Button: 2017-ben irány Japán?

írta: M4Sport
2016. szeptember 14. 18:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár két hete még nem voltak konkrét tervei, Jenson Button elképzelhetőnek tartja, hogy Japánban versenyezze végig 2017-et.

Az egyéves szünetet tartó brit a monzai időmérő edzést követően adott hírt jövőbeni terveiről, s miközben hangsúlyozta, még korántsem zárta le a Forma–1-es pályafutását, egyúttal jelezte, van lehetősége arra, hogy más sorozatban versenyezzen a következő szezonban. Konkrét szériákat akkor még nem nevezett meg, most azonban jelezte, Japán lehet az egyik lehetséges célállomás számára.

„Szeretnék több időt tölteni a barátokkal, a családdal, más dolgokkal. Szeretek triatlonozni, de talán kipróbálom magam a ralikrosszban vagy a Super GT-bajnokságban” – nyilatkozta Jenson Button a Reutersnek egy szingapúri rendezvényen.

„Nagyon sok lehetőség van, és éppen ez tesz annyira izgatottá. Jövőre olyan életet élhetek, amilyet csak akarok. Szerződésem van a csapattal arra, hogy 2018-ban versenyezzek, ha a csapat és én is ezt akarjuk. Már tizenhét évet eltöltöttem a Forma–1-ben, ami a teljes felnőtt életemet jelenti. Most szeretném úgy élni egy évig az életem, hogy nincs e program szerint megtervezve.”

Japán különösen közel áll Button szívéhez, mindig is hangoztatta, mennyire rajong az ottani kultúráért, ráadásul a Honda révén a versenypályán, korábbi felesége révén pedig az életben is éveken keresztül kapcsolatban állt a távol-keleti országgal.

A Super GT japán túraautós bajnokság, melynek mezőnyét jelenleg két korábbi McLaren-versenyző, Heikki Kovalainen, valamint a wokingiakkal többször is tesztelő Oliver Turvey is erősíti.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához