Button elárulta, mi lesz a szerepe 2017-ben

írta: M4Sport
2016. október 06. 15:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jenson Button feladata 2017-ben sokkal inkább a csapat működésének megismerése és az istálló segítése lesz, mintsem a versenyautó fejlesztése, azt ugyanis már nem ő fogja vezetni. Bár 2009 bajnoka „szünetre vonul” az utolsó futamokra a szokott motivációval készül.

Az már korábban eldőlt, hogy Button helyét Stoffel Vandoorne veszi át a McLaren-Hondánál, a csapatot azonban a korábbi világbajnok sem hagyja el, hiszen annak nagyköveteként és „tesztpilótájaként” tevékenykedik majd. A Japán Nagydíj sajtónapján azonban elmondta, pilótaként mindenképpen a háttérbe vonul majd, tehát nem az autó fejlesztése lesz a feladata.

Sokkal inkább a csapattal dolgozik majd, és tapasztalatai kamatoztatásával próbálja segíteni azon területek felkutatását, melyeken a McLarennek javulnia kell. „Nem fogok túl sok időt tölteni a versenyzőkkel” – kezdte. „Nem nekem kell fejlesztenem az autót, hiszen vezetni sem fogom azt. Sokkal inkább azért próbálok majd tenni, hogy a csapat fejlődjön. Versenyzői szempontból rengeteg tapasztalattal rendelkezem, különböző csapatokról” – tette hozzá.

„Ha hátralépsz, és figyeled a csapatot, akkor észrevehetsz olyan területeket, melyen még fejlődnie kell. Azt hiszem, ebben segíthetek, hiszen nagyon sok rutint szereztem ebben a sportban. Amikor vezetsz, akkor csak a vezetés van a középpontban, akkor másra nem figyelsz. Az F1 átveszi az irányítást az életed felett, és minden az autó fejlesztéséről valamint a mérnökökkel való munkáról szól. Ilyenkor nem nézed a nagyobb képet” – magyarázta.

Hiába tudja azonban, hogy 2017-ben már nem a vezetés teszi ki az életét, Button igyekezett egyértelművé tenni, motivációja és a versenyzés iránti lelkesedése semmit sem változik a következő hetekben. „Ez nem fog megváltozni csak azért, mert jövőre nem vezetek. Nem számít. Nem igazolok másik csapathoz. Minden visszajelzést megadok a csapatnak, hiszen azt akarom, hogy a lehető legjobb munkát végezze, elvégre továbbra is a tagja vagyok” – mondta.

„Élvezni fogom a versenyeket. Minden futamon a lehető legjobb munkát szeretném elvégezni. Le akarom győzni a csapattársam az időmérőkön és a versenyeken is; több pontot akarok szerezni. Ez nem változik, függetlenül attól, milyen régóta vagy ebben a sportban. Ezt nem lehet megunni, hiszen mindig benned van, hogy csinálni akarod. De szükségem van a pihenésre, arra, hogy lekerüljön rólam a nyomás. Szeretnék pihenni és jól érezni magam. És szeretnék egy kis időt szánni magamra” – zárta gondolatát a brit klasszis.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. október 06. 19:14  

jó lenne ha valamelyik versenysorozatban versenyezne.FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ