Brazil Nagydíj: a dobogósok mondták

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 13. 20:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Maratoni hosszúságúra nyúlt a Brazil Nagydíj, ami végül Lewis Hamilton sikerét hozta (2007 óta tartó pályafutása során most először diadalmaskodott Interlagosban), aki tehát teljesítette célját, és az utolsó futamra tolta a „bajnoki döntőt”. A másodikként célba érő Nico Rosberg szintén hozta a kötelezőt, hiszen a szezonzárón is elég lesz egy ezüst vagy egy bronz a végső sikerhez. A Mercedes pilótáit az utolsó körökön hatalmasat versenyző Max Verstappen kísérte fel a dobogóra.

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki kijött a pályára. Nagyon hosszú futam és, de itt álltak végig az esőben, és a végén szerintem még többen voltak, mint az elején. Értékelem, hogy ilyen sokan kijöttek ide szurkolni. Példás közönség! A verseny elején nyugalmasan autóztam; az eső általában jól szokott jönni. Zűrös verseny volt, sok helyen felúszott az autó. Köszönettel tartozom a csapatomnak, idén egészen hihetetlen eredményeket értünk el. A legnagyobb dráma az volt, hogy beázott a sisak, hiszen egyébként rendben volt a futam. Nem volt hiba, nem volt megpördülés. Hallottam a rádión, milyen sokan kicsúsztak, de szerencsére nekem nem volt gondom. Az utolsó futamon is én leszek az üldöző. Ott is azt fogom tenni, amit eddig. A csapat nagyszerű autót ad nekem és mindent bele fogok adni. Most a pillanatnak élek, hiszen ez a győzelem volt az álmom, mióta Ayrton Sennát láttam itt versenyezni. Most ez könnyű futam volt, nem volt necces pillanatom.”

Nico Rosberg (Mercedes) – 2. hely

„Nem úgy alakult ez a futam, ahogy akartam. Lewis nagyszerű munkát végzett! Nagyon nehéz volt ilyen körülmények között versenyezni. Összességében elégedett vagyok a második helyezéssel. Volt egy pillanat, amikor én is megcsúsztam, de végül a pályán maradtam. A versenybíróság a határon volt a futam elindításával, de végül igazuk lett. Jó munkát végeztek, de vékony volt a határvonal.”

Max Verstappen (Red Bull) – 3. hely

„Nagyon izgalmas volt a futam a piros zászlókkal és a nehéz körülményekkel. Különösen az utolsó egyenes volt csúszós, az a pont, ahol felmegyünk a dombra. Az újraindításnál sikerült megelőzni Nicót, de utána volt egy izgalmas pillanatom az utolsó kanyarban. Lehet megcsíptem kicsit a rázókövet és mind a négy kerék blokkolt. De sikerült elkerülni a falat, szóval továbbmehettem. Feltettük a köztes abroncsot, de sajnos nem működtek, mert később elkezdtek esni. Azt hiszem, az újabb csere után 15. voltak, de volt pár jó előzési manőverem, és itt lehetek a dobogón. Másképp mentem, hiszen amikor mögöttük haladtam, alig láttam, ezért kimentem melléjük.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél