Brit Nagydíj: a dobogósok mondták

írta: M4Sport
2016. július 10. 16:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Zsinórban harmadszor, pályafutása során negyedszer nyerte meg hazai versenyét Lewis Hamilton, aki esőben és napsütésben is uralta a viadalt. Csapattársa, Nico Rosberg kalandos versenyt futott: hosszú körökig csatázott az ismét dobogóra álló Max Verstappennel, a versenybíróság azonban vizsgálat alá vonta, egy váltóhiba után ugyanis csapata tiltott üzenetet küldött neki.

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Nem tudom, a szurkolók ugyanolyan boldogok-e, mint én – de én nagyon örülök, és hálás vagyok nekik, amiért kijöttek. Itt vannak a legjobb rajongók! Örültem, hogy megérkezett a jó öreg angol időjárás. Nagyon gyorsan jött az eső, eléggé zűrös volt a kezdés. A verseny elején nehezek voltak a körülmények, szóval igyekeztem nem hibázni. Nehéz volt, de ezért szeretem ezt a versenyt, mert sohasem sima, ezért különleges a mi versenyünk. A magyar futam jön, amit szintén imádok. Mindent megtettem, hogy a motort még használni tudjam ott, nem erőltettem túl. Köszönöm, hogy ismét szurkoltatok nekem. Egyre közelebb kerülök hozzá; remélem így folytathatjuk.”

Nico Rosberg (Mercedes) – 2. hely

„Eléggé trükkös volt a futam eleje. Max meg is előzött, de később sikerült visszaszereznem a pozíciómat. Szeretnék gratulálni Lewisnak, aki egész hétvégén jobb munkát végzett nálam, és igazából esélyem sem volt arra, hogy utolérjem. Most be kell érnem a második hellyel.”

Max Verstappen (Red Bull) – 3. hely

„Nem volt egyszerű a verseny eleje; rendkívül izgalmas volt. Sikerült megelőznöm Nicót, és az etap végén még Lewishoz is közeledtem. Egy körrel később cseréltem kereket, mint kellett volna, és a végén sajnos Nico visszaelőzött, de nagyon jó volt a versenytempónk. A futam végén még az éllovast is láttam. Köszönettel tartozom a Red Bullnak, amiért ilyen jó autót adtak alám. Fenomenális volt!”

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Lewisthebest
#4 Lewisthebest 2016. július 10. 19:11  
cyberpunk999:
Szerintem taktikailag hibázott, de nem volt rossz. Nagy jövőnek néz elébe, a jövőre érkező szabályokkal a redbullnál newey alatt.

Nem hiszem, hogy bármit jobban csinálhatott volna. A tegnapi 1 másodperces különbség után az is csoda volt, hogy szárazon ennyi ideig tudta tartani Rosberget.

trialboj
#3 trialboj 2016. július 10. 17:39  

Remélem köv futamtól befejezik ezt a fújjolást, mert kezdenek lealacsonyodni a fotball szurkolók szintjére.
Miután kiderült hogy ausztriában egy inkompetens kommentátor uszította az embereket Hammer ellen, most nem vártam ilyesmit, főleg mert Rózi meg Ham nem is találkoztak a futamon.

cyberpunk999
#2 cyberpunk999 2016. július 10. 17:07  
SANI{Ó:
Max az elején nagyot kockáztatott a még vizes pályán, de most bejött és meg is lett az eredménye, igazi harcos alkat....

Szerintem taktikailag hibázott, de nem volt rossz. Nagy jövőnek néz elébe, a jövőre érkező szabályokkal a redbullnál newey alatt.

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. július 10. 17:05  

Max az elején nagyot kockáztatott a még vizes pályán, de most bejött és meg is lett az eredménye, igazi harcos alkat....FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest