Button búcsúzik, majd új fejezetet kezd

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 21. 16:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Érzelmes hétvége vár a McLarenre, a következő évet „pihenéssel töltő” Jenson Button ugyanis Abu-Dzabiban teljesíti utolsó versenyét. 2009 világbajnoka a „búcsúfutam” előtt nem pályafutása végéről, hanem egy új fejezetről, élete új szakaszának kezdetéről beszélt.

Noha Button többször elmondta, szerződése értelmében 2018-ban még visszatérhet a királykategóriába, a szezonzáró előtt inkább az tűnik valószínűnek, hogy a brit most vasárnap áll utoljára rajthoz egy királykategóriás megmérettetésen, melynek leintésével lezárul egy hosszú és sikeres Forma–1-es pályafutás. A korábbi bajnok tehát érzelmes napok előtt áll.

„Néhány futam óta nagyon várom már ezt a hétvégét, ez is jelzi, hogy a mostani életem egyik különleges fejezete lesz” – nyilatkozta Button, aki 2010-ben (friss világbajnokként) csatlakozott a McLarenhez és az évek során a csapat egyik legfontosabb tagjává vált. „Nagyon izgatott vagyok, hiszen néhány családtag és barát is ott lesz velem Abu-Dzabiban. Érzelmes hétvége vár rám, melyen remélhetőleg a lehető legjobb eredményt érem el a szurkolók és a csapat támogatásával.”

„Ez nem a mclarenes pályafutásom vége, hanem egy új szakasz kezdete, ami miatt már most izgatott vagyok. Ezen a versenyen fog tetőzni a rengeteg munka, odaadás és szenvedély, amit szeretett sporton iránt érzek. Hihetetlenül büszke vagyok arra, amit az elmúlt 17 évben elértem, és arra a fejlődésre is, amit a Hondával vittünk véghez. Nagyszerű volt ezen a projekten dolgozni, a szerepem pedig továbbra sem ér véget. Stílusosan szeretném lezárni ezt a fejezetet és hasonló lendülettel kezdeném az újat” – magyarázta a brit, aki ezentúl a csapat nagyköveteként dolgozik majd.

A szezonzáró előtt a McLaren versenyigazgatója, Éric Boullier is hasonló gondolatokat fogalmazott meg Button búcsúja kapcsán. „Fontos pillanathoz érkezik a McLaren-Honda, Jenson ugyanis kiszáll a versenyautóból, hogy új fejezetet kezdjen itt a csapaton belül, valamint a saját életében” – mondta a francia szakember. „Mint tudjuk, ez a búcsú a jelennek szól, és nem végleges, hiszen jövőre is együtt dolgozunk majd, ugyanolyan közel áll majd a csapathoz és ugyanúgy kiveszi a részét a fejlesztésekből, mint eddig. Ugyanakkor érzelmes pillanat ez a közös történetünkben és remek alkalom arra, hogy megünnepeljük a sikereit, és a 17 éves pályafutását, melyből hetet nálunk töltött” – tette hozzá.

A témát természetesen a márkatárs, Fernando Alonso is érintette a McLaren-Honda hivatalos közleményében. „Ezzel a versennyel ér véget egy fontos év a csapat számára, és belátható jövőn belül most versenyzem utoljára Jenson csapattársaként. Megtisztelő volt számomra, hogy vele dolgozhattam, és biztosan hiányozni fog majd a szomszéd garázsból, viszont a folytatásban is a részese marad a McLaren-Hondának, én pedig a lehető legjobbakat kívánom neki azokhoz az izgalmas dolgokhoz, amik pályafutása következő szakaszában várnak rá” – fogalmazott.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ddb
#3 ddb 2016. november 22. 09:09  

Méltatlan búcsú. Világos, hogy ő már nem fog visszatérni, bár most úgy tűnik Alonso lehet a következő távozó és akkor Button visszajöhet még bohóckodni egyet a McLarennel. Elég furcsa karrier volt a Buttoné. A McLarennel szürkült bele a mezőnybe, hiába nyert vele egy-két versenyt néha. Hiába ostromolta Vettelt és volt egyetlen matematikai esélyes VB kihívója, mégis csak egy volt a sok győztes között a 2010...2013 években. A BAR Honda és Honda korszakban sokkal nagyobb figyelem övezte szerintem.

albutr
#2 albutr 2016. november 21. 18:57  

furcsa lesz hogy jövőre már nem lesz a f1-ben

Enveblo
#1 Enveblo 2016. november 21. 17:37  

valamiért azt érzem Schumis lesz a visszatérés

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél