körülményeiről.

Elmondta, a törés 2013 januárjában következett be, amikor megtudta, hogy a Mercedes Paddy Lowe-re bízza a technikai részleg vezetését. Persze, nem az zavarta, hogy a cég leigazolta honfitársát. „Ez az ügy így utólag nézve minden részvevő számára szerencsétlenül alakult” – kezdte. „Én (a McLaren akkori csapatfőnökétől), Martin Whitmarshtól tudtam meg, hogy Paddy csatlakozik a Mercedeshez, és ez számomra elfogadhatatlan volt” – ismerte el őszintén.

„Ez egyfajta válság volt számomra, amikor belegondoltam abban, hogy talán én kreáltam ezt a helyzetet, és magamat kell okolnom, tudva, hogy ezen nehezen fogok túllépni. Méltányosságból azt mondtam a vezetőségnek, hogy nem tudom, meddig maradok elkötelezett, most, hogy ők hoznak embereket, és én nem tudom, hosszabb távon, hogyan fog működni ez a dolog. Ők úgy értették, nem maradok velük. Szóval néhány reakciót én váltottam ki. Ezért magamat okolom. De ha egyszer eljutsz arra a pontra, hogy nem tudod, mi következik, azt nehéz elfelejteni” – mondta.

A történtek ellenére nincs benne keserűség, és a Mercedes sikereinek is örül, a vezetőséget pedig külön dicsérettel illette, mondván Toto Wolff és Lowe is remek munkát végzett, hiszen nem veszítették el a fejüket, kezelni tudták a versenyzők rivalizálását és eközben még folyamatosan javítottak is a csapat teljesítményén.

A beszélgetés során a bajnoki küzdelem is szóba került, ami már a következő futamon is véget érhet, ha Rosberg megszerzi a győzelmet. A német egyes vélemények szerint főként a csapattárs, Lewis Hamilton műszaki hibáinak köszönheti előnyét, abban az esetben pedig, ha sikerül felérnie a csúcsra, bajnoki sikeréért is köszönetet mondhat szerencséjének. Brawn nem ért egyet ezekkel a kijelentésekkel: úgy véli, Rosberg a márkatárs hibáitól függetlenül is az F1 „méltó bajnoka” lehet.

„Nagyszerű dolog az idei évvel kapcsolatban, hogy bármelyik pilóta is nyeri a bajnoki címet, meg fogja érdemelni azt. Beszélhetünk a megbízhatóságról, de ez minden pilóta esetében hullámzó az évek során, és el kell fogadnunk, hogy ez a balszerencsefaktor is hozzátartozik ehhez a sporthoz. Érzelmi okokból szeretném, hogy Nico nyerjen, mert ő egy hihetetlenül szívós fickó! Lewis olyan sokszor legyőzte már. Lewis természetesebb tehetség, jobb pilóta és valamivel gyorsabb is Nicónál. De Nico kitartó és nagyon jól alkalmazkodik, ezzel pedig kompenzálja mindezt” – magyarázta.

Oszd meg!

59 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Mendez
#59 Mendez 2016. november 09. 06:58  
vinyei93:
A mondataid fele a "ha" szóval kezdődik. Innentől kezdve a mondataid fele nem igaz, mivel meg se történt. De veled is tök felesleges irni. Inkább rabizlak Sanio-ra, jól ellesztek. Na szia ;)

Azt írtad a hozzászólónak,hogy a mondatai fele "ha"-val kezdődik.Nos,a Ham rajongók is ezt teszik.pl. "mi lett volna HA Lewis motorja nem adja meg magát itt,vagy itt",stb.Így a Ti érveitek sem helytállóak.Egyébként meg teljesen mindegy,egyszer az egyiknek,másszor a másiknak kedvez jobban fortuna.
De tovább is mehetünk ezen az úton.Mi lett volna ha a Honda jó motort gyárt és a Meki is jó autót? :D

albutr
#58 albutr 2016. november 08. 18:04  
Mtom:
Igaz hogy technikai sport, es az a VB akinek a vegen tobb pobtja van. Csak sokaknak (koztuk nekem is) nem igazi gyozelem az hogy valaki ugy nyer hogy az egyetlen ellenfelenek allandoan technikai gondja van, mig neki gyakorlatilag semmi. Ha Hamilton a vegen csak mondjuk 10 ponttal kap ki, ugy hogy elvesztett motorhibak miatt kb. 35-ot, akkor ki vegzett egyebkent jobb munkat?

+ a Ferrari ausztrál futamot nagyon eltaktikázta ha nincs akkor azt Vettel megnyerte volna.

sztárvorsz
#57 sztárvorsz 2016. november 08. 08:37  

Szerintem megérdemli, Hamilton gyorsabb, de sosem volt mérföldekkel jobb, Nico szinte végig ugyanazt a szintet képviselte, 1 cím kijárhat Rosberg-nek is, főleg, hogy ő az, aki itt volt már az építkezés fázisban is. Technikai fronton meg idén talán Ham húzza a rövidebbet, de az elmúlt 3 évet is nézve már nem biztos. Illetve Hamilton-nak is volt szerencséje is nem egyszer idén, pl. Kanadában, Monacoban stb.

Paberto
#56 Paberto 2016. november 08. 01:08  

Brawn: Hamilton gyorsabb, de a Mercedes kompenzál

cybergyerek
#55 cybergyerek 2016. november 07. 20:52  
athos777:
jajj, te kis ferdítős... versenyen csak 4szer esett ki Hamilton, 100 pontot veszítve. rosberg meg hétszer, 175 pontot bukva. Az hogy mennyi műszaki hibád van, senkit nem érdekel. Az a szerencsén múlik. 2008-ban, ha Massa motorja nem adja fel 3 körrel a vége elött a hungaroringen, akkor Lewis nem lett volna bajnok, lehet nem is igazolta volna le a Mercedes. Másrészt meg, a szar rajtjai miatt forgalomban autózik, előznie kell, és csodálkozik mindenki, hogy állandóan motorhibája van? Lewis gyors, de keményen is nyomja, és ezt a 2016os merci nem bírja. Rosberg meg kicsit lassabb, de nem hajtja szét a verdát.

ez a "széthajtja a motort" érv már a raikkönen-mclaren időkben is ciki volt, nem hogy még manapság...

Mtom
#54 Mtom 2016. november 07. 18:53  

Igaz hogy technikai sport, es az a VB akinek a vegen tobb pobtja van. Csak sokaknak (koztuk nekem is) nem igazi gyozelem az hogy valaki ugy nyer hogy az egyetlen ellenfelenek allandoan technikai gondja van, mig neki gyakorlatilag semmi.
Ha Hamilton a vegen csak mondjuk 10 ponttal kap ki, ugy hogy elvesztett motorhibak miatt kb. 35-ot, akkor ki vegzett egyebkent jobb munkat?

SANI{Ó
#53 SANI{Ó 2016. november 07. 07:49  
vinyei93:
Teljesen mindegy mi lesz, ha Rosberg nem nyeri meg, akkor "na még így se ment neki", ha megnyeri akkor meg "így könnyű". Nem fogom megerteni, hogy miért baj az, ha Hamilton kivételesen nem nyeri meg a vb-t.

nem az a gond, hogy Hamilton nem nyer, sőt! a viselkedése révén meg is érdemelné, hogy más nyerjen, de ne a mák faktor mellett, íróasztalon eldöntve, hatalmas átlátszó, az ellenfél gáncsolásával, éppen hogy bekocsikázva, egy olyan autóval, amivel Zsolt is nyerne.....

niconauta
#52 niconauta 2016. november 06. 22:26  

the end?
a filmek végén felbukkan a végefőcím, a moziban felkapcsoják a villanyt, lezárul egy emlékezetes sorozat évad? aztán csak bámulunk a semmibe
a végéig legyen izgalom, felőlem győzhet Hamilton

Janisf
#51 Janisf 2016. november 06. 20:37  
albutr:
itt az a baj hogy Rosberg mégegyetlen egyszer sem győzzte le Hamiltont nagy csatában ugyanis mikor A LEWISNÁL MINDEN KLAPPOLT AKKOR A NICO NEM TUDOTT MIT KEZDENI VELE.

Én Rosberg fejlődésében látom azt a potenciált, hogy erre is képes lesz erőből.
Valamint 1-2 verseny végeredményében lehet a körülményeket okolni, de egy 19-20 futamos évad során ez hatalmas hülyeség...

Mr. Répatorta balneológus
#50 Mr. Répatorta balneológus 2016. november 06. 20:29  
albutr:
itt az a baj hogy Rosberg mégegyetlen egyszer sem győzzte le Hamiltont nagy csatában ugyanis mikor A LEWISNÁL MINDEN KLAPPOLT AKKOR A NICO NEM TUDOTT MIT KEZDENI VELE.

Csak 9-szer.

Mr. Répatorta balneológus
#49 Mr. Répatorta balneológus 2016. november 06. 20:25  
Konszpiresiszeoriz:
Majmok! Fejezzétek már be! Állandóan itt statisztikáztok,ki a faszt érdekel? Azt elfelejtitek hogy Hamilton 3.-szor ment neki Niconak és mind a háromszor a Német szívta meg? A Spanyol futamot nyerte volna Nico és ha Hami nem üti ki tudatosan már most bajnok lenne a Német. Kanadában leküldte a fűre Nicot és még a második helyet sem tudta hozni ez miatt Rosberg. Ausztriában pedig a " CSAPATBAJNOKI AZ ELSŐ" felkiáltással ráengedték az Angolt az utolsó körben.Ha mindketten kiestek volna az lett volna a csoda. Tudjátok hol lenne a Mercedes Hamilton nélkül? Schumi meg Rosberg nyerné a VB-ket! Hamilton meg ott autózgatna a 10.-ik hely közelében a Mekivel élete végéig 1-szeres bajnokként!

Tökéletes megfogalmazás. Csak egyetérteni tudok vele.

Mr. Répatorta balneológus
#48 Mr. Répatorta balneológus 2016. november 06. 20:21  

Ezt a játékot is pontra játsszák. Aki többet szerez, az nyer. A többi bla-bla, duma, ostobaság, sületlenség szerecsenmosdatás. Ez volt valahol Niconauta példájának is a lényege.

nova76
#47 nova76 2016. november 06. 19:48  
albutr:
itt az a baj hogy Rosberg mégegyetlen egyszer sem győzzte le Hamiltont nagy csatában ugyanis mikor A LEWISNÁL MINDEN KLAPPOLT AKKOR A NICO NEM TUDOTT MIT KEZDENI VELE.

Blabla. Dehogynem győzte le. Nem egyszer szerezte meg a polet, és nem egyszer győzte már le. Nyilván ha Lewisnak épp jó napja/hétvégéje van és az első helyről indul és még az első helyen fordul is el, akkor már nem győzi le ugyanazzal az autóval. De ez túl sok ha. Elismeri mindenki hogy jobb, de idén saját hibából is többet mutatott.

albutr
#46 albutr 2016. november 06. 18:24  
Janisf:
Önmagadnak szeretnéd Hamilton nagyságát ezekkel a szubjektív számokkal és ezekkel a kiragadott eseményekkel bizonyítani? Mert nekem nem szükséges bizonyítanod, pontosan tudom hogy óriási tehetség és nagyon nagy versenyző. De épp ettől lesz Rosberg küzdelme értékesebb, és bízom benne, hogy a végső sikere is.. Megérdemelné!

itt az a baj hogy Rosberg mégegyetlen egyszer sem győzzte le Hamiltont nagy csatában ugyanis mikor A LEWISNÁL MINDEN KLAPPOLT AKKOR A NICO NEM TUDOTT MIT KEZDENI VELE.

albutr
#45 albutr 2016. november 06. 18:07  
Konszpiresiszeoriz:
Majmok! Fejezzétek már be! Állandóan itt statisztikáztok,ki a faszt érdekel? Azt elfelejtitek hogy Hamilton 3.-szor ment neki Niconak és mind a háromszor a Német szívta meg? A Spanyol futamot nyerte volna Nico és ha Hami nem üti ki tudatosan már most bajnok lenne a Német. Kanadában leküldte a fűre Nicot és még a második helyet sem tudta hozni ez miatt Rosberg. Ausztriában pedig a " CSAPATBAJNOKI AZ ELSŐ" felkiáltással ráengedték az Angolt az utolsó körben.Ha mindketten kiestek volna az lett volna a csoda. Tudjátok hol lenne a Mercedes Hamilton nélkül? Schumi meg Rosberg nyerné a VB-ket! Hamilton meg ott autózgatna a 10.-ik hely közelében a Mekivel élete végéig 1-szeres bajnokként!

az hogy a Merci sikeres kellett oda Paddy Lowe is.,

Thibczy
#44 Thibczy 2016. november 06. 16:12  
Konszpiresiszeoriz:
Majmok! Fejezzétek már be! Állandóan itt statisztikáztok,ki a faszt érdekel? Azt elfelejtitek hogy Hamilton 3.-szor ment neki Niconak és mind a háromszor a Német szívta meg? A Spanyol futamot nyerte volna Nico és ha Hami nem üti ki tudatosan már most bajnok lenne a Német. Kanadában leküldte a fűre Nicot és még a második helyet sem tudta hozni ez miatt Rosberg. Ausztriában pedig a " CSAPATBAJNOKI AZ ELSŐ" felkiáltással ráengedték az Angolt az utolsó körben.Ha mindketten kiestek volna az lett volna a csoda. Tudjátok hol lenne a Mercedes Hamilton nélkül? Schumi meg Rosberg nyerné a VB-ket! Hamilton meg ott autózgatna a 10.-ik hely közelében a Mekivel élete végéig 1-szeres bajnokként!

Jézusom...

deze75
#43 deze75 2016. november 06. 13:20  
Lombardo:
Csak akkor ezt kell mondani, hogy több pontja van, nem azt, hogy idén jobb mint Hamilton.

Akkor 2007-ben nem volt jobb Ham Alonál..ua pontja volt ,de nem volt jobb nála?

Lombardo
#42 Lombardo 2016. november 06. 12:58  
Lord Vader:
Pff.. Be kene fejezni a baromsagot. Rosberg, ha nyer iden VB-t, akkor az azert lesz mert megerdemli. Ennyi... Ahhoz. hogy tabella ellovas legyel, jol kell vezetni. Ki a faszt erdekel Hamiltonnak milyen bajai vannak ? senkit. Az a vb., aki a legtobb pontal zar az utolso futam leintesekor. Szerintem nincs mit beszelni. Hiaba jossztok a hulye statisztikkal, hogy Hamilton hol, meg mikor lett volna, HA ez meg Ha az. Senkit se erdekelnek ezek, mivel ez technkai sport.. neha megallnak a kocsik a palyan mert ledoglik bennuk valami. Ez nem Rosberg hibaja. O teszi a dolgat: jol vezet.

Csak akkor ezt kell mondani, hogy több pontja van, nem azt, hogy idén jobb mint Hamilton.

vinyei93
#41 vinyei93 2016. november 06. 12:06  
Lord Vader:
Pff.. Be kene fejezni a baromsagot. Rosberg, ha nyer iden VB-t, akkor az azert lesz mert megerdemli. Ennyi... Ahhoz. hogy tabella ellovas legyel, jol kell vezetni. Ki a faszt erdekel Hamiltonnak milyen bajai vannak ? senkit. Az a vb., aki a legtobb pontal zar az utolso futam leintesekor. Szerintem nincs mit beszelni. Hiaba jossztok a hulye statisztikkal, hogy Hamilton hol, meg mikor lett volna, HA ez meg Ha az. Senkit se erdekelnek ezek, mivel ez technkai sport.. neha megallnak a kocsik a palyan mert ledoglik bennuk valami. Ez nem Rosberg hibaja. O teszi a dolgat: jol vezet.

Nekik nem ez a probléma, hanem az, hogy nem így kellene legyen szerintük. De én is így gondolom, történt ahogy történt. Ha a "kellene" alapján osztanak a vb-t, akkor kapásból a pontozás teljesen felesleges. De van pontozas, nincs utólagos így kellett volna lennie elv. Rosberg vezet, ha a végén is ő fog, akkor övé a cím ennyi.

zuzmó
#40 zuzmó 2016. november 06. 12:05  
Lord Vader:
Pff.. Be kene fejezni a baromsagot. Rosberg, ha nyer iden VB-t, akkor az azert lesz mert megerdemli. Ennyi... Ahhoz. hogy tabella ellovas legyel, jol kell vezetni. Ki a faszt erdekel Hamiltonnak milyen bajai vannak ? senkit. Az a vb., aki a legtobb pontal zar az utolso futam leintesekor. Szerintem nincs mit beszelni. Hiaba jossztok a hulye statisztikkal, hogy Hamilton hol, meg mikor lett volna, HA ez meg Ha az. Senkit se erdekelnek ezek, mivel ez technkai sport.. neha megallnak a kocsik a palyan mert ledoglik bennuk valami. Ez nem Rosberg hibaja. O teszi a dolgat: jol vezet.

Mindenki jól vezet itt

Lord Vader
#39 Lord Vader 2016. november 06. 11:39  

Pff.. Be kene fejezni a baromsagot. Rosberg, ha nyer iden VB-t, akkor az azert lesz mert megerdemli. Ennyi...

Ahhoz. hogy tabella ellovas legyel, jol kell vezetni. Ki a faszt erdekel Hamiltonnak milyen bajai vannak ? senkit. Az a vb., aki a legtobb pontal zar az utolso futam leintesekor. Szerintem nincs mit beszelni. Hiaba jossztok a hulye statisztikkal, hogy Hamilton hol, meg mikor lett volna, HA ez meg Ha az. Senkit se erdekelnek ezek, mivel ez technkai sport.. neha megallnak a kocsik a palyan mert ledoglik bennuk valami. Ez nem Rosberg hibaja. O teszi a dolgat: jol vezet.

027
#38 027 2016. november 06. 11:06  
Konszpiresiszeoriz:
Ausztriában Hamiton fordult bele Nicoba. Még hogyha a Német volt is a hibás mert nem fordult időben. Ott vannak a felvételek. A Spanyol futamon pedig Nico nullázott és ez tény...

Oké tegyük fel hogy Ham fordult bele Nicoba ..ami egy baromság:D
Akkor viszont hogy lenne már Kanada is Ham hibája..:D mindkét estben a védekező versenyző egyenesen tovább megy amikor kanyarodnia kéne ami másik meg belefordul..
Akkor a te elméleted szerint Rosberg volt a hibás kanadában..Gondolkozz egy picit mielött hülyeségeket irsz.

T.L.G
#37 T.L.G 2016. november 06. 10:40  
Konszpiresiszeoriz:
Majmok! Fejezzétek már be! Állandóan itt statisztikáztok,ki a faszt érdekel? Azt elfelejtitek hogy Hamilton 3.-szor ment neki Niconak és mind a háromszor a Német szívta meg? A Spanyol futamot nyerte volna Nico és ha Hami nem üti ki tudatosan már most bajnok lenne a Német. Kanadában leküldte a fűre Nicot és még a második helyet sem tudta hozni ez miatt Rosberg. Ausztriában pedig a " CSAPATBAJNOKI AZ ELSŐ" felkiáltással ráengedték az Angolt az utolsó körben.Ha mindketten kiestek volna az lett volna a csoda. Tudjátok hol lenne a Mercedes Hamilton nélkül? Schumi meg Rosberg nyerné a VB-ket! Hamilton meg ott autózgatna a 10.-ik hely közelében a Mekivel élete végéig 1-szeres bajnokként!

A 3 esetből Spanyolországot a versenybíróság versenybalesetnek minősítette, ahol egyik pilóta sem vétett a szabályok ellen. Rosberg leterelte Hamiltont, aki a fűvön egcsúszott, belement Rosbergbe. Egyik sem volt vétlen, mindketten nulláztak. Ezt szerintem egyik oldalon sem lehet felróni.

Ausztriában egyértelműen Nico volt a hibás. Hogy ténylegesen melyik ment bele a másikba, lényegtelen kérdés, a kérdés, hogy ki volt az, akinek hibájából az ütközés megtörtént. Ez egyértelműen Rosberg volt, nem is véletlen, hogy büntették érte.

Kanada valóban Hamilton sara, de azért ha már a rajt utáni kakaskodásokat vesszük, nézzük meg az ausztrál nagydíjat is, ahol Hamiltont terelte ki Rosberg. Ilyenek vannak a rajt után. De tény, hogy ebben Hamilton volt a saras.

De ez még így is 1/3, amikor Hamilton hibájából Rosberg hátra került. És Hamiltonnál is volt olyan, amikor idén más miatt hátrakerült (pl. Bahrein, Kína).

zuzmó
#36 zuzmó 2016. november 06. 10:39  
Konszpiresiszeoriz:
Ausztriában Hamiton fordult bele Nicoba. Még hogyha a Német volt is a hibás mert nem fordult időben. Ott vannak a felvételek. A Spanyol futamon pedig Nico nullázott és ez tény...

Igazad van, de közben Hamiltont zavarták az unikornisok akik épp füves cigit sodortak az ominózus kanyar rázókövén.

Igen. Hamilton meg behúzta Spanyolországot és az FIA 50 pontot adott neki 25 helyett. Csak senki se nézi futamról futamra a ponttáblázatot. De mi figyelünk... Ezek meg csak agyhalottak és kész.

T.L.G
#35 T.L.G 2016. november 06. 10:33  
athos777:
jajj, te kis ferdítős... versenyen csak 4szer esett ki Hamilton, 100 pontot veszítve. rosberg meg hétszer, 175 pontot bukva. Az hogy mennyi műszaki hibád van, senkit nem érdekel. Az a szerencsén múlik. 2008-ban, ha Massa motorja nem adja fel 3 körrel a vége elött a hungaroringen, akkor Lewis nem lett volna bajnok, lehet nem is igazolta volna le a Mercedes. Másrészt meg, a szar rajtjai miatt forgalomban autózik, előznie kell, és csodálkozik mindenki, hogy állandóan motorhibája van? Lewis gyors, de keményen is nyomja, és ezt a 2016os merci nem bírja. Rosberg meg kicsit lassabb, de nem hajtja szét a verdát.

És Timad a ferdítős...

Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy ebből a 7 Rosberg kiesésből 3 2013-ban történt...amikor a mercedesek konstansan kb. a 3-6. helyért harcoltak, 1-2 kiugró futamtól eltekintve. Elég abszurd feltételezés, hogy Nico ezen futamokon 25 pontot vesztett. Lehet azzal vitatkozni, hogy ki mennyi pontot vesztett technikai hibákon, de azt hiszem kijelenthetjük minden nagyobb leégés veszélye nélkül, hogy 2014-et és 2015-öt nem a technikai hibák mennyisége döntötte el, annak ellenére sem, hogy Rosberg mindkét évben ezek miatt több pontot vesztett. Idei évet viszont simán eldönthetik még a technikai hibák, ami persze nem meglepő, mert ez egy technikai sport, de ne csináljunk már úgy, mintha nem létezne ez a tény!


"Másrészt meg, a szar rajtjai miatt forgalomban autózik, előznie kell, és csodálkozik mindenki, hogy állandóan motorhibája van?"

Egy kis gondolkodás nem ártott volna, mielőtt ezt leírod. Ezek a motorok ma már úgy készünek, hogy 4-5 versenyhétvégét ki kell bírniuk, sőt talán kicsit többet is, hogy felkészüljenek egy esetleges tech hibára. A 3 tönkrement motorból eggyel Hamilton 2 versenyhétvégét teljesített, eggyel egyet, eggyel pedig egyet sem, mielőtt tönkrement volna! Nehogy már azt próbáld bemagyarázni, hogy Hamilton vezetési stílusa miatt a motorok időtartama 60-80%-kal csökken! Ilyen nem létezik!

Utoljára módosítva: 2016. november 06. 10:34

Konszpiresiszeoriz
#34 Konszpiresiszeoriz 2016. november 06. 10:28  
zuzmó:
- Hamilton nem ment neki Niconak Ausztriába inkább fordítva. - Spanyol futamon meg, honnan tudod ki nyert volna? :D Két kanyar ment le... Bármi lehet, technikai gond, taktika stb ami változtat a kimeneten... Még, ha a futam felénél lettünk volna... Tehát 1/3 volt igaz.

Ausztriában Hamiton fordult bele Nicoba.
Még hogyha a Német volt is a hibás mert nem fordult időben.
Ott vannak a felvételek.
A Spanyol futamon pedig Nico nullázott és ez tény...

zuzmó
#33 zuzmó 2016. november 06. 10:24  
Konszpiresiszeoriz:
Te agyhalott! Mi nem volt igaz abban amit leírtam? Írd le nekem,írd le!

- Hamilton nem ment neki Niconak Ausztriába inkább fordítva.
- Spanyol futamon meg, honnan tudod ki nyert volna? :D Két kanyar ment le... Bármi lehet, technikai gond, taktika stb ami változtat a kimeneten... Még, ha a futam felénél lettünk volna...

Tehát 1/3 volt igaz.

Konszpiresiszeoriz
#32 Konszpiresiszeoriz 2016. november 06. 10:23  

Mit jelent a 93 nevedben?
Az IQ-at?

Szerintem változtass!

Utoljára módosítva: 2016. november 06. 10:24

vinyei93
#31 vinyei93 2016. november 06. 10:21  
Konszpiresiszeoriz:
Te agyhalott! Mi nem volt igaz abban amit leírtam? Írd le nekem,írd le!

A mondataid fele a "ha" szóval kezdődik. Innentől kezdve a mondataid fele nem igaz, mivel meg se történt. De veled is tök felesleges irni. Inkább rabizlak Sanio-ra, jól ellesztek. Na szia ;)

Konszpiresiszeoriz
#30 Konszpiresiszeoriz 2016. november 06. 10:19  

Te agyhalott!

Mi nem volt igaz abban amit leírtam?

Írd le nekem,írd le!

vinyei93
#29 vinyei93 2016. november 06. 10:18  
Konszpiresiszeoriz:
Majmok! Fejezzétek már be! Állandóan itt statisztikáztok,ki a faszt érdekel? Azt elfelejtitek hogy Hamilton 3.-szor ment neki Niconak és mind a háromszor a Német szívta meg? A Spanyol futamot nyerte volna Nico és ha Hami nem üti ki tudatosan már most bajnok lenne a Német. Kanadában leküldte a fűre Nicot és még a második helyet sem tudta hozni ez miatt Rosberg. Ausztriában pedig a " CSAPATBAJNOKI AZ ELSŐ" felkiáltással ráengedték az Angolt az utolsó körben.Ha mindketten kiestek volna az lett volna a csoda. Tudjátok hol lenne a Mercedes Hamilton nélkül? Schumi meg Rosberg nyerné a VB-ket! Hamilton meg ott autózgatna a 10.-ik hely közelében a Mekivel élete végéig 1-szeres bajnokként!

Te is ugyanúgy hulyeseget beszélsz. Abszolút vicces azt olvasni h fejezzék mar be, miközben te is folyton osztod az észt, sokszor sokkal abszurdabb módon azoknál, mint akiket le akarsz állítani.

Konszpiresiszeoriz
#28 Konszpiresiszeoriz 2016. november 06. 10:14  

Majmok!

Fejezzétek már be!
Állandóan itt statisztikáztok,ki a faszt érdekel?
Azt elfelejtitek hogy Hamilton 3.-szor ment neki Niconak és mind a háromszor a Német szívta meg?
A Spanyol futamot nyerte volna Nico és ha Hami nem üti ki tudatosan már most bajnok lenne a Német.
Kanadában leküldte a fűre Nicot és még a második helyet sem tudta hozni ez miatt Rosberg.
Ausztriában pedig a " CSAPATBAJNOKI AZ ELSŐ" felkiáltással ráengedték az Angolt az utolsó körben.Ha mindketten kiestek volna az lett volna a csoda.

Tudjátok hol lenne a Mercedes Hamilton nélkül?
Schumi meg Rosberg nyerné a VB-ket!
Hamilton meg ott autózgatna a 10.-ik hely közelében a Mekivel élete végéig 1-szeres bajnokként!

Utoljára módosítva: 2016. november 06. 10:15

Timad
#27 Timad 2016. november 06. 10:13  
athos777:
jajj, te kis ferdítős... versenyen csak 4szer esett ki Hamilton, 100 pontot veszítve. rosberg meg hétszer, 175 pontot bukva. Az hogy mennyi műszaki hibád van, senkit nem érdekel. Az a szerencsén múlik. 2008-ban, ha Massa motorja nem adja fel 3 körrel a vége elött a hungaroringen, akkor Lewis nem lett volna bajnok, lehet nem is igazolta volna le a Mercedes. Másrészt meg, a szar rajtjai miatt forgalomban autózik, előznie kell, és csodálkozik mindenki, hogy állandóan motorhibája van? Lewis gyors, de keményen is nyomja, és ezt a 2016os merci nem bírja. Rosberg meg kicsit lassabb, de nem hajtja szét a verdát.

Ohh legalább addig jutnál el, hogy mire reagáltam... de látom segitség kell, szval "Rosberggel eddig kétszer többször szúrt ki a technika.." fun fact: neem :D

Ha meg már ferdítésről van szó, tedd már hozzá h a 7-ből háromszor akkor volt kiesése amikor nem a címért mentek.. :)

Külön vicces, hogy sikerült ezeket a kieséseket is 25 ponttal számolnod, holott örültek ha három futam alatt össze tudták hozni :D

Utoljára módosítva: 2016. november 06. 10:22

vinyei93
#26 vinyei93 2016. november 06. 10:05  

Teljesen mindegy mi lesz, ha Rosberg nem nyeri meg, akkor "na még így se ment neki", ha megnyeri akkor meg "így könnyű".
Nem fogom megerteni, hogy miért baj az, ha Hamilton kivételesen nem nyeri meg a vb-t.

zuzmó
#25 zuzmó 2016. november 06. 09:57  

Na a végén még az is kiderül, hogy minden évben Roserg volt a jobb... Haladunk, haladunk :D

SANI{Ó
#24 SANI{Ó 2016. november 06. 09:07  

a mondat helyesen: Hamilton gyorsabb, de Toto "van még pár trükkünk" Wolff kompenzál

McLarenHonda
#23 McLarenHonda 2016. november 06. 08:51  
athos777:
jajj, te kis ferdítős... versenyen csak 4szer esett ki Hamilton, 100 pontot veszítve. rosberg meg hétszer, 175 pontot bukva. Az hogy mennyi műszaki hibád van, senkit nem érdekel. Az a szerencsén múlik. 2008-ban, ha Massa motorja nem adja fel 3 körrel a vége elött a hungaroringen, akkor Lewis nem lett volna bajnok, lehet nem is igazolta volna le a Mercedes. Másrészt meg, a szar rajtjai miatt forgalomban autózik, előznie kell, és csodálkozik mindenki, hogy állandóan motorhibája van? Lewis gyors, de keményen is nyomja, és ezt a 2016os merci nem bírja. Rosberg meg kicsit lassabb, de nem hajtja szét a verdát.

Te meg tanulj meg olvasni, pont leírta a kieséseket Timad is.
Hamiltont meg biztos csak a vb cime miatt igazolták le, valószínű....
Mellesleg ott dolgozol, és mérnök vagy, hogy tudod, hogy széthajtja a verdát? Jöhetne még pár belsős infó akkor. Malajziában is ugye folyton forgalomban autózott...oh wait...
Haters gonna hate.

athos777
#22 athos777 2016. november 06. 01:18  
Timad:
Honnan a bánatból veszed ezt a kétszer annyi tech hibát?! Vagy csak sikerült egy komoly ferdítést benyelned és hangoztatnod a félinformációd... 13’ Bahrain váltócsere +5 hely rajtrácson ’14 Ausztrália, motor, kiesés ’14 Németo., fék kiesés időmérőn ’14 Magyaro., motor, kiesés időmérőn ’14 Kanada, fék, kiesés ’15 Szingapúr, motor, kiesés ’16 Kína, motor, utolsó időmérőn ’16 Oroszo., motor, no time in q3 ’16 Monaco, motor időmérőn ’16 Belgium, motorcsere, időmérő zero ’16 Malajzia, motor, kiesés Jah szval egészen biztos vagyok benne h ennél kétszer többet szívott Rosberg.. ’13 Ausztrália, motor, kiesés ’13 Kína, motor, kiesés ’13 Magyaro., kiesés ’14 UK, motor, kiesés ’14 Szingapúr, kormány, kiesés ’15 Olaszo., motor, kiesés ’15 Oroszo., pedál, kiesés Lehet kihagytam valamit de baromira nem még 8 meghibásodást.. szedd össze a tényeidet :D

jajj, te kis ferdítős... versenyen csak 4szer esett ki Hamilton, 100 pontot veszítve. rosberg meg hétszer, 175 pontot bukva. Az hogy mennyi műszaki hibád van, senkit nem érdekel. Az a szerencsén múlik. 2008-ban, ha Massa motorja nem adja fel 3 körrel a vége elött a hungaroringen, akkor Lewis nem lett volna bajnok, lehet nem is igazolta volna le a Mercedes. Másrészt meg, a szar rajtjai miatt forgalomban autózik, előznie kell, és csodálkozik mindenki, hogy állandóan motorhibája van? Lewis gyors, de keményen is nyomja, és ezt a 2016os merci nem bírja. Rosberg meg kicsit lassabb, de nem hajtja szét a verdát.

Janisf
#21 Janisf 2016. november 06. 01:14  
Timad:
Honnan a bánatból veszed ezt a kétszer annyi tech hibát?! Vagy csak sikerült egy komoly ferdítést benyelned és hangoztatnod a félinformációd... 13’ Bahrain váltócsere +5 hely rajtrácson ’14 Ausztrália, motor, kiesés ’14 Németo., fék kiesés időmérőn ’14 Magyaro., motor, kiesés időmérőn ’14 Kanada, fék, kiesés ’15 Szingapúr, motor, kiesés ’16 Kína, motor, utolsó időmérőn ’16 Oroszo., motor, no time in q3 ’16 Monaco, motor időmérőn ’16 Belgium, motorcsere, időmérő zero ’16 Malajzia, motor, kiesés Jah szval egészen biztos vagyok benne h ennél kétszer többet szívott Rosberg.. ’13 Ausztrália, motor, kiesés ’13 Kína, motor, kiesés ’13 Magyaro., kiesés ’14 UK, motor, kiesés ’14 Szingapúr, kormány, kiesés ’15 Olaszo., motor, kiesés ’15 Oroszo., pedál, kiesés Lehet kihagytam valamit de baromira nem még 8 meghibásodást.. szedd össze a tényeidet :D

Rosbergnél ezek a hibák mind versenyen jöttek? :)

Timad
#20 Timad 2016. november 06. 00:49  
Jadeite:
Rosberggel eddig 2x (kétszer) többször szúrt ki a technika korábbi közös éveikben, mint Hamival, ehhez képest idén valamivel kevesebbet szív, szóval 1 hajszállal szerencsésebb, és mekkora sírás megy egész évben... remélem Brazíliában Rosberg már behúzza, és nem vár a végéig, ahol bármi történhet.

Honnan a bánatból veszed ezt a kétszer annyi tech hibát?!
Vagy csak sikerült egy komoly ferdítést benyelned és hangoztatnod a félinformációd...

13’ Bahrain váltócsere +5 hely rajtrácson
’14 Ausztrália, motor, kiesés
’14 Németo., fék kiesés időmérőn
’14 Magyaro., motor, kiesés időmérőn
’14 Kanada, fék, kiesés
’15 Szingapúr, motor, kiesés
’16 Kína, motor, utolsó időmérőn
’16 Oroszo., motor, no time in q3
’16 Monaco, motor időmérőn
’16 Belgium, motorcsere, időmérő zero
’16 Malajzia, motor, kiesés

Jah szval egészen biztos vagyok benne h ennél kétszer többet szívott Rosberg..

’13 Ausztrália, motor, kiesés
’13 Kína, motor, kiesés
’13 Magyaro., kiesés
’14 UK, motor, kiesés
’14 Szingapúr, kormány, kiesés
’15 Olaszo., motor, kiesés
’15 Oroszo., pedál, kiesés

Lehet kihagytam valamit de baromira nem még 8 meghibásodást.. szedd össze a tényeidet :D

Jadeite
#19 Jadeite 2016. november 05. 22:05  

Rosberggel eddig 2x (kétszer) többször szúrt ki a technika korábbi közös éveikben, mint Hamival, ehhez képest idén valamivel kevesebbet szív, szóval 1 hajszállal szerencsésebb, és mekkora sírás megy egész évben... remélem Brazíliában Rosberg már behúzza, és nem vár a végéig, ahol bármi történhet.

Janisf
#18 Janisf 2016. november 05. 21:12  
027:
Rosberg teljesítménye és küzdése tényleg megérdemel egy címet.. azt mondom.,.3 éven keresztül folyamatosan küzd .., dícséretre méltó hogy nem adta fel.Probléma az ,hogy egyesek ugy állítják be hogy jobb teljesítményt mutat idén mint Hamilton ..Ez egy bődületes hazugság. Sokkal jobban teljesít idén mint valaha..de Hamiltonnál még így se jobban. Ami számokat illetti pedig közel igazság..esetek 67% kapott ki eddig időmérőm

Megértem a Hamilton fanok fusztráltságát hogy olyan pici a különbség pontokban és most már szerencse is kelleni fog a címvédéshez, de ez a helyzet alakult ki, ez van... Nincs megnyerve ez még Rosbergnek, és nincs elveszve ez még Hamiltonnak.. Szerintem inkább mindkét tábornak a saját kedvence buzdítására kellene összpontosítani, és nem egymásnak esni hogy ki mennyire jó versenyző.. Mindketten elit pilóták ez látható... Én személy szerint Rosberg végső sikerének örülnék, ha már Ferrari szempontból abszolút tét nélküli ez az év.

KIMI AND THE RED POWER
#17 KIMI AND THE RED POWER 2016. november 05. 20:35  
s60pcc:
Ezt a sületlenséget.... "Könnyedén bajnok lehetne idén is Ham, ha olyan szinten dominálna mint azt sokan elképzelik" Komfortosan vezetné a pontversenyt az összes egyéni hibával ha 1 bizonyos technikai hiba nem létezett volna. Nem kell csak azért degradálni, mert valaki túldícsér...ez itt nem a "rosbergi kompenzálósdi",

Olvasd el még egyszer és értelmezd újra, mert nem nagyon jött át.

027
#16 027 2016. november 05. 19:30  
Janisf:
Önmagadnak szeretnéd Hamilton nagyságát ezekkel a szubjektív számokkal és ezekkel a kiragadott eseményekkel bizonyítani? Mert nekem nem szükséges bizonyítanod, pontosan tudom hogy óriási tehetség és nagyon nagy versenyző. De épp ettől lesz Rosberg küzdelme értékesebb, és bízom benne, hogy a végső sikere is.. Megérdemelné!

Rosberg teljesítménye és küzdése tényleg megérdemel egy címet.. azt mondom.,.3 éven keresztül folyamatosan küzd .., dícséretre méltó hogy nem adta fel.Probléma az ,hogy egyesek ugy állítják be hogy jobb teljesítményt mutat idén mint Hamilton ..Ez egy bődületes hazugság. Sokkal jobban teljesít idén mint valaha..de Hamiltonnál még így se jobban.
Ami számokat illetti pedig közel igazság..esetek 67% kapott ki eddig időmérőm

Janisf
#15 Janisf 2016. november 05. 18:21  
zuzmó:
Monaco-ba az utolsó körbe a célegyenesbe is megelőzik... Pályán még mindig nem előzi meg Hamiltont... Időmérőn ugyanúgy 80%-ban kikap... Mitől lett akkor jobb a többi évhez képest? Az, hogy fos a Mercedes a rajtokon (ami az egyetlen izgalom) vagy, hogy mindebnből 2x annyit kellett berakni Hamilton autójába ? semmi bajom Rosberg-el de fájdalmas ez a formajavulásos duma... :D ugyanúgy ha gáz van hibázik... Ja meg most nem hagyta magát megelőzni hanem belement Hamiltonba (Ausztria).

Önmagadnak szeretnéd Hamilton nagyságát ezekkel a szubjektív számokkal és ezekkel a kiragadott eseményekkel bizonyítani?
Mert nekem nem szükséges bizonyítanod, pontosan tudom hogy óriási tehetség és nagyon nagy versenyző. De épp ettől lesz Rosberg küzdelme értékesebb, és bízom benne, hogy a végső sikere is.. Megérdemelné!

zuzmó
#14 zuzmó 2016. november 05. 17:57  
Janisf:
Igaza van Brawnnak bárki is nyerne idén, abszolút megérdemli a címet... Bár én remélem hogy Rosberg nyeri, és Hamiltont kicsit kimozdítja a komfortzónájából. Kedves Hamiltonos fórumtársak, akármennyivel is jobbnak gondoljátok Hamiltont, azt azért el kell ismernetek hogy Rosberg igazán meglepő és konstans formajavulást mutatott be tavalyhoz képest...

Monaco-ba az utolsó körbe a célegyenesbe is megelőzik... Pályán még mindig nem előzi meg Hamiltont... Időmérőn ugyanúgy 80%-ban kikap... Mitől lett akkor jobb a többi évhez képest? Az, hogy fos a Mercedes a rajtokon (ami az egyetlen izgalom) vagy, hogy mindebnből 2x annyit kellett berakni Hamilton autójába ?

semmi bajom Rosberg-el de fájdalmas ez a formajavulásos duma... :D ugyanúgy ha gáz van hibázik... Ja meg most nem hagyta magát megelőzni hanem belement Hamiltonba (Ausztria).

Utoljára módosítva: 2016. november 05. 18:00

karl
#13 karl 2016. november 05. 16:00  

Azért arra kiváncsi lennék,ha Paddy és Hamilton nem jön ide hol tartana a Mercedes Nicoval?

Janisf
#12 Janisf 2016. november 05. 15:48  

Igaza van Brawnnak bárki is nyerne idén, abszolút megérdemli a címet... Bár én remélem hogy Rosberg nyeri, és Hamiltont kicsit kimozdítja a komfortzónájából.
Kedves Hamiltonos fórumtársak, akármennyivel is jobbnak gondoljátok Hamiltont, azt azért el kell ismernetek hogy Rosberg igazán meglepő és konstans formajavulást mutatott be tavalyhoz képest...

027
#11 027 2016. november 05. 14:03  
Mtom:
Plusz a harom idomero ami elment technikai hiban. Legyunk nagyon nagyvonaluak es adjunk meg csak egyet neki gyozelemnek, az rogton 14 pont (+7 es -7 ugye).

Azt már megemlíteni se mertem itt a fórumon :D

athos777
#10 athos777 2016. november 05. 12:59  

Szerintem idén Hamilton nem olyan jó, mint a megelőző években. Szarok idén a rajtjai. Rosberg rajtjai nem lettek szarabbak.Ezért természetes, hogy szorosabb lesz a verseny közöttük, annyira, hogy akár egy műszaki hiba is eldöntheti a csatát.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra