Button: A Ferrari után a McLaren fog következni Szingapúrban!

írta: M4Sport
2016. szeptember 15. 16:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

A negyedik erővé léphet elő a McLaren Szingapúr utcáin Jenson Button szerint. Monza után most kiderülhet, valóban olyan jó-e az autójuk, mint mondják.

A múlt évben Fernando Alonso a 12. rajtkockát szerezte meg Szingapúrban – ennél jobb pozícióból csak kétszer, Monacóban és az esős időmérőnek köszönhetően az Egyesült Államokban rajtolhatott a McLaren abban a szezonban. Szemben a két héttel ezelőtti helyszínnel, Monzával, az utcai pályán kevésbé számít, melyik autót milyen erőforrás hajtja, kidomborodnak viszont a konstrukciók közötti különbségek – például az, melyiknek milyen a kigyorsítása vagy a stabilitása, a gumikezelése.

Jenson Button amondó, mindez olyannyira a kezükre játszik, hogy a három élcsapat mögött akár a középmezőny legjobbjai is lehetnek. „Mondhatjuk, hogy ez egy Red Bull- vagy Mercedes-pálya. A Ferrari mögöttük van. A Ferrari mögött viszont mi következhetünk” – nyilatkozta optimistán 2009 bajnoka. „Szerintem ha mind a hat autó célba ér, a hetedik hely lehet a legjobb helyezés, amit elérhetünk. Ha így lesz, már elégedettek lehetünk, mert komoly előrelépést jelentene.”

„Úgy tippelem, talán a Force Indiával leszünk harcban ezért a helyezésért. Izgalmas lesz, az biztos. Jó látni azt a fejlődést, amit elértünk, a csapatunk halad előre” – állapította meg.

A britnek még hét hétvégéje van a Forma–1-ben 2017-es pihenője előtt, Ron Dennis pedig Monzában azt jósolta, hogy a bejelentése után a teljesítménye is javulni fog. Button két hete elismerte, a nagy felhajtás némiképp elvonta figyelmét a versenyzéstől, aminek eredménye egy pocsék első kör lett Olaszországban. Most már felszabadultan ülhet volán mögé.

„Valójában az után az első kör után az egy nagyszerű verseny volt. Nagyon elégedett voltam a versenytempómmal, és ez az év nagy részében is így volt. De valóban, nem szabad megengednem újabb visszaeséseket, és ezen a hétvégén nem is fogok” – ígérte.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"