Büntetéshalmozó Alonso

írta: M4Sport
2016. október 01. 07:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Újabb büntetést kap Fernando Alonso a Maláj Nagydíjon, miután csapata szombatra további erőforrásegységeket cserélt autójában.

A spanyol versenyző pénteken hivatalosan is megkapta 30 rajthelyes büntetését, mely az új részegységek beépítéséért járt. Fernando Alonso pénteken a Honda továbbfejlesztett, könnyített motorját tesztelte, és bár a gyártó elégedett volt annak teljesítményével, szombatra az eredeti terveit követve egy korábbi verziójú, utoljára Belgiumban használt motort szerelt vissza autójába.

Bár ezért nem járna büntetés, mivel a spanyol közben kapott egy új MGU-H-t és turbófeltöltőt, melyek már az idei 9. egységei, további 15 rajthelyes büntetést írtak a neve mellé. Ezzel már összesen 45-nél tart, ám az újabb cserének jelentősége nincs, hiszen a kétszeres bajnok mindenképp a mezőny végéről rajtol vasárnap. Elmondása szerint az időmérőn csupán egy kör megtételét tervezi, mellyel a 107%-on belülre kerül.

Alonso a pénteken tesztelt új motort legközelebb várhatóan Japánban használja, ám a tegnap kipróbált új, könnyített kipufogóját a mostani időmérőre és versenyre is megtartja. Ugyanez a konstrukció az egész hétvégén régebbi motort használó Jenson Button autójára is fölkerül szombaton.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt