Büntetés az időmérő után – változik a sorrend!

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 12. 19:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Manor francia versenyzőjének, Esteban Oconnak a rajtrács végéről kell indulnia a holnapi futamon, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megbüntette Jolyon Palmer feltartásáért. A fiatal pilóta két helyet veszít a hátrasorolással.

A szövetség már az időmérő első szakaszának leintésekor közölte, vizsgálat alá vonta a franciát, hiszen a negyedik kanyarban akadályozta ellenfelét, akinek még a pályát is el kellett hagynia a feltartás miatt. A versenybírák hamar meghozták döntésüket Ocon és Palmer ügyében: a Manor pilótáját hátrasorolták, sőt büntetőpontokkal is sújtották.

Ocon egészen pontosan három rajthelyes büntetést kapott, szuperlicencére pedig két büntetőpont került; ebből összesen már négy van neki. Attól tehát egyelőre még messze van, hogy automatikus eltiltás kapjon, azzal ugyanis csak a tizenkettedik büntetőpont után sújtják a versenyőzt.

A hátrasorolás értelmében a franciának holnap az utolsó helyről kell nekivágnia a megmérettetésnek, noha eredetileg a Sauber mindkét versenyzőjét leelőzte, és tapasztaltabb csapattársától, Pascal Wehrleintől is csak 5 ezredmásodperccel kapott ki. Időmérője tehát eredményes volt, egy apró figyelmetlenség miatt azonban erőfeszítése végül „fölöslegessé” vált.

A rövid interlagosi pályán egész hétvégén kiemelt beszédtéma volt a feltartás. Az időmérő alatt többek között a később büntetéssel sújtott Ocon is panaszkodott, mégpedig saját csapattársára, aki elmondása szerint akadályozta őt az első szakaszban.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra