Button élete egyik legjobb körét futotta

írta: M4Sport
2016. augusztus 27. 16:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jenson Button úgy érzi, pályafutása egyik legjobb körét futotta a mai időmérőn, ami a vártnál sokkal jobb eredményt hozott számára. A csapattárs, Fernando Alonso műszaki hibával küzdött, de humorérzékét nem veszítette el: megjegyezte, egy újabb cserével „leelőzheti” Lewis Hamiltont.

Bár új fejlesztésekkel készültek a hétvégére (a Honda hét módosító pontot is felhasznált, hogy jobbá tegye belső égésű motorját), a McLaren nem számított kiugró eredményekre, a belga pálya ugyanis továbbra sem tartozik a nekik kedvezők közé. Ehhez képest Jenson Button bejutott az időmérő utolsó szakaszába, ahol az egyik Williamst is leelőzte és kilencedik lett.

Noha eddigi pályafutása során számtalan jobb eredményt szerzett már, a korábbi világbajnok meglehetősen elégedetten és büszkén nyilatkozott a leintés után, karrierje legjobbjai közé sorolva a mai teljesítményt. „Nagyon örülök ennek az eredménynek! Mindig is szerettem Spát, és általában jól teljesítettem itt. A Q2-es köröm olyan jó volt, mint a 2012-es rajtelsőséget érő. Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, remélem, holnap jó futamunk lesz” – tette hozzá.

„Ami a fejlesztéseket illeti, mind úgy vagyunk vele, hogy inkább legyünk gyorsak, mint megbízhatóak. nem számítottam rá, hogy a 9. helyre kvalifikálunk. Az előző versenyeken mindig a 10. vagy a 11. helyen voltunk, ráadásul olyan pályákon, amelyek kevésbé fekszenek az autónknak, mint ez. Tavaly nagyon nehéz dolgunk volt itt, hiszen egy másodperccel elmaradtunk a többiektől. Elégedettnek kell lennünk ezzel az eredménnyel. Ez volt az egyik legjobb kör, amit valaha futottam” – magyarázta.

Ha már ilyen jól sikerült az időmérő, Button reméli, holnap szerezhet néhány pontot a futamon. „A versenytempónk jobb, mint az időmérős. Nem titok, hogy több leszorítóerővel megyünk, mint a többiek, és a hosszú etapokon eléggé következetesek voltunk. Majd meglátjuk, mit hoz a futam. Előbb érjünk célba, de elégedett lennék egy 9. vagy egy 10. helyezéssel” – jelezte.

A másik garázsban már nem volt ennyire jó a hangulat, Fernando Alonso ugyanis csak néhány métert tett meg az időmérőn, mielőtt az autója megállt a pályán. „Nem tudom, mi történt, alaposabban ki kell vizsgálnunk az esetet” – nyilatkozta. „Már a harmadik szabadedzésen láttuk, hogy valami gond van, de nem volt időnk, hogy rendesen kivizsgáljuk a dolgot. Most csak 500 métert tettem meg, szóval egyértelmű, hogy valami nincs rendben. Lehet, hogy ismét motort cserélünk, hiszen már mindenképpen a mezőny végéről indulok. Remélem, a futam problémamentes lesz.”

Hiába a hétvége második komoly problémája, Alonso azért nem veszítette el a humorértékét, hiszen amikor a Sky munkatársa megjegyezte, egy újabb cserével akár Lewis Hamilton mögé kerülhet a rajtrácson (a brit most 55 pozíciónál tart, a spanyol pedig 35-nél), viccesen megjegyezte. „Valóban mögé kerülhetek. Legalább ebben legyőzhetem őt!”

A kétszeres világbajnokot az új Honda-motorról is kérdezték, erről azonban még nem tudott bővebb véleményt mondani. „Ma 4 kört mentem vele, szóval nincs komolyabb viszonyítási alapom. Viszont a helyes irányba haladunk. Ezek a hibák fájdalmasak, de hozzátartoznak a tanulási folyamathoz. Meg kell értenünk őket, és igazából szükségünk is van rájuk, ha jövőre egy olyan motort akarunk, amivel a bajnoki címért harcolhatunk. Majd meglátjuk, mit hoz a hétvége” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Wili
#2 Wili 2016. augusztus 27. 21:54  
HannaLill:
Ez a Honda motor továbbra is egy rakás szar , rohadjon meg a Honda mint tök a mezőn. Két éve nem bírnak egy épkézláb motort legyártani szemét mocskos banda.

Sajnos egyet kell értsek. Sokan a kasztnit támadják, pedig még mindig a legfőbb probléma a gyenge és megbízhatatlan motor. A kasztni sem top 3-as, de abban biztos, hogy nincsenek ennyire elmaradva az élmezőnytől.

HannaLill
#1 HannaLill 2016. augusztus 27. 18:46  

Ez a Honda motor továbbra is egy rakás szar , rohadjon meg a Honda mint tök a mezőn.
Két éve nem bírnak egy épkézláb motort legyártani szemét mocskos banda.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”