Button: Egy jó dolog volt a mai napban, a különleges sisak…

írta: M4Sport
2016. november 25. 19:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso nem tulajdonít túl nagy jelentőséget a McLaren-Honda pénteki tempójának, csapata ugyanis egy ideje már a 2017-es szezonra készül a szabadedzéseken. Jenson Button eközben kijelentette, csak egy jó dolog volt problémás napjában: a különleges sisakfestés.

A kétszeres spanyol világbajnok csak a 18. helyet szerezte meg az első szabadedzésen, a legjobb 10 közé pedig a másodikon sem tudta beverekedni magát, igaz, akkor már csak egy pozícióval maradt el ettől. Elmondása szerint azonban ezekből az eredményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a McLaren-Honda nem csak erre a hétvégére készült…

„Nem hiszem, hogy túl sok mindent ki lehetne olvasni a pénteki eredményekből” – kezdte nyilatkozatát, majd egyértelművé tette, miért nem tulajdonít jelentőséget a helyezésnek. „Az első szabadedzésen nem foglalkoztunk az időkkel, hiszen több olyan dolgot is kipróbáltunk, ami fontos lehet a jövő szempontjából, ellenben ezzel a hétvégével. Valójában az utolsó három hétvégén már a 2017-es évre koncentráltunk a pénteki edzéseken, és ez ma sem volt másként.”

Ennek ellenére érzése szerint a McLaren ott lehet a legjobb 10 közelében a holnapi időmérő edzésen, vasárnap pedig fontos pontokat szerezhet. „Az előző versenyeken láttuk, hogy az első hat más szinten van, majd jön a Williams és a Force India. Ezek a csapatok ki is bérelhetik a Q3-at, mögöttük pedig többen küzdenek a helyezésekért” – magyarázta.

„Abban az esetben természetesen a mi csoportunkból is bejuthat a leggyorsabb az utolsó szakaszba, ha valamelyik Williams, vagy Force India kiesik. Remélhetőleg ott leszünk a Q3-ban, de ezen a hétvégén más a célunk: pontokat akarunk szerezni, a Toro Rosso elé szeretnénk kerülni, vagy közvetlenül mögéjük, hogy ne tudják ledolgozni a 12 pontos hátrányukat. Eközben a lehető legtöbb információt szeretnénk összegyűjteni a 2017-es évhez” – zárta gondolatát.

Csapattársa, az utolsó F1-es futamára készülő Jenson Button meglehetősen nehéz napot tudhat a háta mögött – motorproblémák miatt a tervezettnél kevesebb kört teljesített – nem meglepő tehát, hogy kevés pozitívumot tudott kiemelni nyilatkozatában. „Nagyon jó volt újra a 2009-es sisakfestést viselni. Nagyszerűek a színei, és az emlékek is, melyekre utal. Nagyszerű, de sajnos ez volt az egyetlen jó dolog a napomban. Hamar abba kellett hagynom az első edzést, hogy rendbe tegyük a motort a másodikra, amit aztán fél óra késéssel kezdtem. De így is szereztünk egy kis tapasztalatot, és már várom a szombatot. Az autó jól vezethető volt” – fogalmazott 2009 bajnoka.

Noha kevés időt töltött a pályán, Button így is észrevett némi javulást a versenytempójában az előző hetekre jellemző „szörnyű formához” képest. „Majd meglátjuk, hogyan alakul a hétvége. Keményen fogunk próbálkozni, hiszen ez lesz az utolsó futamom. Mindent megteszünk, amit megtehetünk. Remélhetőleg az autó egyensúlya rendben lesz az időmérő előtt, a versenytempónk pedig jobbnak tűnik, mint az előző hétvégéken, szóval csak jól kell kvalifikálnunk” – jelezte.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

#4 "ps2" 2016. november 25. 22:07  

Az a szörnyű az egészben,hogy állítólag majdnem a szezon végéig fejlesztették az egész autót,míg a többiek szinte Hungaroring óta már semmit,és mégis egy helyben toporognak.Egy momentumnak én is örülni fogok.Nem látom szenvedni a kedvenc pilótámat jövőre.Ennek nem így kellet volna befejeződnie.

Go.Michael
#3 Go.Michael 2016. november 25. 21:06  

Ez a cím mindent elmond az egész McLaren-Honda projektről, sajnálom hogy JB így távozik a száguldó cikusztól, egy erős pontszerző hellyel szebb lett volna. Ilyen helyzetből nem tudom jövőre hogy akarnak bajnokok lenni.. siralmas az egész mclaren.

HannaLill
#2 HannaLill 2016. november 25. 20:30  

Mondtak ezek a gyökerek már mindent az idén.
Hogy a picsába tudnak a 2017-re készülni
Más lesz a motor mert ezzel a rakás szarral semmit se tudnak kezdeni.
Más lesz a gumik mérete más lesz a tengelytáv más lesz a futómű más lesz a súlyelosztás mások lesznek a szárnyak más lesz a kasztni szinte minden meg fog változni akkor mi a picsát lehet már most tesztelni??????????
A tükrök méretét hogy jobban lássák amikor lekörözik őket ????

Dobi83
#1 Dobi83 2016. november 25. 20:23  

Nem azt mondták Monza útán, hogy csupa olyan pálya jön ahol a kasztni erőssége kijön és 4. erő lesznek???

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”