Button elismerte: Valószínűleg ez lesz az utolsó!

írta: M4Sport
2016. november 24. 13:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha korábban rendre azt hangoztatta, 2018-ban lesz lehetősége a visszatérésre, Jenson Button az Abu-dzabi Nagydíj sajtótájékoztatóján már arról beszélt, feltehetően a vasárnapi lesz pályafutása utolsó Forma–1-es futama. A brit elégedetten távozik a királykategóriából.

Az már a nyári szünet után biztossá vált, hogy Button jövőre egyetlen F1-es versenyen sem indul, helyét ugyanis Stoffel Vandoorne veszi át a McLarennél. A korábbi világbajnok 2017-ben a csapat nagyköveteként ténykedik majd, egy évvel később pedig szerződése szerint lehetősége lesz a visszatérésre; ha ő és az istálló is úgy akarja, valamint a körülmények is úgy hozzák.

Ma azonban elismerte, nem valószínű, hogy a vasárnapi verseny után visszatér a mezőnybe, éppen ezért az előtte állót már úgy kezeli, mint hosszú pályafutása utolsó F1-es hétvégéjét. „Ez a legjobb, amit ebben a pillanatban tehetek. Ezután már nem akarok az F1-ben versenyezni. Úgy gondolok a futamra, mint az utolsó versenyemre, és remélem, mindenki más is így tesz. Evvel a gondolattal kezdek neki a hétvégének. Nem akarok azon töprengeni, ez-e az utolsó” – mondta.

„Való igaz, van szerződésem 2018-ra, de ebben a pillanatban úgy érzem, nem fogok versenyezni abban az évben. Arról van szó, hogy három hónap múlva, amikor már hülyére ettem magam, és átgondoltam, mit tehetek a jövőben, talán ráébredek, hogy ismét szükségem van a Forma–1-re. Most azonban nem ez a helyzet, szóval, ez lesz az utolsó futamom. Most így gondolkodom, de ki tudja? Hat-nyolc hónap, vagy egy év elteltével változhatnak a dolgok” – tette hozzá.

Button egy világbajnoki címmel és – jelen állás szerint – 15 futamgyőzelemmel valamint 50 dobogós helyezéssel a „zsebében” int búcsút a királykategóriának, és veszi az irányt a SuperGT, vagy a ralikrossz felé (saját elmondása szerint ezekkel a sorozatokkal szemez). Forma–1-es pályafutására pedig büszkén tekint vissza, hiszen elérte legnagyobb célját.

„Hosszú utazás volt ez. Nyolcéves korom óta versenyzem, az F1 előtt pedig mindent azért tettem, hogy eljussak ide. Rengeteg álommal lépsz be a Forma–1-be, és abban bízol, hogy szép emlékekkel távozhatsz. 17 éve versenyzem itt, és sikerült sok szép élményre szert tennem, olyanokra is, melyek megváltoztatták az életem. Az, hogy távozom a bajnokságból szintén különleges érzéssel tölt el. Rengeteg emlékem van, egyelőre még el sem tudom helyezni őket. Boldogan távozom az F1-ből, tudván, hogy elértem, amit akartam, és hogy az életem most kezdődik” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Go.Michael
#2 Go.Michael 2016. november 24. 14:47  

Szerintem ezzel maximálisan tisztába volt ő és mindenki más is. Hosszú ideje nézek f1-t, de számomra az egyik legszimpatikusabb pilóta volt mindig is, szimpatikus, igazi úriember. Amolyan fehér holló volt a sok arrogáns, mindenkin átgázoló pilóták között. Talán a legemlékezetesebb futama a 2011-es kanadai nagydíj volt, de a 2006-os magyar győzelme is emlékezetesre sikeredett. Üde színfoltja volt, még ha versenyképes autója kevés adatott meg, hiányozni fog a személyisége.

sába
#1 sába 2016. november 24. 14:41  

Az, hogy 2018-ra szerződést tudott kötni, baromi nagy húzás volt tőle. Szerintem senki nem gondolta komolyan, hogy újra versenyezni fog az f1-ben. Főleg ott ahol egy Alonso a tapasztalat, aki mellé jöhet az ifjúság.

Utoljára módosítva: 2016. november 24. 14:43

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”