Button búcsúja: Jó, hogy rajtam volt a napszemüveg…

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 27. 19:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a felfüggesztés meghibásodása miatt mindössze 12 kör jutott neki utolsó Forma–1-es futamán, Jenson Button élvezte a mai napot, és azt, hogy a számára fontos emberekkel tölthette búcsúhétvégéjét. Ismét elmondta, boldog és elégedett világbajnoki címet hozó pályafutásával.

Miután bejelentette, jövőre nem indul F1-es futamokon, Button rendre azt hangsúlyozta, az egy éves pihenő után még visszatérhet, Abu-Dzabiban viszont változtatott kommunikációján: elismerte, ez lesz az utolsó futama, most ugyanis úgy érzi, útja végéhez érkezett. Tegnap azt is elmondta, már nem érdekli az eredmény, csak ki akarja élvezni az utolsó verseny minden pillanatát.

Test-test elleni küzdelmekre és kiélezett párharcokra vágyott, végül azonban alig több, mint 10 kör jutott neki, miután felfüggesztése pedig megadta magát. „Nem igazán tudom, mi volt a probléma” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Valami elromlott az autón, és ilyesmi még sosem történt velünk. A mi csapatunk erejét mutatja, hogy nem volt hiba, de pont ma történt ez. Véget ért, de mindig azt mondtam, nem élhetsz a múltban” – folytatta.

„A jelenben kell élni, ez most a helyes. Iszom egy hideg sört, ha végeztem ezzel az interjúval! Semmit sem csináltam másként, mint az elmúlt 17 évben” – utalta arra, hogy érzése szerint nem követett el komoly vezetői hibát, amikor ráhajtott a rázókőre a kilences kanyarban kiesése előtt. „Nagyon élveztem a mai napot, a versenyem rövid volt ugyan, de élveztem mindent. Hiányozni fog a vezetés. A Forma–1-es autók elképesztőek, de időnként elég frusztráló is tud lenni. Ugyanakkor egyértelmű, hogy hiányozni fog, akárcsak a McLaren csapatszelleme” – magyarázta.

Nyilatkozata során a Sky külön köszönetet mondott neki interjúiért és együttműködéséért, majd ő is üzent követőinek, akik mellette álltak az elmúlt 17 évben. „Nagy köszönet nektek, hogy támogattok 2000 óta, amikor még kisbaba voltam. Nagyon sok üzenetet kaptam a közösségi médián keresztül, olyanoktól, akik azóta szurkoltak nekem, hogy 19 voltam, egy tinédzser. Igazán hullámvasút volt ez a sok év. Az emberek talán azt mondják, kár, hogy Jenson nem a csúcson fejezte be. De nem így van. Boldog vagyok, elégedett. Fantasztikus karrierem volt a Forma–1-ben” – fogalmazott.

Kiesése után a közönség tapsviharral tisztelgett pályafutása előtt, később pedig családtagjai kíséretében sétálgatott a paddockban, de „kísérete” már a rajt előtti pillanatokat is különlegessé tette számára. „Nagyon érzelmes percek voltak azok, mielőtt beszálltam az autóba… különleges volt a hangulat, a családom, a barátaim és az egész csapat ott volt. Örülök, hogy rajtam volt a napszemüvegem ezekben a pillanatokban. Elégedett vagyok a pályafutásommal. Most pedig, végeztem! Még kiélvezem ezt a pillanatot. A mai éjszaka nagyon szórakoztató lesz!” – mondta.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#7 albutr 2016. november 28. 17:57  
"ps2":
Hiányozni fog a köv szezonban. Köszönjünk Jenson ezt a fantasztikus 17 évet!

+1

#6 "ps2" 2016. november 27. 21:59  

Hiányozni fog a köv szezonban.
Köszönjünk Jenson ezt a fantasztikus 17 évet!

McLarenHonda
#5 McLarenHonda 2016. november 27. 21:20  

Nekem ez marad a legemlékezetesebb:

https://vimeo.com/34327044

Thibczy
#4 Thibczy 2016. november 27. 20:51  
MrBreaker:
Méltatlan lezárása egy korszakos karriernek. Buttonban sem volt már meg a motiváció az utolsó negyedére a szezonnak miután kigolyózták a Mclarenböl végig csak sétakocsikázott. Ezzel az F1 utolsó gentlemenje is szögre akasztja a sisakot. Lassan tényleg egy új korszak születik az f1-be ha már nem benne is vagyunk.

Tény, hogy szebb búcsút is el tud képzelni az ember, de az elmúlt pár futamhoz képest legalább lehozott egy tisztességes időmérőt Alonsoval szemben, és a kieséséig nem is állt olyan rosszul.

Cooper82
#3 Cooper82 2016. november 27. 20:43  

Kár, hogy abbahagyja, de ennyi idősen, világbajnokként, ilyen autóban tényleg kár már tovább szenvedni és kockáztatni.

DUdi
#2 DUdi 2016. november 27. 20:34  

F1 | Jenson Button Farewell Tribute | Thank You Jenson!
https://www.youtube.com/watch?v=Wdko-jwJnYE

MrBreaker
#1 MrBreaker 2016. november 27. 20:04  

Méltatlan lezárása egy korszakos karriernek. Buttonban sem volt már meg a motiváció az utolsó negyedére a szezonnak miután kigolyózták a Mclarenböl végig csak sétakocsikázott. Ezzel az F1 utolsó gentlemenje is szögre akasztja a sisakot.

Lassan tényleg egy új korszak születik az f1-be ha már nem benne is vagyunk.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél