Button csak élvezni akarja a versenyzést

írta: M4Sport
2016. június 23. 10:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jenson Button még nem tudja, mit hoz számára a jövő, de egyelőre nem is foglalkozik a következő szezonnal, hiszen csak élvezni akarja a versenyzést. A Williams érdeklődését viszont hízelgőnek tartja, a helyettes csapatvezető „bókjait” pedig örömmel hallotta.

Mivel a McLaren-Honda még nem döntött 2017-es pilótapárosáról, a mezőny legtapasztaltabb versenyzőjének sorsa továbbra is tisztázatlan. A helyzet egy ideig változatlan maradhat, a csapat ugyanis jelezte, szeptemberig nem tárgyal a versenyzőkkel, a legfrissebb sajtóhírek szerint pedig akár novemberig is elhúzódhat a döntés. Persze az is előfordulhat, hogy Button „a saját kezébe veszi sorsát” és eligazol egy másik csapathoz – a Williams például több forrás szerint is szívesen látná.

Azt, hogy az istálló „jó lehetőségként” tekint a korábbi világbajnokra nemrég a helyettes csapatvezető is elismerte, aki nyilatkozata során intelligens pilótának nevezte honfitársát, akire „lehet csapatot építeni, és akinek tapasztalata hasznos a mérnökök számára.” Bár magukat a pletykákat egyelőre ő sem kommentálta komolyabb, Button annyit azért elmondott, örül a korábbi csapatától érkező dicséretnek. „Mindenki örül annak, ha ilyet mondanak róla, szóval ez nagyon kedves volt tőle” – jegyezte meg, majd egyértelművé tette, még nem tudja, mit csinál 2017-ben.

„Ismét olyan helyzetben szeretnék lenni, melyben harcolhatok a jó eredményekért. Dobogós helyezéseket szerezhetek a szezon során, vagy győzelmeket is. Erre lenne szükségem. Remélhetőleg a McLaren erős és versenyképes lesz jövőre, de biztosra veszem, vannak még egyéb lehetőségek is” – magyarázta. Ezeket a lehetőségeket azonban még nem kezdte feltérképezni – legalábbis saját elmondása szerint – hiszen most csak élvezni akarja a versenyzést és a McLarennel való munkát.

„Szeretném kiélvezni a versenyhétvégéket, hiszen nekem ez az egész erről szól. Arról, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki az autómból – úgy érzem, ezt meg is teszem – és a lehető legtöbbet hozzam ki magamból – úgy érzem, ezt is megteszem – és élvezzem azt, amit csinálok” – mondta a Sky Sportsnak egy szponzori rendezvényen. „Komoly része vagyok a csapatomnak. A futamok után ott vagyok a gyárban, és szorosan együttműködöm a mérnökökkel és az aerodinamikai szakemberekkel. Szerintem jó irányba haladunk az autóval. Ezt élvezem. Most ez a munka legélvezetesebb része. Nem vagyunk ott a dobogón, és nem nyerünk, szóval keresni kell olyan dolgokat a munkánkban, amit most is élvezhetünk” – magyarázta jelenlegi helyzete kapcsán, majd végül hozzátette: „Élvezem a jelenlegi harcot, azt, hogy kihozzuk a maximumot a csomagból, de egy ponton ez már túl sok lesz.”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. június 23. 22:01  

remélem hogy még marad a f1-ben.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához