Brazil Nagydíj: Jaguar előzetes

írta: Motorsportal
2003. március 28. 19:49
2004 Brit GP
Annak ellenére, hogy az évad első két versenyén nem sikerült kimagasló teljesítményt elérnie csapatnak, lelkesen vágnak neki a Brazil Futamnak.

Az üzemanyag-vezeték okozta problémát, ami az elmúlt hétvégén sok bosszúságot okozott, sikerült kiküszöbölni, ezért semmi nem állhat Antonio Pizzonia útjába, hogy hazai versenyén jó eredményt érjen el.

A két pilóta még az utazást megelőzően felkeresi a csapat üzemét, hogy képet alkossanak a technikai előrelépésekről.

"Nehéz és kemény hétvége áll mögöttünk, mindkét autónknál az üzemanyag-vezetékkel merültek fel problémák." – mesélte a csapat menedzsere David Pitchforth.

"A plusz benzin, ami az egész hétvége során az autókban volt, megváltoztatta a sebességet, de az egyes szektorokban elért eredmények azt hiszem önmagukért beszélnek."

A fékproblémát, amely Pizzonia megpördülését okozta Szepangban, úgy néz ki, sikerült megoldani.
"Az érintett alkatrészeket teljes egészében kicseréltük, de majd a pénteki teszten eldől, hogy hogyan funkcionál. A Michelin gumikból is sikerül kihozni a maximumot. Malajziában mindkét pilóta dicsérte és feltehetőleg Interlagos-ban sem fog problémát okozni."

"Az évad Mark hazai versenyével kezdődött, és most Antonio van soron." – folytatta Pitchforth. "Ezzel valószínűleg nagyobb nyomás nehezedik majd a vállára, de nagyon jól ismeri az interlagosi pályát, amiből majd biztos előnyt tud kovácsolni. Mark és Antonio a szívükön viselik a csapat sorsát, és igyekezni fognak, hogy megjutalmazzák a Jaguart. Erre alkalmasak vagyunk, ha már kiküszöböltük a problémát, ami az elmúlt két versenyen meggátolt minket az esetleges pontszerzésben."

Antonio Pizzonia sok idő után újra hazai pályán állhat rajthoz. "A hazai futamom egészen különleges lesz." – mondta.

"Először 1966-ban voltam ott, és nagyon élveztem. Az, hogy hazai közönség előtt kell szerepelnem, nem tesz idegessé. Egy pici nyomás persze van rajtam, mivel ismerem a pályát, ezért jobban tudok majd koncentrálni az időmérőre és a versenyre is ahelyett, hogy a pályát kellene megszoknom."

"A pálya annak ellenére nagyszerű, hogy az óramutató járásával ellenkező irányban kell haladni rajta." – folytatta Pizzonia.

"A nyaki izomzatom még jobban le lesz terhelve. Ezen kívül először fogok Forma-1-es autóval rajthoz állni itt. Interlagosban a pálya elég egyenetlen, ami nagy pszichikai megterhelést jelent és különösen a nyak izmait veszi igénybe."

"A Ferra Dura valamint a Bico de Pato kanyarok nagyon tetszenek, annak ellenére, hogy leginkább az első kanyar alkalmas az előzésre. A verseny rajtja azért izgalmas lesz, mert a sokat ígérő és frusztráló futamok után Albert Parkban és Szepangban most minden lehetőségből megpróbálom kihozni a legtöbbet."


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ